По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Valdes loceklis Uz tēmu sarakstu

Valdes loceklis
Может ли valdes loceklis работать без оплаты труда ?
8sparta9
8sparta9 11.08.2009 13:58
1352 ziņojumi

Atbildes (33)

Nu tas ir par daudz

http://www.vgk.lv/lv/forum/7/84222/
http://www.vgk.lv/lv/forum/2/84164/
Larao
Larao 11.08.2009 14:01
6767 ziņojumi
Man arī no iepriekšējām tēmām nav skaidrs šis jautājums.

Situācija sekojoša - viena cilvēka SIA valdes loceklis - īpašnieks. Grāmatvedību kārto pats, tas skaidrs. Bet kā ir ar algu. Visu laiku sapratu, ka jābūt vismaz minimālajai. Par nodokļiem viss ir skaidrs. Interesē kā noformēt (kāds līgums), kādas ziņas VID Kādi paskaidrojumi) un vai tas ir iespējams, ka uzņēmuma vienīgais cilvēks ņesaņem atlīdzību? Zinu, ka tā var darīt, ja ir vairāki valdes locekļi vai kāds darba saistībās, kas pelna to ienākošo naudu. Jo patiesībā saimnieciskā darbība jau notiek, tikai ne tik liela, lai varētu atļauties maksāt nodokļus katru mēnesi no minimālās, jo algu jau realitātē citreiz tāpat nav ko samaksāt (ir tukšie mēneši).

Inst citā dialogā raksta.

"Likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu” ir precizēts jēdziens – darba ņēmējs ? komercsabiedrības valdes vai padomes loceklis, prokūrists, kontrolieris, kā arī cita amatpersona.

No 2009.gada1.jūlija darba ņēmējs ir Saeimas deputāts, pašvaldības deputāts, Ministru kabineta loceklis, komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, prokūrists, kontrolieris, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ja atlīdzība ir faktiski noteikta. Piemēram, ja komercsabiedrības valdes loceklim atlīdzība faktiski nav noteikta, tad minētā persona 2009.gada30.jūnijā zaudē darba ņēmēja statusu.(kods 25)

"

Vai tas nozīmē, ka pēc šī datuma tomēr nevar elēgt līgumus, kas vienlīdzīgi darba līgumam, bet bez darba atlīdzības? Vai vienīgajam cilvēkam sia valdes loceklim var skaitīt darba samaksu par stundām? Kautkur dzirdēju, ka jābūt minimālajai un viss. Neko nesaprotu.
Asianna
Asianna 17.08.2009 10:58
79 ziņojumi
Tas nu ir par daudz!

Apskatīt neizlasītās tēmas!

Vakar un aizvakar muļļāja...:-<
Ivan_s
Ivan_s 17.08.2009 11:05
1208 ziņojumi
Jāa. Šinī forumā kautkas riktīgi ir nogājis greizi. Visi tik pārgudri palikuši un agresīvi. Jūtama krīzīte.

Kā saka - cīņa pret "Neprofesionāļiem".
Asianna
Asianna 17.08.2009 11:37
79 ziņojumi
Asianna

Nav nekādas agresijas, un nav cīņas pret neprofesionāļiem. Nesaprotu, kāpēc šso vārdu esat ielikusi pēdiņās.

Ja grāmatvedis ar 7 gadu darba stāžu uzdod jautājumu par neapliekamo minimumu vai par realizētās produkcijas kontējumu, tad par profesionāli viņu uztvert patiešām ir pagrūti.

Atkārtošos - jautātāju šajā forumā ir simtiem, atbildētāju - labi ja desmit.

Tāpēc loģiski, ka katru dienu, pie kam vairākas reizes dienā, lasot jautājumu - kā aprēķināt atvaļinājumu, piemēram, varbūt dažkārt atbildē arī pasprūk kāds vārds, kurš jautātājam nešķiet pietiekoši glaimojošs.

Bet tāda ir dzīve.
Aivars007
Aivars007 17.08.2009 11:44
26984 ziņojumi
Atkal jau. 7gadi grāmatvedība nav ne tuvu mani tiešie pienākumi.

Prasti teikt - gribēju uzzināt vai Valdes loceklis,kurš ir vienīgais cil.firmā var darboties bez atlīdzības, kaut uzņēmums saņem peļņu, jo kaut ko tādu te cilvēki kruķī, kaut man neliekas loģiski, tāpēc mēģināju iecilāt savu situāciju, laikam neveiksmīgi.
Asianna
Asianna 17.08.2009 13:05
79 ziņojumi
Profesiju klasifikators

1210 24 Valdes loceklis

Profesionālās darbības pamatuzdevumi:

noteikt vai formulēt komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbības pamatvirzienus; plānot, vadīt un koordinēt komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbu kopumā; noteikt ekonomiskos un tehniskās attīstības rādītājus, konkrētus uzdevumus un konsultēt pakļautos vadītājus; vadīt ikdienas darījumus, operatīvos darba procesus (piemēram, darījumu, līgumu slēgšana ar piegādātājiem, klientiem, citām iestādēm, biedrībām un nodibinājumiem, organizācijām); pārstāvēt komersantu, personālsabiedrību vai iestādi darījumos ar citiem komersantiem, personālsabiedrībām, iestādēm, biedrībām un nodibinājumiem, organizācijām, tai skaitā valdību, tās institūcijas vai citas valsts varas institūcijas; kontrolēt izdevumus, nodrošināt materiāltehnisko un citu resursu apgādes plānošanu un to racionālu izmantošanu; izvēlēties un apmācīt personālu un kontrolēt tā pienākumu izpildi; analizēt un novērtēt komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbību, tās rezultātus un ziņot par tiem direktoru padomei, vadības grupai un augstākajiem vadītājiem; organizēt operatīvo, grāmatvedības, statistisko uzskaiti un pārskatus par vadītā komersanta, personālsabiedrības vai iestādes darbību; veikt līdzīga satura uzdevumus (piemēram, slēgt darba koplīgumus; kontrolēt to izpildi; nodrošināt vides aizsardzību); organizēt un vadīt valdes, komisijas un padomes darbu; sagatavot atzinumus, vērtējumus un priekšlikumus; organizēt un nodrošināt saskaņoto un akceptēto būvprojektu vai citas būvniecības dokumentācijas pārbaudi; vadīt citus darbiniekus.

Tātad drīkst tikai "diriģēt". Ja grib strādāt, tad jāslēdz darba līgums, kurā tiek norādīti visi pārējie darbiņi: grāmatvedis, krāvējs, šoferis, ekspeditors, atslēdznieks,...
Ambera
Ambera 17.08.2009 13:15
21759 ziņojumi
Paldies. To es lasīju.

Bet, ja viņa darbība (kaut deguna bakstīšana) ness peļņu, vai nav neloģiski, ka viņš nesaņem atalgojumu? Kur tas ir atrunāts?
Asianna
Asianna 17.08.2009 13:22
79 ziņojumi
bļin:-x
Ambera
Ambera 17.08.2009 13:27
21759 ziņojumi
pankūka

Aivars007
Aivars007 17.08.2009 13:46
26984 ziņojumi
Tiešām bļin. Figurē jums te vieni un tie paši citāti un galīgi ne par tēmu.:-@

Grāmatveži no marsa.
Asianna
Asianna 17.08.2009 13:51
79 ziņojumi
Asianna, lūdzu, turpmāk brīdiniet: "Ambera, neatbildiet!"
Ambera
Ambera 17.08.2009 13:53
21759 ziņojumi
Es domāju, ka šajā forumā, uzdodot jautājumu, jāraksta piebilde ļoti daudziem, lai neatbild... Pēc ilgiem laikiem ienācu forumā, bet re- nekas nav mainījies-visi viens otram gāž vējoprojām samazgas virsū.... Es nesaprotu, kādēļ tad ir tāda sadaļa IESĀCĒJIEM, ja visi "profiņi" te nāk lekties ar iesācējiem?? Vēl man patika viena lieta: pirms kāda laika te izlasīju "profiņu" rakstus-es jau esmu baigi kruts (-ta), es jau par tādu algu, kā 400 LVL nestrādāšu, mani jau neviens nekad neatlaidīs...LOL Nepagāja ne ilgs laiks, kad tagad jau nākas izlasīt-es spečuks nevaru atrast darbu, a te visādi... atrod darbu... Nu tak beidzot nolaidieties uz zemes daži labi... Ja nav vēlēšanās atbildēt uz jautājumiem, tad vispār nespiediet www.vgk.lv nevis te māciet dzīvot cilvēkiem, ja sieva vai vīrs nav kārtīgi apmīļojusi (-is), tad tāpēc jau nelieciet savas dusmas izjust foruma jautātājiem.:-D Nekā personīga...
Mikel
Mikel 17.08.2009 16:06
811 ziņojumi
Miķelīts atkal uzradies vešiņu pamazgāt,laikam cer uz apmīļošanu;-)
Ivan_s
Ivan_s 17.08.2009 16:12
1208 ziņojumi
Ivan_s tu esi losis, ja domā, ka es ceru uz tavu apmīļošanu, man tā visa pietiek gana
Mikel
Mikel 17.08.2009 16:14
811 ziņojumi
Mieru, tikai mieru...

Elpojam dziļi, mierīgi...
Dimma
Dimma 17.08.2009 16:16
1727 ziņojumi
Nemaz nedomāju sevi piedāvāt,vienkārši konstatēju tavus vešas mazgāšanas iemeslus.
Ivan_s
Ivan_s 17.08.2009 16:22
1208 ziņojumi
Ivan, ir 21. gadsimts..manu vešu mazgā veļasmašīna...:-P
Mikel
Mikel 17.08.2009 16:26
811 ziņojumi
neizskatās gan...
Ivan_s
Ivan_s 17.08.2009 16:42
1208 ziņojumi
Знаете что, дамы и господа "обиженные", шли бы вы ... учиться и законы читать, вместо того, чтобы ныть по форумам. А то "не так летишь, не так свистишь". Умеет лучше - отвечайте лучше. Начинающий с 7-летним стажем - звучит гордо! И не надо втирать, что все эти 7 лет типа бухгалтерией не занимался. А когда другие за вас находят и выкладывают цитаты из законов, то спасибо надо сказать, а не говорить "pārgudrie". Это слово - девиз лузера.
Martinas
Martinas 17.08.2009 17:01
38532 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.