Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pirkumi ar karti un skaidrā naudā Uz tēmu sarakstu
pirkumi ar karti un skaidrā naudā
Katram grāmatvedim ir savs variants, bet kā pareizi.
Ja norēķinu persona norēķinās skaidrā naudā es grāmatoju
D711 D5721 K2380
Ja norēķinu persona norēķinās ar karti es grāmatoju līdz šim (bankā) D2380 K2620 un (avansa norēķinā) D7110 D5721 K 2380, bet te man saka ka noŗēķinus ar karti ir jāizdala 2382 -norēķini ar karti....
2380 vietā jāliek 2382.
Kā man pareizi rīkoties???
Iepriekš paldies
Atbildes (37)
Sarmux, а вы никогда не слышали о том, что существуют лимиты на снятие наличных (или покупку) по карточке?
Sarmux
Nevēlos iesaistīties neauglīgos strīdos.
Grāmatojiet tā, kā uzskatāt par pareizu. T
Priekš manis tas itin nemaz nav svarīgi.
Anda jau arī norādīja, ka izdevumus tādā gadījumā sanāk attiecināt ne uz to periodu, kad tie faktiski radušies. kas ir pretrunā ar LGS. Bet ja Jums patīk citādi - dariet tā kā patīk. Es jau tik izteicu savas domas.
MVVNAPFDV
Domāju, ka man ir daudz lielāka pieredze un iemaņas, nekā dažiem labiem, kuru ziņojumu skaits pārsniedz 10000. Bet... kā arī mana pieredze rāda, ka ļoti daudz grāmatvežu, nostrādājot grāmatvedībā 20 gadus, sataisa vienus vienīgus murgus un šajā tēmā uz to arī iet.. Grāmatvedība nesastāv no Debeta un Kredīta, ir jāzin arī kas vairāk... Aivars007 un Andaz- arī LGS laikam nēesat izpratuši pareiziLOL
"Es vadu tikai caur banku uz izdevumiem. "
"ļoti daudz grāmatvežu, nostrādājot grāmatvedībā 20 gadus, sataisa vienus vienīgus murgus"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tieši tā.
Nesaprotu, kura par kuru te smejas.
Es palikšu ar saviem "murgiem", jūs palieciet ar savējiem.
Lai veicas!
Ну наконец мне объяснили, чем я 23 года занималась - sataisa vienus vienīgus murgus. Правда, я-то думала, что бухгалтерией. Как жестоко ошибалась, оказывается...
Albina
Man šodien gadījās redzēt kādas grāmatvedības firmas gatavotu gada pārskatu. Mati stāvus ceļas no brīnumiem, kas tur sarakstīts - kredīta kontu atlikumi debetā un citi tamlīdzīgi brīnumi.
Ko tad lai saka par parastu grāmatvedi, kurš sevi uzskata par gudrāku par visiem pārējiem.
Daudzi ir tiktāl modernizējušies, ka laikam nevar atrast ceļu atpakaļ pie patiesajām vienkāršajām vērtībām.
manuprāt, nav jēga iesaistīties neauglīgos strīdos - lai taču katrs dara kā grib.
Ja labi grib, visu var grāmatot tikai ar bankas konta un kases konta starpniecību, kā te dažs labs uzskata...
Я например, тоже если расчет идет через банк с кредитной карточки п-я провожу через банк, а вот если денежку берут из банкомата- на авансовый, меня так учили
Галин, а если покупка в декабре, а в банке деньги ушли в январе?
Es pirkumu grāmatoju decembrī.... un ši summu bilancē parādu kā nauda ceļā....
Делаю как Februaris и Sarmux. Оплата карточкой фирмы к авансовым отчётам не имеет никакого отношения - работник не свои деньги тратит и возвращать ему ничего не нужно (как в случае с наличными или использованием своей личной банковской карточки). ИМХО
Вот если не будет чека под операцию по банку или оплата своих личных нужд карточкой фирмы, тогда
Д 2380 К 2620
Маргарита, когда деньгами распоряжаетесь Вы сама и сама же ведете бухгалтерию, я согласна, можете чек сразу приложить.
А когда карточкой расплачивается директор или другой работник, да еще чеки теряются ( и такое бывает), то самый разумный выход делать через 2380.
У меня на карту был открыт отдельный счет, банк 2620 и счет карты 2621 и все расходы с карты шли проводкой Д 7... К 2621, снятие наличных денег Д 2380 К 2621.
По-моему это реально отражает картину.
Ирена, я вообще-то не про себя говорила. Когда карточкой расплачивается директор или другой работник, да еще чеки теряются ( и такое бывает), то всё равно так как написала выше. Беру чеки и клею на листик, который прикладываю в банк, проверяю банковскую выписку, если чека нет или ..., то
Д 2380 К 2620
Поддерживаю Ирену, система должна быть одна. Или все чеки через 2380, или все чеки на 7ххх, а не через один чек.
Я за вариант: Д2380- К банковская карточка
Я тоже согласна, что система должны быть одна, и за вариант Д2380- К банковская карточка. Есть чек - будет расходы, нет чека - задолженность перед фирмой.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture