Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pirkumi ar karti un skaidrā naudā Uz tēmu sarakstu
pirkumi ar karti un skaidrā naudā
Katram grāmatvedim ir savs variants, bet kā pareizi.
Ja norēķinu persona norēķinās skaidrā naudā es grāmatoju
D711 D5721 K2380
Ja norēķinu persona norēķinās ar karti es grāmatoju līdz šim (bankā) D2380 K2620 un (avansa norēķinā) D7110 D5721 K 2380, bet te man saka ka noŗēķinus ar karti ir jāizdala 2382 -norēķini ar karti....
2380 vietā jāliek 2382.
Kā man pareizi rīkoties???
Iepriekš paldies
Atbildes (37)
Действовать так, как Вы сами решили. Потому что нет никаких указаний на этот счет.
Tieši tā! Piekrītu Irena22! Galvenais lai Jūs pati saprastu, kas un kurā brīdī Jums notiek grāmatvedībā! Lai varētu arī paskaidrot - kāpēc ir tā un ne savādāk!
Man programmā ērtāk norādīt katru savā kontā.
Bet jādar, kā meitenes saka - kā pašam ērtāk, skaidrāk un saprotamāk.
Pareizā atbilde - Jūsu uzņēmuma grāmatvedības metodikā.
Man avansieriem skaidrā naudā ir 2380, ar kartēm - 2381. Gaumes lieta.
Par gaumi nestrīdas.
Es nesaprotu vienu, kapēc jāgrāmato darbinieka personīgais bankas konts??? Pirmo reizi dzirdu par ko tādu. Tas ir pilnīgi vienalga, kā norēķinājies darbinieks- visā visumā tas ir avansu norēķins un tam konts ir 2380. Kāda tur ērtība vai neērtība, cilvēks norēķinājies skaidrā naudā vai ar savu karti. Tad jau sāksim dalīt vēl kartes- Hansabankas Maestro-būs 2381, Parex-2382 utt.??? Ja nav darba, tad atradīsim, lai ko tas prasa...LOL
Qwerty23, а работник и карточкой фирмы мог рассчитаться.
Kurā vietā bija rakstīts, ka norēķinās ar privāto karti?
Ja arī ar bankas karti norēķinās, tad jau tas nav avansu norēķins...;-)
Ja ar uzņēmuma bankas karti, es biju domājusi.
Интересно, и что это будет?
Tad man ir jautājums, kā jūs vispār grāmatojat pirkumus ar uzņēmuma bankas karti??? Caur avansu norēķiniem???
Es caur avansu norēķiniem. Un kā vēl piedāvājat? caur kreditoriem?
Pirmā dzirdēšana... Piedodiet, bet šim es galīgi nepiekrītu un kur ko tādu vispār var izdomāt. Es vadu tikai caur banku uz izdevumiem. Jūs vispār ziniet terminu, ko nozīmē AVANSU NORĒĶINS???
Нет

, расскажите, пожалуйста.
Какой интересный термин...
Qwerty
Neņemos spriest par Jūsu pieredzi grāmatvedībā, bet vismaz man zināmie grāmatveži arī norēķinus bezskaidrā naudā (ar maksājumu kartēm, ko izsniedzis uzņēmums) vienmēr ir noformējuši uz avansa norēķina pamata. Kāda starpība - vienalga taču jāpievieno čeki un citi attaisnojuma dokumenti. Izsniegtā bankas karte, pēc manām domām, ne ar ko neatšķiras no izsniegtās skaidrās naudas.
MVVNAPFDV
Kaut gan, kā skatos, ar daudziem sakrīt.
Qwerty23
ziņojumu: 46 06.03.2008 17:48
Es vadu tikai caur banku uz izdevumiem.
Kā var vadīt uz izdevumiem, ja nesakrīt preces saņemšanas datums? Nopirkts ar bankas karti 30.decembrī. No konta noņemta nauda 3.janvārī!
Izmaksas ir radušās decembrī!
Aivar007....kā tad jūs savai norēķinu personai uzticiet visu uzņēmuma bankas konta naudas atlikumu??? Citēju Jūs:Izsniegtā bankas karte, pēc manām domām, ne ar ko neatšķiras no izsniegtās skaidrās naudas.Patiešām neatšķiras??? Jūs gribiet iegalvot, ka uzņēmuma nauda bankas kontā ir tas pats, kas norēķinu personai izsniegtā avansa nauda norēķiniem?? Pareizi saperatu?
Andaz...kāpēc nesakrīt preces saņemšanas datums? Preces saņemšanas datums, ir tas - kurā mēs samaksājām par preci, ko atspoguļo kases čeks... Bet konta izraksts... kāds tam sakars ar saņemto preci?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture