Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
gada pārskata nepieciešamība
Man piektdien ir studiju darba ("uzņjemuma gada parskats, ta sastadi6ana) aizstave6ana, man japastasta par darba aktualitatem.
Man ir tads jautajums gramatvezhiem, kapec vispar vajadzigs gada parskats, kapec to stada.
Atbildes (25)
Bet Jums pašai kā liekās?
если нет баланса, то как тогда можно судить о финансовом положении фирмы? :-? И как тогда вести бизнес?
Nu es uzskatu, lai redzeetu uznjemuma kads ir finansialais stavoklis uz gada sakumu un uz gada beugaam, kas ir mainijis. Vai rentabli uznjemums strada.
Vai tad tas ir viss
Kapeec uznjemums nevar stradat bez gada parskata sastadishanas?
kaa Juus domaajat, cik efektiivs buutu Juusu darbs, ja universitaatee neveerteetu Juusu darbu/zinaashanas ar atzimeem, kaa taadaa veidaa Juus spetu noteikt savas zinaashanas??
ar gada paarskatu ar kaut kas uz to pusi.
padomaajiet drusku pashi-piedavajat versijas, tad atradiisiet pashi atbildi-un speesiet komisijai paarlieinoshaak to paskaidrot, nevis nolasiit no lapinjas
Tur jau ir ta problema, ka man ar to domashanu ir ljoti lielas grutibas
Pēc gada pārskata rezultātiem (peļņas vai zaudējuma aprēķins) aprēķina uzņēmuma ienākuma nodoklis.
Vai tad tādi tagad arī studē, kam ar domāšanu ir problēmas??? Atvaino, bet nesaprotu.
II. Pamatprasības
5. Finanšu pārskats ir uzņēmuma finansiālā stāvokļa un veikto darījumu strukturēts attēlojums. Finanšu pārskatu sastāda tā, lai nodrošinātu finanšu pārskata lietotājiem tādu informāciju par uzņēmuma finansiālo stāvokli, darbības rezultātiem un naudas plūsmu, kas ir noderīga saimnieciska rakstura lēmumu pieņemšanā. Tajā sniedz informāciju par uzņēmuma:
5.1. aktīviem;
5.2. saistībām;
5.3. pašu kapitālu;
5.4. ienākumiem un izdevumiem;
5.5. naudas plūsmu.
...
Latvijas grāmatvedības standarts Nr.1
“Finanšu pārskata sagatavošanas pamatnostādnes”
Man te viens kolēģis RPIVĀ mācījās, nopirka diplomdarbu, bet darba vadītājs saka, ka par garu esot, jāsaīsina. Un tad sākās problēmas, jo kolēģis nemaz nasaprata par ko iet runa tajā darbā - ko lai ņem laukā?;)
Uz šo situāciju skatoties -

.
Tādā ziņā, ka - kā var mācīties un GALĪGI nesaprast, par ko iet runa?
Tad rodas jautājums - kāpēc vispār jāmācās? Pie tam mūsdienās, kad par mācībām vēl arī jāmaksā, turklāt ne tik mazu naudu? Nesaprotu.
kāpēc vispār jāmācās - чтобы мама не ругалась.
Mjau-22,
Kāpēc vispār Jums vajadzīga grāmatvedība? Liekat viņu mierā!
Gada pārskats ir finansiāls pārskats par uzņēmuma saimniecisko darbību gada laikā. Tas ir dokuments, kas satur datus par uzņēmuma darba gada rezultātiem. Gada pārskats ir vissvarīgākais uzņēmuma dokuments, un pirmais no dokumentiem, ko izskata investori, finanšu analītiķi un konsultanti, pētot kompāniju. Tas atspoguļo, kā kompānija rīkojas finansiāli, un bieži skaidro vadības filozofiju un biznesa galveno mērķi.
Lēmumus, saistītus ar konkrētiem uzņēmumiem, pieņem dažādi ļaudis un dažādos nolūkos.
Uzņēmuma vadītāju interesē informācija, lai veiksmīgāk pārvaldītu uzņēmumu. Īpašnieku – lai izlemtu jautājumu par dividendēm, par akciju kapitāla daļu pirkšanu – pārdošanu, par uzņēmuma vadības stimulēšanu vai atcelšanu no amata. Uzņēmumam konkrēti meklē ceļus, kā apiet un izspiest no tirgus veiksmīgu tirgoni. Savukārt uzņēmuma partneri, tā investori un kreditori vienmēr cenšas iegūt informāciju par uzņēmuma drošību un finansiālo stabilitāti – no tiem ir atkarīga viņu naudas, kuru viņi ieguldīja šajā uzņēmumā, atmaksa, bet uzņēmuma darbinieku vienmēr uztrauc jautājums par atalgojuma saņemšanu par savu darbu, šā atalgojuma lielums un savlaicīga izmaksa.
kā jau kāds bija teicis - grāmatvedis tā ir diagnoze

Lai to spētu izprast, apgūt un darboties šajā sfērā - šis darbs ir jāmīl (tāpat kā protams visi citi darbi, ar kuriem nodarbojas, kuru jomā papildina zināšanas un darbojas).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture