Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Ko darīt ar AUIe aktīvu? Lūdzu.. Uz tēmu sarakstu
Ko darīt ar AUIe aktīvu? Lūdzu..
Uzņēmumam Peļņas vai zaudējumu aprēķinā peļņa pirms nodokļiem ir Ls 3006. Tālāk uzņem ienāk nodokļa deklarācijā peļņa ir Ls 727 par kuru samazinām iepriekšējo gadu zaudējumus Ls 8376. Tālāk uz nākamajiem taksācijas periodiem iet Ls 6700 zaudējumi.
Atliktā nodokļa aprēķins:
Pamatlīdzekļu bilances vērtība Ls 0
Pamatlīdzekļu kategorijas atlikusī vērtība Ls 121
Pagaidu starpības (2. - 1.) Ls 121
Citas pagaidu starpības:
Uzkrājums atvaļinājumiem Ls 447
Pārnestie zaudējumi Ls 7649
Pagaidu starpības kopā (3. + 4. + 5.)Ls 8217
Atliktais nodoklis bilances datumā (6. x 15%) Ls 1233
Iepriekšējā gada atliktais nodoklis Ls 0
Atliktā nodokļa izmaksas pārskata gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā (7. - 8.)Ls 1233
Tātad saprotu, ka sanāk atliktā nodokļa aktīvs. Kas man tagad tālāk būtu jādara? Palīdziet, lūdzu.
Atbildes (14)
Lasu no Bilances, ka atlikto nodokļa aktīvu atzīst tikai tad, ja ir pārliecība, ka arī nākamajā gadā uzņēmumam būs apliekamā peļņa. Es prognozēju, ka uzņēmumam nākamajā gadā varētu būt, labi, ja Ls 1000 peļņa.
Ko man darīt - vai man atzīt atliktā nodokļa aktīvu vai atzīt daļēji.
Lūdzu, vai tiešām nav neviena palīdzīga roka?
Forumā esmu izlasījusies visu iespējamo, bet tur ir vairāk informācija par AUIe saistībām.
Этот актив должен признаваться, используя принцип предосторожности. Если в соответствии с этим принципом есть уверенность, что будет прибыль и подоходный налог с предприятия, то почему бы и не признать этот актив. ИМХО.
Tātad, ja atzīstam, tad grāmatojums, piemēram, D 2391 K8811 - Ls 1233?
Peļņas zaudējumu aprēķinā kādā veidā man jāparāda šis AUIe aktīvs?
Loģiski būtu ar (-) zīmi, tātad peļņa palielināsies.
Martinas, lūdzu, lūdzu un bilancē, kurā rindā man būtu vipareizāk parādīt šo AUIe aktīvu.
В балансе в дебиторах добавлена новая строка 8.Uzkrātie ieņēmumi
Paldies, Logram.
Vai man jārēķina arī ir 2006.gadamuz priekšu šis AUIe?
It kā jau ir ļoti dīvaini - viens rēķina gadu uz priekšu cits, gadu atpakaļ. Varbūt pietiek, ja izrēķina, piemēram, tikai 2005.gadam manā gadījumā tas ir AUIe nodokļa aktīvs, es to iegrāmatoju 2005.g. bilancē uzkrātajos ieņēmumos un viss.?
Es rēķināju tikai 2005.gadamun uzskatu, kar ar šo pietiek.
Sirsnīgs, paldies, Martinas, par palīdzību.
Ja pelnas un zaudejumua aprekina snak zaudejumi, bet atliktais In ar plus zimi. tad ka man sis nodoklis jauzrada p/z aprekina (ar kadu zimi) un kadi javeic gramatojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture