По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

sākumbilance Uz tēmu sarakstu

sākumbilance
Palīdziet lūdzu, kā rīoties lai izveidotu SIA sākumbilanci (pārreģ. no IU IIN maksātāja - ieņ.-izd. uzskaite). Debitori, kreditori, naudas līdzekļi ir kārtībā. KO darīt ar pamatlīdzekļiem? Un kur likt starpību starp Aktīvu un Pasīvu?
Kolibri
Kolibri 12.04.2006 16:24
486 ziņojumi

Atbildes (28)

Man bija līdzīgs gadijums.Deklarāciju IU nodevu par gadu , bet slēdzu to uz datumu gad bija reģistrēts SIA. No iesniegtiem dokumentiem par IU bija skaidrs cik jāsaņem tīra peļņa IU ipašniekam ka rezutatu par saimniecisko darbību.Man tā summa parādījās bilances pasīvā- citi aizņemumi, jo no kases par iepriekšējiem gadiem īpašnieka peļņa bija izņemta . Darba alga un nodokli no algas bija samaksāti IU , pircēju un pasūtītāju parādi parādījās bilancē un nākamos ieņēmumos. Saskaitīju PVN precīzi uz parreģistrācijas datumu , šos datus vareju paņemt no PVN reģistrācijas žurnāla . PVN - citos debitoros. Parādi piegadātajiem pasivā, bet aktīva - tas man bija pēc inventarizācijas - krājumos. Varbūt tas jums palīdzēs.
Klem
Klem 18.04.2006 15:14
212 ziņojumi
Paldies jums liels. Mēģināšu un cīnīšos! Laika jau ar nav vairs daudz. Vēliet man veiksmi...

Veiksmi jums!
Kolibri
Kolibri 19.04.2006 08:32
486 ziņojumi
Paldies Ilmai par ieteikto rakstu Bilancē
Kolibri
Kolibri 19.04.2006 15:19
486 ziņojumi
Zvanīja no VID, gada pārskats esot jāpārtaisa, jo SIA sākumbilancei jābūt pa nullēm. ???? Kāpēc pa nullēm nesaprotu. IU taču darbojās un SIA pārņēma visas IU saistības un līdzekļus ????
Kolibri
Kolibri 05.05.2006 14:49
486 ziņojumi
Varbūt ka VID to nezina:) Vai to pateicāt un pārjautājāt.
Ilma
Ilma 05.05.2006 15:07
30495 ziņojumi
iešu skaidroties
Kolibri
Kolibri 05.05.2006 15:23
486 ziņojumi
Ziniet- kādu VID prasa bilanci - uz sākumu visi atlikumi pa nullēm (tad ar aktu grāmatvedībā pieņem visus aktīvus un pasīvus un krāj kontos apgrozījumus) un beigu atlikums. Man jau šķiet, ka tā viņi prasa, jo nevar ievadīt datubāzē. Bet varbūt ka tā arī ir pareizāk.
Kolibri
Kolibri 06.05.2006 08:14
486 ziņojumi
Nu var arī tā , būtībā jau tas pats vien iznāks . Tikai tagad zinām ko VID grib:).
Ilma
Ilma 08.05.2006 08:51
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.