Laipni lūdzam jaunajā VGK. Vietne ir atjaunota: ieeja, parole un abonements — tie paši. Kas mainījies

Palīdziet lūdzu ar grāmatojumiem

Uz tēmu sarakstu
LindacAtbildes: 360
Pirmā ziņa
Tikko nodibināts uzņēmums. Pamatkapitālā viena iekārta 2000 Ls vērtībā. Kādi grāmatojumi jāveic?

Tālāk - kā jāgrāmato uzņēmuma dibināšanas izmaksas un vai jāslēdz līgums par izmantotajiem saviem līdzekļiem uzņēmuma dibināšanas vajadzībām.

Paldies.

Atbildes 6

MartinasAtbildes: 38 532Saņemti «Paldies»: 23
#1
1)D 12... K 3110 2000

2)D 7.... K 2380 Dibināšanas izmaksu summa

3) "līgums par izmantotajiem saviem līdzekļiem uzņēmuma dibināšanas vajadzībām" - precizējiet, par ko iet runa.
CleoAtbildes: 19 235Saņemti «Paldies»: 202
#2
vienkarshi atmaksā kā avansa norēķinu personai izlietotos līdzeklus uzņemuma dibināšanai, nekādus līgumus nevajag slēgt, skaidrs taču ka par velti nevienu uzņēmumu nereģistrē.
LindacAtbildes: 360
#3
Dibināšanas izdevumi - reģistrēšana uzņēmumu reģistrā, nodeva, pamatlīdzekļa novērtēšanas izdevumi, ko ieguldīja pamatkapitālā un sākotnējie maksājumi - konta atvēršana, degvielas iegāde, jo tiek sniegti transporta pakalpojumi.

Un veel dumjsh jautaajums, bet diemzheel nesaprotu:

Man tas pamatliidzeklis nolietoties, sapliisiis vai nebuus vairaak. Kas notiks ar pamatkapitaalu?
MartinasAtbildes: 38 532Saņemti «Paldies»: 23
#4
1) izņemot degvielas iegādi - tie ir jau uzņēmuma darbības izdevumi, un nevis dibināšanas izdevumi.

2) pamatkapitāls nemainīsies.
LindacAtbildes: 360
#5
a degvielu arii pirku pa savu naudu, tad to kaa avansa noreekjinu un paareejo liigumaa, ja?
MaijaAtbildes: 28 223Saņemti «Paldies»: 551
#6
Кто и как оплачивает расходы по учреждению фирмы, должно быть записано в учредительном договоре (ст. 143 КЗ). Если написано, что за счет общества, проводите как расходы, если за счет учредителей - ничего не получится.

Бензин, купленный до учреждения, считаю что списывать не стоит. Эти расходы связаны не с учреждением, а с текущей деятельностью.

Vēlaties atbildēt vai pajautāt?

Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.