По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Noteikti ceļazīmes maršruti Uz tēmu sarakstu

Noteikti ceļazīmes maršruti
Sakiet zinošie vai tā drīkst un vai kāds tā dara? Esam izdomājuši izstrādāt un apstiprināt noteiktus maršrutus,pēc kuriem arī auto vadītāji aizpildīs ceļazīmes. Piem: maršruta mērķis-Sia"XY" atbilst 5 km un kārtas nr. 2. Vadītājam tiek iedoti šie izstrādātie maršruti un viņš ceļazīmes ailē " uz kurieni" ieraksta ciparu 2 un "nobraukti km" 5.
Sheila
Sheila 19.02.2009 08:39
202 ziņojumi

Atbildes (36)

"Maršruts ir Rīga-Rīga, Rīga-Madona.. nevis 2 vai 7."

Papildinot šo komentāru,jo tas, cik es saprotu attiecas arī uz manis teikto, gribu teikt, ka es savā atbildē nebiju domājusi šādus starppilsētas un neregulāros maršrutus, bet gan sīkos, kas atkārtojas vairākas reizes dienā un pa pilsētu( starp struktūrvienībām,banku ).Ja kāds tā var saprast no mana komentāra, tur vajag tā special piedomāt.

Bet Sheilai es ieteiktu samierināties ar likteni un darīt, tā kā attiecīgajā uzņēmumā to vajag. Man, piemēram, vienā, uzņēmumā, bez problēmām ir maršruta lapa ar visiem aprēķiniem un braucieniem un km, bet divos, es pati pēc avansa noprēķina un preču pavadzīmēm rakstu maršruta lapas, un neko arī netaisos mainīt.Man ir visa informācija par mēnesi, es vienkārši izņemu degvielas čekus no avansa norēķina, kas ir saskaņots ar vadību. Liekam tik, cik vajag.
Vijoliite
Vijoliite 20.02.2009 10:00
1711 ziņojumi
Cik reizes "uzpeld" šī tēma, tik reizes atceros veco anekdoti, par to,

kā cietuma kamerā ieslodzītie sanumurēja anekdotes, lai nebūtu n_tās reizes jāatkārto viena un tā pati.

Viens nosauc:

-47 - visi smejas,

-102 - visi smejas,

jauniņais:

-13 - dabū pa purnu,

-par ko?!

-nevajag stāstīt nepieklājīgas anekdotes!
Ambera
Ambera 20.02.2009 10:08
21759 ziņojumi
Vai tad te ir kāda tēma, kas desmitām reižu neatkārtojas?

Par šo - tā vismaz ne"uzpeld" ik pārdienas vai bieŠāk.
Leciigaa
Leciigaa 20.02.2009 10:27
2691 ziņojums
Man tie maršrutu numuri izsauc tādu salīdzinājumu:-S
Ambera
Ambera 20.02.2009 10:28
21759 ziņojumi
Leciigaa
Leciigaa 20.02.2009 10:29
2691 ziņojums
anekdote tiešām labs salīdzinājusm..., ka tik man tā nesanāk aizpildot vadītāja ceļazīmi, kad sākšu rakstīt ...
Sheila
Sheila 20.02.2009 10:34
202 ziņojumi
kad sākšu rakstīt tos ciparus, vēl ne to ciparu uzrakstīšu...LOL
Sheila
Sheila 20.02.2009 10:37
202 ziņojumi
Sheila- atbildot uz Jūsu sākotnējo jautājumu, vai vispār tā var darīt, joprojām atbilde ir- jā. Tālāk jau jautājums aizvirzījās uz vadības braucieniem. Es nezinu Jūsu uzņēmuma specifiku, bet zinu uzņēmumu, kur ir 7 maršruti, protams, ar apstiprinātām degvielas normām un attālumiem km šajos maršrutos.Vienreiz izbraukti, nolemti un apstiprināti. Viņi izved preces pa pilsētu un pa rajoniem.Unstrādā tikai zem maršruta numuriem ne tikai izbraucot reisos, bet arī noliktavā viņi tiek uzrunāti kā 1.,2. vai 5. maršruta vadītāji. Tas ir atkarīgs no tā, cik regulārs ir šis reiss un garš kilometros. Tur, piemēram, vienā reisā ir 23, citos pat vairāk, tirdzniecības punkti, kur šoferim ir jāierodas, tad pamēģiniet katru dienu tos sarakstīt maršruta lapā. Nelietderīgi un darbietilpīgi, lai tā vietā apstiprinātu 1. maršrutu un uz to atsauktos vajadzības gadījumā, bet maršruta lapā ierakstītu vienkārši "Maršruts Nr.1"

Savvaļas un brīvos izbraucienus šeit nevajag noteikti iejaukt, jo jautājums bija par " maršrutus,pēc kuriem arī auto vadītāji aizpildīs ceļazīmes." Un autovadītāji to var darīt un būs priecīgi, ka vakarā nav jāsēž un stunda jāveltī maršruta lapas aizpildīšanai(no personīgas pieredzes).
Vijoliite
Vijoliite 21.02.2009 06:57
1711 ziņojumi
Njāaaa...

izrakstīšu kādreiz jums kādai rēķinu, kurā pakalpojuma apraksta vietā stāvēs cipars 7. Jo man kaut kur ir apraktīts, ka 7-tie ir konsultatīvie pakalpojumi

Varbūt ir vērts izlasīt likumu "Par grāmatvedību"? To pantu, kur aprakstīts, kādiem jābūt attaismojuma dokumentiem?
Andaz
Andaz 22.02.2009 16:41
27897 ziņojumi
Nevajag dramatizēt!!!Tas ir iekšējais dokuments, un nu nav tam nekāds sakars ar Jūsu vēlēšanos izrakstīt rēķinu ar "Nr.7". Ka tikai nesanāk, kā Amberas anekdotē ar to ciparu rakstīšanu:-D :-D.
Vijoliite
Vijoliite 22.02.2009 17:26
1711 ziņojumi
Un ja kaut kur ceļazīmē vēl būs piemetināts, ka maršruta nr.saskaņā ar rīkojumu Nr.... vai kādu citu apstiprinājumu, tad es domāju viss kārtībā būs. Vai arī ceļazīmē kaut kur vienreiz ierakstīts maršruts Nr.1 tāds un tāds... Tabelē jau mēs ar rakstām saīsinājumus un apakšā atšifrējas kas tas tāds ir. Galvenais lai kompetenta 3 persona varētu saprast.

Tildē vispār labi pildīt ceļazīmes.
Ane
Ane 23.02.2009 01:07
619 ziņojumi
kur gan problēma apstiprinātos maršrutus ar to numuriem pielikt pie katras ceļazīmes? Ceļazīmē saīsinājums- maršrutu sarakstā pilns nosaukums. Te nu tik tiešām nevajag dramatizēt.
Cleo
Cleo 23.02.2009 08:54
19235 ziņojumi
Ceļazīmē saīsinājums- maršrutu sarakstā pilns nosaukums.

--------------

Nepiekrītu.

Nosaukumiem

- maršrutu sarakstā (kas ir pamats rīkojumam);

- rīkojumā

un

- ceļazīmē

IR jāsakrīt!!!
Leciigaa
Leciigaa 23.02.2009 09:33
2691 ziņojums
Ak, nu ko mēs te plēšamies! Lai raksta kā katrs pats vēlas! Kaut ciparus, kaut tikai dažus burtus.

Mans viedoklis - tā nedrīkst aizpildīt, jo arī iekšējam dokumentam jābūt skaidri saprotamam, nevis šifrētam.
Andaz
Andaz 23.02.2009 09:39
27897 ziņojumi
Kas tur par plēšanos!

Jo man jau to nAvajag...
Leciigaa
Leciigaa 23.02.2009 10:08
2691 ziņojums
tad jau tabelē arī rakstat nevis A, bet atvaļinājums.
Cleo
Cleo 23.02.2009 19:35
19235 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.