По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Kadi pamatoti izdevumi var but firmai? Uz tēmu sarakstu

Kadi pamatoti izdevumi var but firmai?
Jauna firma SIA.Uzsākusi savu darbību.Nav PVN maksātājs.

Kādus izdevumus var piesaistīt reāli pamatotus?

piem,

1)jurid.adrese ir īpašnieka mājas adrese. Kāds līgums jāslēdz? atsevišķi jānorāda SIA atrašanās istaba? kā ar elektrību, komunāliem pakalp., internets?

2)telefona izdevumi-nav pārreģistrēts uz SIA. Vai var ar rīkojumu segt izdevumus 100% apmērā.

3)automašīna/nav PL/-patapinājuma vai nomas (izdevumi ikmēneša)-bet no fiziskas personas/īpašnieka/vai tad šis cilvēks var izrakstit rēķinus? kā ar IIN?

4)marketinga/tirgus izpētīšana? tehnoloģisko iespēju apjaušana utml.

5)ir pilnvarotās personas-vai šo personu saimn.izdevumusvar likt SIA izdevumos. Personas nav darbinieki.

kādi varētu būt pamatotie SIA izdevumi?
Duudina
Duudina 23.01.2009 00:26
49 ziņojumi

Atbildes (35)

Дата регистрации ничего еще не говорит. Зарегистрировалась, пару раз зашла и посмотрела название тем. Закрыла.

Nepiekrītu šitam. Ja veic darbu amatā, par ko maksā algu un, vienlaikus raksta tādus jautjumus - tad tā arī ir attieksme neskatoties *Закрыла prosto tak iļi ņet*

Vienīgais prētīgais, ko te darīt, ja autore nesaprot Martinas teikto, Aizvērt šo tēmu un Necilāt to vairāk.

Var jau visu interesējošo noskaidrot arī citreiz.

Tā gatavība atsaukties uz dajebko * Vispār jau tiešām varējām.Bet kas būs tālāk?????* IR pie vainas, ka tādu tēmu te ir pēdējā laikā visvairāk!!! Par to arī bija mans

*Hi-hi... :-/*
Liepupe
Liepupe 23.01.2009 20:46
nav ziņojumu
Sorry

....Vienīgais prĀtīgais, ko te darīt, ja...
Liepupe
Liepupe 23.01.2009 20:51
nav ziņojumu
ziniet, no jums visiem te birst pārgudrības, bet uz jautājumiem (lai arī kādam liekas ļoti stulbi) normāli atbildēt nevar neviens!

un pie tam, bieži - jums pašiem sākās citas tēmas iztirzāšana zem kādas tēmas, kur jautājumu uzdevis kāds cits par citu lietu vispār.

Katrs te grib parādīt savu pārgurdribu un šefību, a reuzltātā - čiks.

esmu tiešām kompetenta, taču ja man uzdod piesaistit SIA vēl pie esošajiem piesaistāmus izdevumus, kas nav bijuši atrunāti, esmu apjukusi.

paldies par jūsu atsaucību.

tēma slēgta.
Duudina
Duudina 23.01.2009 22:07
49 ziņojumi
esmu tiešām kompetenta, taču ja man uzdod piesaistit SIA vēl pie esošajiem piesaistāmus izdevumus, kas nav bijuši atrunāti, esmu apjukusi.

Es vispār nesaprotu par ko iet runa.Kā var SIA PIESAISTĪT IZDEVUMUS.Kādi izdevumi produkcijas ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai ir nepieciešami tie arī ir:-<
Ilma
Ilma 23.01.2009 22:16
30495 ziņojumi
tur jau tā lieta, ka viņi plāno domā palaist savu SIA darbibu tā kārtīgi, pāris čekus krāj maisiņā un viss. tagad pamodās-vai varēja būt vēl kadi izdevumi..
Duudina
Duudina 23.01.2009 22:33
49 ziņojumi
Uz atpakaļu taču nekādus izdevumus nevar sameklēt.
Ilma
Ilma 23.01.2009 22:38
30495 ziņojumi
it kā nevar. tādēļ domāju
Duudina
Duudina 23.01.2009 23:10
49 ziņojumi
Ilma, kā tad pareizāk darīt-pieņemt un gadu noslēgt ar tiem iekrātajiem izdevumu čekiem (pārsvarā degvielas čeki-noformēt auto patapinājuma līgumus/ tiesības ielaist saimniec.darbībā) un viss? vai mēgināt vēl ar rīkojumu noteikt un apmaksāt telefona rēķinus ~30% apmērā. vairāk jau neko reāli nevar atpakaļgaitā izdarīt. vai ne?
Duudina
Duudina 23.01.2009 23:14
49 ziņojumi
Kas cits atliek. Kas ir tas ir.Varnoformēt a/m patapinājuma līgumu , tad uz to mašīnu sarakstīt CEĻAZĪMES par izmantotajiem čekiem saimn.braucieniem- tie būs izdevumi. Telefonam var noteikt ar rīkojumu kādu summu ( Aivars007 failos ir paraugs).Jūs neko kā grāmatvedis vairāk nevariet izdarīt.Ja vadība grib , lai paši meklē kādus rēķinu par pakalpojumiem( bet tie parasti ir falšie:-x ).Vajadzēja jau iepriekš konsultēties vadībai ar grāmatvedi, bet cik saprotu tas nav darīts un lūk paši vainīgi.
Ilma
Ilma 24.01.2009 10:17
30495 ziņojumi
4)marketinga/tirgus izpētīšana? tehnoloģisko iespēju apjaušana utml.

Kā Jūs to domājat? Ar kādiem dokumentiem to varat apstiprināt?

5)ir pilnvarotās personas-vai šo personu saimn.izdevumusvar likt SIA izdevumos. Personas nav darbinieki.

Kas tās par pilnvarotām personām - nav darbinieki? Te Jūs varat Uzprasīties uz lielām soda sankcijām, jo rodas aizdomas, ka algu maksājiet aploksnēs.
Ambera
Ambera 24.01.2009 11:21
21759 ziņojumi
Я бы ничего не стала выдумывать - себе дороже будет. Как сработали, так и сработали.
Martinas
Martinas 24.01.2009 13:07
38532 ziņojumi
И правильно. Думать надо было с самого начала. А сейчас сидеть и из пальца высасывать расходы... Больше не желаю думать за этих горе-руководителей. Одному доходы "нарисуй", другому расходы. Обрыдло! Пусть платят тогда аховую зарплату,а не за 50-60 лат в месяц всю кровушку выпивать.
Aleksja
Aleksja 24.01.2009 20:51
10004 ziņojumi
Ambera, "pilnvarotām personām - nav darbinieki" ir tiešām ar komerrcpilnvaru oficiāli ieceltas personas, kas kaut ko kārto SIA labā.
Duudina
Duudina 24.01.2009 21:29
49 ziņojumi
paldies
Duudina
Duudina 24.01.2009 21:33
49 ziņojumi
ziniet, no jums visiem te birst pārgudrības, bet uz jautājumiem (lai arī kādam liekas ļoti stulbi) normāli atbildēt nevar neviens!

Vai nevajadzētu Jums pašai ieskatīties spogulī!?

Neaizmirstiet senu parunu, ka viens stulbenis spēj uzdot tik daudz jautājumu, uz kuriem simts gudrie nespēj atbildēt.
Aivars007
Aivars007 25.01.2009 10:04
26984 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.