Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Uzņēmuma vadītājs- grāmatvedis Uz tēmu sarakstu

Dacekl 24.11.2008 16:09
90 ziņojumi
90 ziņojumi
Atbildes (51)
Nav, uzņēmuma vadītājs drīkst būt arī grāmatvedis. Tikai nesaprotu, ko nozīmē UZŅĒMUMA DAĪTĀJS...:-/

Mikel 24.11.2008 16:11
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Nu labi, labi, pārrakstījos:-D , Mikel.
Irena22- kādos gadījumos nevar?
Irena22- kādos gadījumos nevar?

Dacekl 24.11.2008 16:15
90 ziņojumi
90 ziņojumi
Альбина, а ты напишиииииии! Зачем законы читать? Их идиоты (вроде некоторых) читают

Aleksja 24.11.2008 16:18
10004 ziņojumi
10004 ziņojumi
Irena22- piedošanu, aizmirsu piemetināt, ka var kārtot gr-ved. pats, ja ir vienīgais valdes loceklis.

Mikel 24.11.2008 16:32
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Kā tad ir ar grāmatvedības apkalpošanas firmu, ja tā pieder 2 cilvēkiem, kāds no viņiem ir pēc profesijas grāmatvedis-tas nozīmē, ka tad arī ir jāpieņem darbā vēl viens grāmatvedis, kurš būs galvenais??

Mikel 24.11.2008 19:33
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Es nevarēju par šo tēmu nomierināties, piezvanīju uz VID- tur man paskaidroja, ka varot viens no diviem firmas valdes locekļiem būt grāmatvedis. Tikai šajā gadījumā jānoformē ir atsevišķs darba līgums. Ja firmā ir viens valdes loceklis, tad viņš grāmatvedību var kārtot pats, nenoformējot šo darba līgumu.

Mikel 25.11.2008 22:23
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Nu ņefiga neesi sapratusi.Pilnīga putra galvā:-(

Ivan_s 25.11.2008 23:22
1208 ziņojumi
1208 ziņojumi
"piezvanīju uz VID- tur man paskaidroja, ka varot viens no diviem firmas valdes locekļiem būt grāmatvedis" - а они Вам не сказали, что управление должно быть отделено от бухгалтерии? Впрочем, лица, оказывающие бух.услуги, сами бы должны об этом знать.

Grāmatvedību kārtot var tikai tad ja ir vienīgai valdes loceklis.
67.1 3. uzņemoties pašam grāmatvedības kārtošanu, ja uzņēmuma vadītājs ir kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis - vai fiziska persona (arī individuālā uzņēmuma vai zemnieka vai zvejnieka saimniecības īpašnieks), kura par savām saistībām, kas radušās no saimnieciskās darbības (komercdarbības), atbild ar visu savu mantu.
67.1 3. uzņemoties pašam grāmatvedības kārtošanu, ja uzņēmuma vadītājs ir kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis - vai fiziska persona (arī individuālā uzņēmuma vai zemnieka vai zvejnieka saimniecības īpašnieks), kura par savām saistībām, kas radušās no saimnieciskās darbības (komercdarbības), atbild ar visu savu mantu.
"piezvanīju uz VID- tur man paskaidroja, ka varot viens no diviem firmas valdes locekļiem būt grāmatvedis" - а они Вам не сказали, что управление должно быть отделено от бухгалтерии? Впрочем, лица, оказывающие бух.услуги, сами бы должны об этом знать.
Es tā skatos, ka te daudzi daudzko nesaprot un nevēlas saprast!!!
Es skaidroju, ka, ja ir divi valdes locekļi, tad uz šo valdes locekli, kurš veiks
grāmatveža pienākumus, jānoformē darba līgums par grāmatveža pienākumiem, bet, ja ir viens valdes loceklis uzņēmumā, tad šos pienākumus var veikt bez darba līguma noslēgšanas. Tāpat kā IK, kur īpašnieks var veikt grāmatvedību pats, nenoslēdzot IK ar viņu darba līgumu!!!!!
Ivan_s- ja tev ir problēmas ar nerviem, tad jāārstējas!!LOL
Es tā skatos, ka te daudzi daudzko nesaprot un nevēlas saprast!!!
Es skaidroju, ka, ja ir divi valdes locekļi, tad uz šo valdes locekli, kurš veiks
grāmatveža pienākumus, jānoformē darba līgums par grāmatveža pienākumiem, bet, ja ir viens valdes loceklis uzņēmumā, tad šos pienākumus var veikt bez darba līguma noslēgšanas. Tāpat kā IK, kur īpašnieks var veikt grāmatvedību pats, nenoslēdzot IK ar viņu darba līgumu!!!!!
Ivan_s- ja tev ir problēmas ar nerviem, tad jāārstējas!!LOL

Mikel 26.11.2008 21:34
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Mikel
26.11.2008 21:34
...Es tā skatos, ka te daudzi daudzko nesaprot un nevēlas saprast!!!
Tieši tu arī esi tā daudzā.
Jo tālāk mežā, jo resnāki partizāni!
26.11.2008 21:34
...Es tā skatos, ka te daudzi daudzko nesaprot un nevēlas saprast!!!
Tieši tu arī esi tā daudzā.
Jo tālāk mežā, jo resnāki partizāni!
Man pašai šis jautājums nav aktuāls, bet nedaudz ieinteresēja, tādēļ arī VID-am pajautāju un man šo lietu apgalvoja ne viens vien VID pārstāvis un arī ne no vienas VID pārvaldes, bet no dažādām.;-)

Mikel 26.11.2008 21:54
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt