Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Strīds par rubli! Atkālju diskusiju par bijušu tēmu Uz tēmu sarakstu
Strīds par rubli! Atkālju diskusiju par bijušu tēmu
Lūdzu jau iepriekš, neatsaukties, kam ir slinkums pateikt kaut ko sakarīgu! Būšu ļoti pateicīga
Zinu, ka ir bijis, bet nu tomēr gribu strīdēties ar VID, bet lai to darītu vajag likuma pantus!
Piemērs!
Aprēķinu atvaļinājuma naudu 28.11 par periodu 28.11.2008 - 15.01.2009, darbiniekam pienākas
kā man būt ar meapliekamo minimumu, ja MK noteikumi par 2009 gadu stājas spēkā tikai ar 01.01.2009
Atbildes (72)
jā zinu
bet pamatojoties ar kādiem noteikumiem, es varu prasīt no darbinieka naudu par IIN, ja ir piemērots minimums?
kurš man to maksās?
Vienvārsakot, nezinu likuma pantu, kas noteiktu, ka šadā gadījumā nevarētu piemērot 2009. gada neapliekamo minimumu par atv. naudas daļu attiecīgā gada janvārī. Viss.
Visi zina, ka tas kaS aprēķināts pirms termiņa iestāšanās laika - tas viss ir AVANSS un nodokļus no tā neaprēķina un budžētā nemaksā. Protams avansu var sarēķināt ļooti precīzi piemērojot minimumus , bet var summu arī aptuvenu, lai tikai nebūtu lielāka, jo atskaitēs pa nodokļiem šā kā tā katrs mēnesis jārāda uzskaitītajā atsevišķi un tegad jau nu visu piemēro precīzi.
Larao, вот никак не могу врубиться, а что Вам не понятно? Новый минимум вступает в силу с 1 ЯНВАРЯ 2009 года, значит и применяется он к доходам, которые начинают получать в ЯНВАРЕ 2009 года, в чём проблема то?
Поговорить человеку хочется. Помнится, эта тема уже обсуждалась. И тогда Лару никто убедить не мог, что к доходам января применяется январьский минимум.
Larao!
A ko Jums FM atbildēja?
Учиться различать понятие аванса по зарплате и начисление и выплаты отпускных.
Atkārtotšos
aprēkinu atvaļinājuma naudu no 28.11.2008 - 15.01.2009 piemēroju minimumu!
darbinieks uzraksta atlūgumu 08.12.2008 un aiziet
jaunajā darba vietā aprēķina algu no 09.12.2008 un piemēro minimumu, kas uzņēmumam tam aizliedz
darbinieks skrājis ataisnotos izdevumus un iesniedz gada dekalrāciju! un dabon piemaksāt IIN valstij!
Kurš maksās IIN
Albina
Kur tas ir rakstīts! Lūdzu!
Ну так вы определитесь, что вы ему начислили.
Если компенсацию отпуска при увольнении, то рассчитывайте полностью, применяйте минимум до даты увольнения и до свидания. Больше никаких изменений в ваших отношениях уже не произойдет.
Если пока идет в отпуск, то получает аванс. А окончательный расчет будет по окончании месяца со всеми минимумами и что еще положено.
aprēkinu atvaļinājuma naudu no 28.11.2008 - 15.01.2009 piemēroju minimumu!
darbinieks uzraksta atlūgumu 08.12.2008 un aiziet
ПЕРЕРАСЧЁТ нужно тогда делать этому работнику, потому что отпускные он получил авансом, а ему положена КОМПЕНСАЦИЯ за неиспользованный отпуск, вот сделаете этот перерасчёт и поймёте, что никто никому не переплачивал.
Nu nedabūju es dzirdēt to ko gribēju!
Bat tomēr meitenes liels paldies par pacietību!
Padomāšu vēl
Ну да, не знал, да ещё и забыл, разве ж увидишь после этого чего
Господя, так не применяйте вообще минимум за янаарь, если такие переживания.
Larao, судя по Вашим вопросам и переживаниям по поводу возврата IIN, Вам и минимум текущего года не надо применять.А то, вдруг 29.11 напишет заявление об увольнении.
nu ja tikai 3 mēnešu periodā sanāk starpība par 65 latien IIN aprēķinā
un es не знал, да ещё и забыл
nu neviens taču nenosauc man MK noteikumus kur ir rakstīts, ka veicot aprēķinu par jebkuru periodu es drīkstu piemērot neapliekamo minimumu vairāk kā noteikts MĒNESĪ
Paaugšos, kļūšu vecāka - iešu algas rēķināt (tfu, tfu, tfu!!!)... un nervus sabeigt...
Larao, да с чего Вы взяли, что применяется минимум больше предусмотренного, если это начисление отпускных?:-O Сдаётся мне, что Вы просто не понимаете, в каких периодах они начисляются и в каких выплачиваются, отсюда и все проблемы.
Ну так если все отпускные плюсовать к текущему месяцу, тогда конечно проблемы..
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture