Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Strīds par rubli! Atkālju diskusiju par bijušu tēmu Uz tēmu sarakstu
Strīds par rubli! Atkālju diskusiju par bijušu tēmu
Lūdzu jau iepriekš, neatsaukties, kam ir slinkums pateikt kaut ko sakarīgu! Būšu ļoti pateicīga
Zinu, ka ir bijis, bet nu tomēr gribu strīdēties ar VID, bet lai to darītu vajag likuma pantus!
Piemērs!
Aprēķinu atvaļinājuma naudu 28.11 par periodu 28.11.2008 - 15.01.2009, darbiniekam pienākas
kā man būt ar meapliekamo minimumu, ja MK noteikumi par 2009 gadu stājas spēkā tikai ar 01.01.2009
Atbildes (72)
VIDa atbildi studijā!
Jestj bukva V! Jestj bukva I! Jestj bukva D!
Cik atceros VID atbilde šeit jau vairākas reizes " publicēta", tikai jāpameklē un liekas kāda failos arī bija.
Situācija, ko aprakstīja Liepupe, arī ir dzīvē piedzīvota - darbinieks jau drīz gads būs kā uz B lapas.
Meitenes un zēni, jūs pārāk uz savu taisnību esta ieciklējušies.
Kā jau teicu - uz kāda likuma pamata drīkst piemērot noteikumus agrāk kā tie stājušies spēkā?
Un es arī jautāju - kā ar SAI?!, ja tas darbinieks ar 1.janvāri kļūst pensionārs??? Kāda likme atvaļinājuma naudai? vecā vai jaunā?
Un par to piemērošanu uz priekšu - tad jau arī situācijā, kad uzņēmums ar 1.nov.kļūs par PVN maksātāju, drīkst oktobrī izrakstīt avansa rēķinu ar PVN, jo naudu viņš saņems novembrī un tad taču jau būs PVN maksātājs!
Konsekvence visos nodokļos! ja NM var piemērot uz priekšu, pie tam spēkā nestājušos, tad arī PVN var izrakstīt agrāk, jo mēs taču par tādiem kļūsim pēc 3 dienām!
Par to ir runa. Ne jau par to kā un kad aprēķināt!
Kā drīkst piemērot likumdošanas normas, kas NAV SPĒKĀ! Par to šis stāsts.
Andaz
Konsekventu pieeju arī nebūtu slikti un vajadzētu definēt kā status kvo aadekvāti.
MK noteikumu 3. punkts par NM skaidri norāda tā darbības raksturu pēc būtības.
Es personīgi ne ar vienu par šo jautājumu nestrīdos.
Daru tā, kā mans veselais saprāts saka priekšā.
Ne jau šis gadījums ir vienīgais, kas nav paredzēts normatīvajos aktos. Tādu ir daudz. Un tad nu jāņem palīgā savas smadzenes un jākuļas pa dzīvi uz priekšu kā var.
Lūk šim viedoklim es arī pilnībā piekrītu.
Paldies, Ilma!
Priekškars.
Be gluži nepacietīgi - vai otrais cēliens arī paredzēts?
Nē, otrā cēliena šai lugai nav.
Sekos trešais cēliens.
paldies!
Ja vakar man bija pārliecība, tad tagad ir iestājies miers mājās!
Bout comédie
vairs ar stulbiem jautājumiem neuzplīšos

Varbūt!
Larao
Take it easy! And be happy!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture