Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pakalpojums
Sveiki!
Sakiet, kas jādara, ja mums fiziska persona uztaisīja uzņēmumam visu, kas saistīts ar darba drošību. Persona nosauca summu, kuru viņa grib saņemt un mani priekšnieki ņēma un pārskaitīja.
Ko darīt??? Kā norakstīt un vai tā drīksēja???
Pirmo reiz ar ko tādu sasakros, tāpēc jau iepriekš PALDIES.
Atbildes (29)
Liepupe
Jūs droši vien būsit dzirdējusi arī šādu tekstu "Gudrākais parasti piekāpjas".
Es to neesmu dzirdējis - kur nu man, ar muļķību slimam uz mūžu.
Tomēr vēlreiz Jums saku - Āmen!
Lai veselība, priecīgs prāts
Gan Jums, gan Jūsu dzimtai!
Paldies par laba vēlējumiem man un manai dzimtai.
Вообще-то такой специалист должен числится на фирме постоянно. Может его не увольнять, а начислять оплату только за сделанную работу? Кто-то же должен контролировать план на год по устранению и уменьшению рисков рабочей среды. Или у вас их нету?
Loliks, jūs teicāt, ka daudz samaksājāt tai personai-ja nav noslēpums, tad cik no jums noplēsa?
350.00 Ls, tagad vēl nomaksāsim nodokļus, tad kopā izn;aks pavisam skaists cipars...:) Neko darīt!
9.pants. Darba aizsardzības organizatoriskā struktūra
(1) Lai veiktu darba aizsardzības pasākumus un darba vides iekšējo uzraudzību, darba devējs:
1) pats var veikt darba aizsardzības speciālista pienākumus — ja uzņēmumā ir ne vairāk kā desmit nodarbinātie un darba devējs IR APMĀCĪTS Ministru kabineta noteiktajā kārtībā;
2) norīko darba aizsardzības speciālistu — ja uzņēmumā ir mazāk nekā 50, bet vairāk nekā desmit nodarbinātie;
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26020&menu_body=KDOC
Jā, jums tāpat vajag turēt kā štata darbinieku darba aizsardzības speciālistu vai arī slēgt līgumu ar firmu. Lētāk būtu sanācis šefam pašam beigt kursus 160 stundas.
Un pa tiem 350 Ls jums biezu mapi sataisīja?:))))
Pilnīgi piekrītu - vislētāk un vislabāk iznāk, ja kāds no uzņēmuma darbiniekiem beidz šādus kursus.Vislabāk pats šefs( ja ir laiks un saprašana kaut cik, jo ie redzēti arī tādi kas nemūžam uz to neparakstītos), jo darbinieks var ar visām zināšanām aiziet prom. Tagad tādi speciālisti ir vienkārši nepieciešami.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture