Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atlikums bākā
Labdien!
Mašīnai bākā ir degvielas atlikums. Mašīna tiek pārdota. Kā lai noraksta degvielu, kas ir bākā atlikumā? Pārdot taču nevar, ārā arī neviens nepumpēs un bezjēgā arī nebrauks, lai izbrauktu tukšu bāku.
Vai var D-82..; K-7112 ??!!:-/
Atbildes (28)
Nu jā, jums izveidojas zaudējumi nesaistitie ar saimniecisko darbību, jo degvielu nopirka jūsu firma, bet izlietos - cita.
Tātad man jāliek uz ar saimniecisko darbību nesaistītajiem (es ar savu 82.. biju domājusi citi izdevumi :-)0 ? Vai Jūs tā darāt? Jāpalielina apliekamais ienākums tātad?
Vienkārši cik esmu jautājusi, visi man saka vienu: ''Pieraksti klāt kilometrus , lai sanāk pa nullēm un nelauzi galvu''. Man tas šķiet neloģiski, tādēl meklēju taisnību:-D
Nu ja gribat taisnību? tad jaliek uz D8....
Un PVN jāizņem no priekšnodokļa..
А я считаю, что раз машину они продали заправленную,.т.е.вместе с бензином в баке, и. получили доход, то бензин идёт в расходы. ИМХО.
Естественно в расходы. Как можно продать машину без топлива в баке???
Vajadzēja man uzreiz uzdot jautājumu forumā, jo tiešām klātienē vienīgā atbilde bija: ''Pieraksti klāt kilometrus , lai sanāk pa nullēm un nelauzi galvu''
Tātad uz 8. grupu vienkārši, vai uz ar saimn. darbību nesaistītajiem. Man jau domājas, ka citi izdevumi un viss, jo a/m pārdošana taču ir ar saimniecisko darbību saistīts, vai, ne?!
Согласна, что машину без бензина не продашь, но... тогда и про бензин надо при продаже упомянуть, а то кто знает сколько они в бак продаваемой машины бензина залили....;-) Если ж не упомянули - значит не было бензина, а соответственно и списать на хоз.расходы не можно...:-/ Впрочем, это так - к слову.
Nu cik tad tur tas beznīns ir - 50 litri vai? Dēļ 5 jau nu nav galva jālauza! Nospļaujas un viss- štrunts priekš lielā Visuma!
Лена, не согласна. Не бензин продают, а заправленную машину, и всё входит в цену машины. А сколько там бензина было - без разницы. Мы же не пишем "машина - столько-то, магнитофон - столько-то, руль - столько-то" и т.д.
Клепа, а у тебя есть лицензия на продажу топлива? Абсолютна согласна с Мартинас.
Man ir priekšlikums - brauciet ar to nelaimīgo pārdodamo auto pa savu pagalmu tik ilgi, kamēr bākā būs 0. Un tad pārdodiet.
Nebūs ne UIN deklarācijā jāuzrāda, ne PVN deklarācijā jālabo.
Es sen jau būtu pielicis to degvielu kādai ceļazīmei un norakstījis, nevis 2 dienas te ņēmies pa forumu, meklējot "taisnību".
"Taisnība" krievu valodā "Pravda" kādreiz bija avīžu kioskā par 2 vai 3 kapeikām, šodien meklēt taisnību ir visai naivi.

Man jau to vajadzēja sen izdarīt, bet es tikai tagad atskārtu, ka degvielas kopsavilkumā velkas ''aste''. Pārdodamā a/m sen pārdota, un ''aste'' palikusi:-D
Lai nu kā, paldies par padomiem un ieteikumiem!
Интересно, как Вы делали инвентаризацию, если ''aste'' , которой в наличии нет, у Вас в балансе показалась.
Martinas
Pats savu asti taču neredz - kā sacīt jāsaka - grozies kā gribi - d**** kā pak*** tā pak***...
Marika, ja būtu klausījusi manam padomam (par braukāšanu pa pagalmu), to nobraukāto degvielu varētu norakstīt "ar PL pārdošanu saistītie izdevumi"...
Ak dieniņās! uzrakstiet, ka par atlikušo degvielu braucāt pie pircēja un tur arī pārdevāties! Un degviela būs norakstīta! Nav jau obligāti savas mājas pagalmā autiņš jāpārdod!
Да зачем всякой ерундой заниматься? Ну как можно продать машину без топлива в баке??? Списывайте остаток в расходы хоз.деятельности и вся проблема.
Альбина, Лиля - сама я на этом не заморачивалась бы, но раз пошел такой разговор про правильность списания бензина, который оказался в баке проданной машины - считаю, что на этот бензин должен быть составлен актик о том, сколько на самом деле бензина отдали вместе с машиной, если такового нет - значит списать на расходы будет неправильно, так же как мы не списываем бензин без путевых листов.
Ну конечно, бумагу надо составить, актик какой. Только зачем ерундой заниматься.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture