Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Degvielas uzskaite IK Uz tēmu sarakstu

Dacera 05.04.2008 11:33
15 ziņojumi
15 ziņojumi
Atbildes (6)
6. Personīgā vieglā automobiļa (izņemot vieglo automobili ar speciālo aprīkojumu) ekspluatācijas izmaksas (arī izdevumus par degvielu) izdevumos ietver proporcionāli saimnieciskās darbības vajadzībām nobraukto kilometru skaitam, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem, bet ne vairāk kā par 70 procentiem. Ja maksātājam nav atbilstoši noformētu attaisnojuma dokumentu, izdevumos ietver ne vairāk par 50 procentiem no faktiskajām izmaksām.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20iedzivotaju%20ienakuma%20nodokli_jauns.doc
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20iedzivotaju%20ienakuma%20nodokli_jauns.doc
Nu to jau es pati izlasīju un tāpēc man tas "neslēdzas" kopā ar to, ko man saka citi grāmatveži, kā arī kur ir loģika, ja tiešām degviela 100% tiek izmantota IK vajadzībām?

Dacera 05.04.2008 13:02
15 ziņojumi
15 ziņojumi
bet ja autiņš nopirkts uz IK, un pašam (ģimenē) ir vēl viens auto - tad arī tikai tie 70%?!

Putnins_a 05.04.2008 14:22
201 ziņojums
201 ziņojums
Es tikai nevaru saprast kā kaut ko tādu var izdomāt!!!?
Sanāk ja man ir nobraukti ar saimniecisko darbību saistīti piem.100 km , ir degvielas čeks, ceļazīme, es varu izmaksās iekļaut tikai 70% .
Un tāpat es varu paņemt degvielu kaut vai uz 10 000 litriem mēnesī(saimnieciskajā darbībā varbūt būs nobraukti tikai kādi 100 km), nerakstīt ceļazīmes un izdevumos iekļaut 50% no visiem 10 000 litriem. Vai ne tā likumā ir rakstīts?
Sanāk ja man ir nobraukti ar saimniecisko darbību saistīti piem.100 km , ir degvielas čeks, ceļazīme, es varu izmaksās iekļaut tikai 70% .
Un tāpat es varu paņemt degvielu kaut vai uz 10 000 litriem mēnesī(saimnieciskajā darbībā varbūt būs nobraukti tikai kādi 100 km), nerakstīt ceļazīmes un izdevumos iekļaut 50% no visiem 10 000 litriem. Vai ne tā likumā ir rakstīts?

Ane 05.04.2008 15:37
619 ziņojumi
619 ziņojumi
Примерно так.
Не верит законодатель, что при наличии личной машины человек никуда не ездит по личным делам.
А 10 тыс. литров залить будет весьма проблематично. Цистерну оптом без лицензии никто не продаст. Если же делать нечего, как стоять у бензоколонки и собирать в мусорниках чеки, то вперед. Чего не сделаешь, лишь бы налоги не платить.
Не верит законодатель, что при наличии личной машины человек никуда не ездит по личным делам.
А 10 тыс. литров залить будет весьма проблематично. Цистерну оптом без лицензии никто не продаст. Если же делать нечего, как стоять у бензоколонки и собирать в мусорниках чеки, то вперед. Чего не сделаешь, лишь бы налоги не платить.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt