По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Neapliekamais minimums Uz tēmu sarakstu

Neapliekamais minimums
Labdien, mīļie kolēģi!

2007.gadaoktobrī-decembrī(sāku strādāt ar 01.10.) un šogad janvārī-februārī algu grāmatvede nav piemērojusi neapl.min kas atklājās tikai saņemot paziņojumu.Vai viņai ir jāveic algas pārrēķins par visu iepriekšējo periodu un iesniedzot VIDā ari labotas atskaites, jo viņa apgalvo(konsultējās VIDā),ka pārmaksāto IIeN summu man atgriezīs no budžeta,iesniedzot gada deklarāciju.Bet tā taču ir brīvprātīgā lieta, ja esmu tikai algots darbinieks un grāmatvedei pienākums pārrēķināt algu, jo tā ir viņas klūda. Kā rīkoties šādā situācijā?
L.borosenko
L.borosenko 03.04.2008 16:45
9 ziņojumi

Atbildes (10)

Насильно никто и не заставляет писать декларацию. Не хотите денег - не пишите.

Но править подоходный налог за прошлый год, когда уже все пазинеюмсы сданы (сданы они должны быть до 1 февраля) законом не предусмотрено.

А вы наверное сами книжку налоговую сразу не принесли, вот бух и забыла про вас.
Maija
Maija 03.04.2008 16:48
28223 ziņojumi
Algas grāmatiņu es iesniedzu uzreiz, bet dati netika ievadīti programmā, tāpēc arī nav piemērots neapl.minimumsun nekas netika labots pat rēķinot algas.
L.borosenko
L.borosenko 03.04.2008 16:51
9 ziņojumi
Gan jau Jums ir arī kādi dokumenti par ārstēšanos, ko iesniegt kopā ar gada ienākumu deklarāciju!;-)
Andaz
Andaz 03.04.2008 17:16
27897 ziņojumi
pareizi, grāmatvedim ir jāparrēķina alga, jo iesniedzot gada deklarāciju, fiz.personapārraksta datus par savu algu no paziņojuma, ne viss rēķina savu gada algu pats
Cherrutti
Cherrutti 03.04.2008 17:16
462 ziņojumi
Lietotāja vārds L.borosenko

E-pasta adrese l.borisenko@inbox.lv

Reģistrācijas datums 02.02.2004 00:00

Nodarbošanās Grāmatvedis

Andaz
Andaz 03.04.2008 17:17
27897 ziņojumi
Интересно, а разве Вы, получая зарплату, не обратили на это внимания?
Irena22
Irena22 03.04.2008 18:00
42998 ziņojumi
А зачем обращать на это дело внимание, легче потом на буха наехать:-/
Tt7
Tt7 03.04.2008 18:32
37863 ziņojumi
Cherrutti "fiz.persona pārraksta datus par savu algu no paziņojuma, ne viss rēķina savu gada algu pats " - ну если тупо переписывать, то конечно ничего не получится. В декларации ставится тот необлагаемый минимум, на который имеется право.
Martinas
Martinas 03.04.2008 22:28
38532 ziņojumi
Andaz: jā, es esmu grāmatvede(bet pašlaik man ir cits amats un pati es ar aprēķiniem ne nodarbojos), bet mūsu uzņēmumā darbiniekiem isniedz tikai lapiņas, kur parādās aprēķīnāta alga,soc.nod.un cik pārskaitīts kontā(tāda lūk programma!),tāpēc piefiksēju kļūdu tikai saņemot šo paziņojumu, bet, pēc savas pieredzes,es darbiniekam pārrēķināju algu un sniedzu VIDā labotās atskaites, lai cilvēks bez problēmām varētu nodot savu deklarāciju. Paldies Cherutti par atbalstu un visiem mierīgu nedēļas nogali.;-)
L.borosenko
L.borosenko 04.04.2008 08:31
9 ziņojumi
Да не может бухгалтер вам ничего пересчитывать, т.к. подоходный налог в отчётах указывается удержанный, а не начисленный.В пазинёюмсе и показана та сумма, которая была удержана.

Так что, вернуть переплаченный налог можно только через декларацию.И, кстати, без всяких проблем.

У меня только что работница сдавала декларацию по возврату переплаты налога в связи с тем, что ребёнка никак не могла вписать в налоговую.Ей возвращают переплату с 2004 года.
Logram
Logram 04.04.2008 15:02
6070 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.