Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Procentu aprēķins
Labrīt!
Vai kāds nevar palīdzēt šādā jautājumā? Man ir vienošanās par parāda pārvedumu, 24 mēnešu laikā ir jāatmaksā parāds 7200 Ls + %.
Līgumā ir teikts, ka X persona piekrīt maksāt Y atlīdzību 10% gadā no neatmaksātās parāda summas. Atmaksa jāsamaksā katru mēnesi kopā ar parāda atmaksu. 1.maksājumā viņam ir jāmaksā 300+ %, bet es esmu nesaprašanā kā aprēķināt %. Vai kāds nevarētu lūdzu palīdzēt?
Atbildes (7)
Līdzīgā situācijā aizdevējfirma katru mēnesi piestāda rēķinu par %.Jūs tikai rēķiniet līdzi un nebūs domstarpības.No jūsu rakstītā nevar saprast cik ilgi jūs bijāt parādā līdz 1. pamatsummas atmaksai.
Parādā ir mums, bet es baidos kļūdīties % aprēķinā.
формула процентов такова
%= сумма кредита (остаточная)* годовую % ставку * кол-во дней которые пользовались кредитом /36000
Например В Вашем случае за 1 месяц проценты будут
%= 7200 * 10 * 30 дней / 36000 = 60,00 лат
Да, забыла добавить что это учитывая что в месяце 30 дней.
Если будете брать точные дни тогда / на 36600 (в этом году) или 36500 в след.году.
Амуил, это что, последняя (и, наконец, окончательная) версия решения интересующей многих проблемы?
Нет, вопрос был (как я поняла) как расчитываются % по кредиту вообще. Гриете часть кредита возвращать и % по нему. А как вычислить не знает. Вот и дала ей формулу по которой все банки расчитываю сумму % платежей.
Пардон, пардон! Как вижу слово "проценты", так "шторка закрывается" :).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture