Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
IIN ar 2008. gadu
Sveicināti kolēģi!
Vakar VID atsūtīja uz e-pastu bukletu, ka ar 2008. gadu visiem pašnodarbinātajiem ir vai nu fiksētā IIN likme, vai 15% likme. Tikai algas nodoklis paliek ar 25% likmi. Bet iepriekš BILANCĒ bija rakstīts, ka pašnodarbinātais varēs izvēlēties būt ar 25% vai 15% likmi aplikama nodokļa maksātājs. Es tagad nesaprotu, ko lai dara pašnodarbinātais kas nesastāv nekādās darba attiecībās - pie 15% likmes nekādus atvieglojumus nevarēs piemērot.
Atbildes (26)
Žurnāla paraugs ir apstiprināts ar Ministru kabineta 2007.gada20.marta noteikumiem Nr.188 „Kārtība, kādā individuālie komersanti, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā."
Не отменили...
Fiksētā ienākuma nodokļa maksātājiem būs atvieglota NODOKĻA (IIN) aprēķināšanas kārtība, jo likums paredz, ka, lai aprēķinātu fiksēto ienākuma nodokli, veic saimnieciskās darbības ieņēmumu uzskaiti vienkāršā ieraksta sistēmā...
Es jau decembrī pabiju kādā seminārā par šiem jautājumiem...:-), jo pati esmu gan nodokļu maksātāja, gan algota darbiniece un apkalpoju tādus pašus brīnumus!!! , bet šobrīd - februāra vidū - jo dziļāk mežā, jo vairāk koku :-)!!! Gaidīsim vēl!!!
Žurnāls nav atcelts,
Kur ir rakstīts, kā fiksētā ienākuma nodokļa maksātāji NEaizpilda šo žurnālu ?
Pienākums ir reģistrēt ieņēmumus (līdz 10000) - iin
un
ieņēmumus - izdevumus -> vsaoi
tie veic saimniecisko darbīb un kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā.
Надо ждать правил КМ. Может там будут разъяснения.
кто нибудь знает уже, как правильно заполнять Годовую декларацию, Д6, если доходы только от хоз.деятельности?
У вас все правильно заполнено.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture