Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
индивидуальный коммерсант
Задам, наверное, глупый вопрос...

У индивидуального комерсанта можно вести бух.учёт по системе двойной записи? Или же только по простой схеме?
Atbildes (18)
Manuprāt var vest divkāršā ieraksta grāmatvedību.:-)
Var arī divkāršā ierakstā.
Просто пытаюсь сейчас разобраться в этой простой схеме и не могу ничего понять... :'( А какая проще и понятнее?
Es domāju tā ja IK nav PVN maksātājs tad labāka vienk.ierakstasistēma , ja ir PVN maks. tad divkāršā ier.sistēma lai nav jāpilda divi žurnāli.
Ja IK apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nepārsniedz 200 000 latu, var kārtot grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā Ministru kabineta noteiktajā kārtībā;
Piekrītu Ilmai- ja ir PVN maksātājs, tad ērtāk ir kārtot divkāšā ierakstā.
Но тогда и учет доходов придется накопительным методом вести, чего многие ИК совсем не хотят.
"Просто пытаюсь сейчас разобраться в этой простой схеме и не могу ничего понять... " - нк простая схема она и есть простая, по принципу кошелька: пришли деньги - доход, кошелёк наполнился, ушли деньги - расход, кошелёк опустел. Результат - то, что осталось в кошельке.:-)
Jā tā ir kā Albina saka ja divkāršā ierakstā tad arī ieņēmumi jāuzskaita pēc uzkrāšanas metodes.Tadjāizšķirās pašama kas labāk patīk.Man nu šausmīgi nepatika apm. 100 čekus katru ierakstīt ieņ. - izd. žurnālā un atkal to pašu PVN žurnālā.Brrr to atceroties.
Конечно,если 100 чеков и ВСЕ от разных поставщиков, то Brrr to atceroties.
А если 80 из них за бензин,со Статойл,например,то можно и 1-ой записью провести.;-)
Jā visādi gadījumi ir, tāpēc ir iespēja izvēlēties kas kuram izdevīgāk:-)
Не хочу никого вводить в заблуждение, но когда я была на семинаре, то специально задавала вопрос о двойной записи - коммерсант по желанию может выбрать вести учет по двойной или простой системе
А разве с этим кто-то спорит?
Сегодня была в фин.инспекции.Задала инспектору этот вопрос. Она сказала, что ИК должен вести учёт по простой системе

Но мне кажется, что она не очень компетентна в этом вопросе:'(:-(
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture