Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
avansa rek. Uz tēmu sarakstu

Andrejs1993 19.01.2008 22:05
322 ziņojumi
322 ziņojumi
Atbildes (9)
Miskastē dokumentus izmest nedrīkst! Pamatojoties uz tā rēķina var atskaitīt priekšnodokļi apmaksas dienā!
vispirms jau nav no jautājuma skaidrs, vai tika veikts avansa maksājums pēc piestādītā rēķina vai nē?
Aivars007 - otrais grāmatojums gan nav visai korekts. nepiekrītu.
Saņemto grāmato
D Pamatlīdzekļi
D PVN (te gan lietoju starpkontu PVN iepriekš samaksātajiem avansiem, lai nepinas pa PVN deklarāciju)
K Norēķini ar piegādātājiem
un vienlaicīgi parādu nogrāmato ar samaksāto avansu
D Norēķini ar piegādātājiem
K PVN (te gan lietoju starpkontu PVN iepriekš samaksātajiem avansiem, lai nepinas pa PVN deklarāciju)
K Samaksātie avansi.
Aivars007 - otrais grāmatojums gan nav visai korekts. nepiekrītu.
Saņemto grāmato
D Pamatlīdzekļi
D PVN (te gan lietoju starpkontu PVN iepriekš samaksātajiem avansiem, lai nepinas pa PVN deklarāciju)
K Norēķini ar piegādātājiem
un vienlaicīgi parādu nogrāmato ar samaksāto avansu
D Norēķini ar piegādātājiem
K PVN (te gan lietoju starpkontu PVN iepriekš samaksātajiem avansiem, lai nepinas pa PVN deklarāciju)
K Samaksātie avansi.
Cleo
Gaumes lieta. Par ko nestrīdos.
Man nav tik daudz laika, lai veiktu vairākus liekus grāmatojumus.
Gaumes lieta. Par ko nestrīdos.
Man nav tik daudz laika, lai veiktu vairākus liekus grāmatojumus.

nu nez vai, gaumes lieta ir kādas krāsas mapītēs iešūt un kurā šūt debitoros/keridotors vai bankā vai atsevišķi- rēķini (kā jau kuram patīkās), bet grāmatošana....

Vai tad Andrejs pa visiem šiem gadiem pat meklētāju nav iemācījies izmantot!? Tik daudz tēmu par avansu grāmatojumiem! Ar visiem piemēriem!
Ieteikt izlasīt metodiku par avansu uzskaiti es pat neuzdrošinos!:-x
Ieteikt izlasīt metodiku par avansu uzskaiti es pat neuzdrošinos!:-x
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt