Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pamatlīdzekļi
Esmu tā kā saputrojusies- ja ir vadītāja apstiprinātas amortizācijas normas PL- piemēram 5 gadi kautkādam daiktam, kā tas iet kopā ar LGS7, kur paredzēts katru gadu pārskatīt lietderīgās lietošanas laiku.Piem pagājuši 3 gadi- priekšnieks nolemj, ka daikts var kalpot vēl vismaz 5 gadus.Tadatlikušo vērtību sadala uz nākamajiem 5 gadiem? Tad kāda jēga tādām iepriekš noteiktām normām? Un tad tā skaitīsies aplēses maiņa, kas jārāda pārskatā? Vai es esmu dziļi auzās iebraukusi:-S
Atbildes (43)
tad standarts neparedzētu "ne retāk kā reizi gadā "to pārskatīt
Jūs normas vairāk kā vienu reizi gadā nevarat pārskatīt
periodā 12 mēnesī var pārskatīt vienu reizi, vēl pēc 12 mēnešiem atkal var pārskatīt
To neviens neaizliedz, bet biežāk nevar
Kāda problēma? Ņemat un pārskatat reizi gadā un uzrakstat rīkojumu - atstāt normas nemainīgas!
Tad, kad jūsu uzņēmumā normas tika apstiprinātas, tāda LGS nemaz nebija un katrs darīja kā mācēja!LGS vnk palīdz tikt galā ar situāciju, kad tie PL tiešām ļoti nolietojas vai nenolietojas vai arī mainās tirgus cena (tas gan vairāk ar nekustamo īpašumu saistīts?.
Ja uzņēmumā tas viss nav aktuāls un PL pārvērtēšana vai normu pārapstiprināšana nav nepieciešama, tad tas nav jādara.
Bet, ja normas tiek krasi mainītas, piem. bija uz 3 gadi, bet tagad vēl uz 5 pagarināts, tad tas ietekmē arī iepriekšējo gadu rezultātus un jāveic bilances posteņu pārrēķins un salīdzināšana. Jo tas nozīmē, ka neesat objektīvi novērtējuši PL tā iegādes brīdī!
Ja runa par Jumi, tad nav nekādas problēmas. Katram PL norādīt nepieciešamo (jauno) nolietošanas laiku). Nodokļiem jau tas neko neietekmē.
Paldies par atsaucību, kautkādā skaidrībā tiku, īpaši paldies Andaz- salikāt pa plauktiņiem.Par Jumi tāpēc, ka tur nav % nolietojums, bet mēnešos, lai gan, protams, lietas būtību tas nemaina.Vispār pārskatot metodiku nākas secināt, ka viss plūst, viss mainās, un puse jāpārtaisa:'(
JUMĪ ir gan %, gan mēneši! Skatieties uzmanīgi!
UN lietas būtību (nolietojuma summu) tas (% vai mēneši) OHO! kā maina!
Nu jā, tāpēc jau es esmu nomainījusi no % uz mēnešiem, Tildes seminārā tā tika ieteikts.Unes, ticēdama uz vārda, ka esot lietderīgi pāriet uz mēnešiem, nomainīju visiem PL.Jabija 5 gadi- tagad ir 60 mēneši.Priekšniecība bija izbrīnīta, tādu skaitli
ieraugot.Esgan saprotu, ka tas, vai% vai mēneši ietekmē pie PL izslēgšanas.Tāpēc es gribēju zināt, kā rīkojas citi, kas strādā ar Tildi- iegādājoties PL- lietderīgās lietošanas laiku rīkojumā direktors raksta 120 mēneši?(Ja tie ir 10 gadi).
Es tā darīju tikai ar šogad iegādātiem PL- nolietojumu liku uzreiz mēnešos, vecajiem atlikušo ekspluatācijas laiku pārvērtu mēnešos, iepriekšējo atstājot kā bija.Vaitad arī nepareizi? Es sapratu, ka tas attiecas uz fin. nolietojumu.
vecajiem atlikušo ekspluatācijas laiku pārvērtu mēnešos, iepriekšējo atstājot kā bija
un ievadījāt tikai atlikušos mēnešus, kurus vēl jānolieto?
Jā, tikai uz finanšu nolietojumu.
Pamatlīdzekļa kartītē līdz 2007. gada 1. janvārim nolietojums procentos, viss tika aprēķināts kā pienākas, tad nomainīju nolietojuma likmi no % uz mēn. ar 01.01.2007, un šo gadu man rēķina pa jaunam.
tad nomainīju nolietojuma likmi no % uz mēn. ar 01.01.2007, un šo gadu man rēķina pa jaunam.
Kā tas ir pa jaunam?
konkrētāk, kad nopirkts, cik % bija likme, no 01.01.2007. nomainījāt likmi uz Cik? Cik ilgi vispār bija paredzēts lietot PL
Uz tādiem jautājumiem Tildes atbalsts ļoti labi atbild
Ja PL nopirkts 2004.gadā par 1000 Ls- likme 20% gadā, līdz 2007.gadamnolietoti60% vai
600Ls.No2007 gada pārmainu likmi (tikai atlikušajai daļai) un atlikušos 400 Ls norakstu 24 mēnešos.Termiņš nemainās, tāpat 5 gadi no ekspl. sākuma.
un cik tad Jums Jumis rēķina nolietojumu
Vai finanšu likmes maiņa ir norādīts datums "no", jo kartītŗ tur ir 2 datumi
man nekad nav bijušas tādas problēmas,kopš 2006.gadanovembra izlaiduma PL Jumī vispār ir ideāli
Jā, finanšu likmes nomaiņai tika prasīts no kāda datuma, un tālāk rēķina pareizi.Aprēķinos viss kārtībā, bet es saprotu, ka neviens tā nedara- likmi
nemaina.Escenšos izdarīt pareizi un pārcenšos.
Tieši tā kāpēc sev sarežžgīt darbu un kaut ko mainīt.Un tieši tā kā saka Andaz
"Kāda problēma? Ņemat un pārskatat reizi gadā un uzrakstat rīkojumu - atstāt normas nemainīgas!":-)
Es arī nomainīju. Uzrakstīju, ka saskaņā ar izmaiņām grāmatvedības sistēmā, tagad aprēķins ir mēnešos, un nolietojamais laiks un summa nemainās. kaut kā tā.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture