Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kontējumi u.c. uz dokumentiem.
Uz dokumentiem rakstu kontējumus, ir reģistrācijas žurnāli utt. Bet - vai uz dokumentiem jāraksta arī saņemšanas datums, reģistrācijas datums?
Lieta tāda, ka noslēgt grāmatvedības apkalpošas līgums un firma nesīs dokumentus 2x mēnesī. Kā pareizi būtu?
Atbildes (10)
Publicēts: "Latvijas Vēstnesis" 74/75 (559/560) 30.04.1996
Ministru kabineta noteikumi
Nr. 154 (prot. Nr.23 27.§)
Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi
http://www.likumi.lv/doc.php?mode=DOC&id=52392
Mani vaiāk interesē šajā sakarā
"8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasībām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos dokumentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Pēc attaisnojuma dokumenta pārbaudes uz tā norāda iegrāmatojumu (kontējumu) vai nodrošina šī iegrāmatojuma (kontējuma) atšifrējumu, ja iegrāmatošanu veic elektroniski. Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru."
Vai jūs norādat uz dokumentiem "saņemts 01.01.2007" un grāmatots "01.01.2007", jeb tikai kontējumu?
Un kā ar kārtas numuru - programma katram dokmentam piešķir numuru, vai to rakstāt uz dokumenta?
Un vēl - vai izmantojat zīmodziņu, ko uzspiest uz dokumenta, lai atliek ierakstīt tikai konta numurus un kārtas numuru? Kādu informāciju vēl rakstāt uz dokumenta, ko iespiest ar zīmogu?
Dokumentu plūsmu uzņēmumā nosaka un regulē apstiprināta dokumentu apgrozības shēma (tajā shēma jāparedz kad, kurš, kādu dokumentu iesniedz grāmatvedībā)
Tāpēc "Saņemts _____._____._________ " teorētiski nevajag, bet Jūs varāt tajā shēmā aprakstīt to, ka uz katra grāmatvedībā ienākoša dokumenta jābūt dienesta atzīmei Piem. " Saņemts grāmatvedībā ______._______.________ un paraksts". Tas ir jūsu iekšējās kontroles jautājums
Es uz dokumetiem rakstu (spec. zīmogs) Datums Nr. ...... D..../K.... - ..... Ls paraksts, ieraksta kārtas numuru principā rakstu gada beigās, kad esmu 100 % pārliecināta, ka es neko ar atpakļdatumiem vairs nedarīšu
Laikam jau jo vairāk info, jo drošāk
Ja man dokumentus nes 2x mēnesī, tad klienta klātbūtnē salikšu zīmodziņus par saņemšanu grāmatvedība, un tad grāmatošanas datums D / K , reģistrācijas numurs.
Neliels padoms!!! Ince, ja Jūs kārtojāt grāmatvedību ne kā štata darbinieks, tad labāk visus dokumentus reģistrēt kādā žurnālā kur Jūs liksiet parakstu, ka saņemat tādu un tādu dokumentu!!! Žurnālu jāglabā klientam!!! Katru reizi kad viņš nesīs jums dokumentus kopā ar žurnālu Jūs pārbaudīsiet šo dokumentu atbilstību norm. aktiem (vai pareizas summas, rekvizīti, vai ir paraksti) un ja tas atbilst parakstīsiet žurnālu!!!
Извините, а работать когда, если еще и секретарские обязанности выполнять?
Paldies par padomu!
Un pae sekretaru runājot - ja apgtozījums 10 pavadzīmes mēnesī, tad nav jau grūti

.
Nu ja 10 pavadzīmes - točno nav grūti.
nu jā, tas padoms der, ja dokumentu apgrozījums ir neliels, bet ja dokumentu skaits ir iespaidīgs, tad klientam pusdiena būs jāpavada gaidot, kamēr es pārleicināšos ka visi man iesniegtie dokumenti ir iereģuistrēti tai žurnālā un vai viss atbilst normām.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture