Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Kases aparāts - kases grāmata un UZNEMUMA KASE ? Uz tēmu sarakstu
Kases aparāts - kases grāmata un UZNEMUMA KASE ?
Esmu apstulbusi lūdzu palīdziet. Resp. ir kases aparāts, tiek vesta kases grāmata. Ir arī t.s. uzņēmuma kase, bet grāmatv.programmā ir atvērta un vesta tikai šī uzņ.kase vai arī par to kases aprātu jāved atsevišķa kase programmā? Br.... un tagad (tas notiek ļoti reti) nopirka cilvēks par skaidru naudu 1 mantu, vajadzēja izsist čeku to izdarījās, resp. nauda ienāca kases aparātā tā saprotu un uz reiz tika uztaisīta - izņemšana (inkasācija laikam sanāk...) saprotu, ka tas viss jāsaraksta kases žurnālā, bet tagad kā ar uzņ. kasi? Vai fakts, ka no kases aparāta tika arī izņemta nauda - resp.atlikumsaparātā palika 0, nozīmē arī to, ka OBLIGĀTI šai naudai jāienāk ar ieņ.orderi uzņēmuma kasē ?
Lasīju noteikumus vienalga nesaprotu tad kase un kases aparāts ir 2 dažādas lietas to sapratu, bet tad jau uzskaitē arī vajag 2 kontus - 2 kases vai tā ?
Liels paldies
Atbildes (37)
uzņēmuma kase un EKA kase ir divas dažādas lietas
EKA atsevišķa programma?
Inkasācija D 261 Uzņēmuma kase K 261xxEKA
Rumbiņja, ir dzirdēti divi veidi, kā grāmatveži dara.
1) ir EKA kase un uzņēmuma kase
2) Ir tikai uzņēmuma kase un realizācijas ieņēmumus grāmato caur 6 grupu.Tā daru es, jo man slinkums to naudu dzenāt pa kontiem.Manir divas struktūrvienības un es rakstu katrai struktūrvienībai savu ieņēmumu orderi.
man piemēram arī ir tikai EKA kase, bet tā saucamā uzņēmuma kase man ir pārvērtusies par 2380
Labi un kā tad tagad EKA kasē palika 0 Ls jo izņēma, to atspoguļo žurnāla - saraksta visu. Bet kur tad tā izņemtā nauda no EKA palika gaisā ? Vaitā jāieliek uzņ.kasē ar ieņ.orderi ?
PALDIES
Vai ar ieņēm orderi kasē vai izdot norēķinu personai.
kaut kur tak tā nauda ir jāliek!
Jūs izsitat čeku par pārdošanu
D EKA kase K 61
Jūs izņemat no EKA naudu
ieņēmumu orderis
D uzņ.kase K EKA
Ir arī šāds variants:
EKA ieņēmumi D2660 K61XX un K5721(2660 - EKA konts)(K61XX - ieņēmumi pa to veidiem, jo ne vienmēr visi ieņēmumi tiek iegrāmatoti vienā kontā vai arī ir dažādas PVN likmes)
Tā kā kases aparātā pec darba beigām nauda palikt nedrīkst, tad tā jānodod kasē D2610 K2660
Tālāk, manuprāt, jautājumiem nevajadzētu būt.
Manos gadījumos visur tā tas viss notiek.
Larao - Jums ir oriģināls variaants. Ja kāda norēķinu persona avansu pilnībā neiztērē, kā Jūs to naudiņu dabūjat atpakaļ kases aparātā - ar "pastiprinājums"?
man ir specifiska darbība
tā nav tirdzniecība
Larao
Laikam kādas intīmas nodarbes...
jā, likvidēju visu lieko kā sugu
Interesanti, kas ir liekā suga?:-)
Es daru tā K6110 D 2610 pa taisno.Betpvn likmes es sadalu 5% man ir 61101.0% PVN man nav .
suga ir kases grāmata, esmu par slinku to rakstīt un sekot tās atlikumiem
Jā, es arī nerakstītu.Bet bez viņas nevaru iztikt.Kasesgrāmatas orderi paņem lielāko daļu mana laika.Betkad visu sarakstu, tad pārējais ir nieks.:-)
tātad esmu laimīgā, vēl domāju kaut ko nolikvidēt, bet pagaidām vēl ideju naf
Gan jau radīsies, kāda doma.Unmums arī apstāstīsiet::-)
Tātad ja ir gan EKA, gan uzņēmuma kase ir OBLIGĀTI arī uzskaitē jāatver EKA konts ? Tāds nav bijis iepriekš....
Vai tomēr var kaut kā bez tā. Teiksim tagad EKA palika 0 Ls, bet to, ko izņēma es ar ieņ.orderi ienesu uzņ.kasē. Tātad tagad kasē par šo summu vairāk. Izdot kādam to vai nē uzreiz nav obligāti, varu piem. vēlāk norēķināties ar kādu darbinieku par izlietoto avansu norēķinu vai ko tamlīdzīgu..... vai pareizi saprotu ?
Un par cik EKA sava konta nav, tad kad taisīju ieņ.orederi kasē arī iegrāmatoju realizāciju
D KASE, K 6110, 5721
Vai tā ?
Liels paldies
Cienījamās tautietes un tautieši!
Kases grāmatas kārtošanu paredz MK noteikumi, ja nemaldos.
Es jau arī labprāt šo "sugu" likvidētu, bet... "rociņas par īsām"...
Aivareno - norēķinu kartes Jums nav? Jo - ja ir, tad nesanāks "pa taisno" K61XX un D2610...
Manā gadījumā arī norēķini ar kartēm vēl jānodala, ne tikai PVN 18% un 5%.
Ķēpa liela.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture