Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pamatlīdzekļu inventarizācijā - pārpalikums Uz tēmu sarakstu
Pamatlīdzekļu inventarizācijā - pārpalikums
Palīdziet lūdzu ar padomu. Pl inventarizācijā PL atlikusī vērtība nesakrīt ar bilanci, pie tam kļūda nāk jau no ieprieksējiem gadiem . Kā iegrāmatot starpību? Un ilgtermiņa ieguldījumu kustības pārskatā - varbūt var uzrādīt pie pārvērtēšanas un paskaidrot pielikumā???
Jau iepriekš paldies.:-D
Atbildes (8)
Saprotu ka nesakritība ir Inventarizācijā atlikusī vērtība mazāka kā Bilancē.Ja pārceno , jāpārceno visa grupa , bet 'varbūt Jums grupā arī ir tikai šis viens PL. Nu ja piecenosiet sākotnējai vērtībai nesakritības summu tad rezultāts varētu izlīdzināties.Varētu tā darīt.
Vajag pārbaudīt un atrast, no kurienes tā kļūda īsti rodas, tad zināsiet, kā rīkoties!
Nav ko smiet! Mana pieredze rāda, ka inventarizācijas aktā nav ielikti visis PL, nav nogrāmatots nolietojums par kādu gadu (kartiņās sarakstīts, aktā no kartiņām, bet grām.datos - nē), PL norakstīts, no grām.nav izslēgts vai kas tml. Vai arī - likvidācijas vērtība kaut kur nav ņemta vērā, piem. aktā atlikusī vērtība bez likvidācijas vērtības, arī atlikums nesakritīs!
Pirms ķerties pie grāmatvedības datu labošanas, jāpārliecinās vai tai aktā viss ir pareizi!
Absolūti nesmejos, bet pati jau gribēju tādu padomu dot , jo principā VIENMĒR meklēju kur kļūda radusies , jo tikai tad ir iespējams loģiski to labot.
Nesakritība ir, jo PL inv.sarakstā atlikusī vērtība ir lielāka kā bilances atlikums, tad iznāk, ka PL kartiņa ir, bet bilancē tās summas nav. Kļūdu nevaru atrast, jo esmu pārnēmusi bilanci ar kļūdu no iepriekšējiem gadiem, par kuriem man nav datu. Tāpēc domāju, varbūt vienkāršāk būtu labot par starpību D1220/K ? kā pārvērtēšanu, nezinu gan vai tā var. Un šo summu arī ilgt.ieg.pārskatā ielikt kā pārvērtēšanu. (Jo tagad iznāk, ka man pārskatā nav pareiza PL sākotnējā vērtība)???
ne jau bilancē kļuda jāmeklē! Grāmatvedības datos!
Kā var uzņēmumam nebūt iepriekšējo gadu datu???!!!
Programma, manuāli - kaut kur jau tiem datiem jāglabājas! Meklējiet!
Protams vieglāk kaut ko nogrāmatot, bet tas nav pareizi!
Согласна с Andaz. Вы пишите, что карточки есть. Балансы есть. Надо искать ошибку. Зачем переоценка, на основании чего?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture