Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
ja debitoru kontiem ir kredīta atlikums un bilance Uz tēmu sarakstu
ja debitoru kontiem ir kredīta atlikums un bilance
Lūdzu padomu.Ja kontā 2380 kredīta atlikums(uzņēmums parādā),kur īsti šī pozīcija atradīies bilancē?
Vai bija jāpārgrāmto pirms tam 2380/ 5544?
Atbildes (10)
Да вначале надо на 55.., а потом только в баланс.
paldies!Tad jau domāju pareizi.:-)
Не обязательно. Можно оставить и на 2380, а в балансе отразить в составе Кредиторов.
Piekrītu Albīnai.
Можно оставлять и на 2380, но если сумма большая, то перенашу на 55.. и потом пишу договор, что фирма должна диру вернуть эту сумму до определенного срока.
Счет 2380 активно/пассивный,остатки могут быть и по дебету и по кредиту.Обратите Ваше ВНИМАНИЕ чтобы подотчетные персоны с дебетовым ост.были в активе баланса, а с кредитовым в пассиве.,не смотря на то ,что общий РЕЗУЛЬТАТ МОЖЕТ БЫТЬ И КРЕДИТОВЫЙ.
paldies!Man te tik nelaimīgi 10Ls karājās.Tagad iedziļinājos Initas Apsītes grāmatā par uzņēmuma gada parskatiem ,tur ir atzīti par lietojamiem abi varianti.
Я сторонник варианта отражения в балансе в правильной стороне, не делая проводок.
Я бы тоже проводок не делала, просто отразила бы в пассиве.
Я тоже без проводок делаю,они у меня и в дебеторах и в кредиторахю
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture