По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Vienkaarshais ieraksts + Uz tēmu sarakstu

Vienkaarshais ieraksts +
Esnu nelaimiiga studnete, kas iekuulusies tikko dibinaataa S/O par graamatvedi!

Probleemas:

1. Kaa izskataas vienkaarshais ieraksts (skolaa taadu nemaaca)?

2. Man jaaregjistree un jaasakontee cheki (tipa es kaa avansieru uzskaitvede vai kaut kaa tamliidziigi), kaa es varu zinaat, ka vinji ir legaali un kaa jaaglabaa utml.

Ja ir vienkaarshaak, iesakiet kaadu normatiivo aktu vai maaciibu liidzekli, kur ieskatiities! Paldies!
Ieva_vjd
Ieva_vjd 03.01.2004 12:02
2 ziņojumi

Atbildes (4)

ko nozīmē S/O ?
Storno
Storno 03.01.2004 17:25
1392 ziņojumi
Jums grāmatvedība ir jakārto divkāršā ieraksta sistēmā, ja vien Jūsu uzņēmums neatbilst Likuma par grāmatvedību 9.panta1) nosacījumiem. Ja Jums ir jāsakārto pirkuma čeki, tad vispirms jau Jums jābūt Nolikumam par avansa norēķinu personām, šī persona tad arī iesniedz avansa norēķinu par izlietotajām summām, Jūs pārbaudat vai visi čeki atbilst likuma prasībām ar visiem vajadzīgajiem rekvizītiem.
Storno
Storno 03.01.2004 17:36
1392 ziņojumi
S/O, cik es sapratu, t.i. sabiedriskā organizācija. Ja gada apgrozījums ir mazāk par 25000 Ls, var kārtot vienkāršā ieraksta sistēmā. Ieva, iepriekšējos topikos ir minēts žurnāls "Bilance" Nr.24/84 (pēdējais 2003.gadā) - tur ir Jums derīga informācija. Dažos vārdos: vienkāršā sistēma - ienākumi jāuzskaita tad, kad ir saņemta nauda, bet izdevumi - kad izdota nauda. Par to, kādiem rekvizītiem jābūt uz attaisnojošiem dokumentiem un par to saglabāšanu ir rakstīts likumā "Par grāmatvedību".
Martinas
Martinas 04.01.2004 02:38
38532 ziņojumi
Liels paldies! Meegjinaashu kaut ko izdariit!

Ieva.
Ieva_vjd
Ieva_vjd 05.01.2004 12:02
2 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.