Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Gada atlikuma konti.
Palīdziet lūdzu ar konsultācijām(Esmu nesen sākusi strādāt):
Kuri konti uzņēmuma pāriet atlikumā no iepriekšējā gada uz šo gadu.
Uz gada sākumu man pāriet bankas, kases, norēķini ar piegādātājiem, norēķini ar klientiem konti. Kādi vēl paliek atlikumā uz gada sākumu?:-(
Atbildes (40)
Patiesībā ņem visus kontus līdz ieskaitot 5.grupaskontus un skaties pēc dokumentiem kam ir atlikumi un kam nav,ja ir tad pārbaudi vai ir pareizs atlikums.
piemēram kontā 2310 beigu saldo debetā ir kāda summa,tev jāpārbauda atlikumi pēc nesamaksātajām pavadzīmēm.(tie ir tavi parādnieki)
6,7,8 grupu jāslēdz,tur nepaliek atlikumi
no 1grupas līdz 5 grupu ieskaitot dati iet BILANCē
no 6 grupas līdz 8.grupaiiet peļņas un zaudējuma aprēķinā.
Vēl, Signija20, ir arī operāciju konti. Par kuriem arī grāmatvedim būtu ieteicams kaut ko nebūt zināt.
Signija20, es Jūsu vietā pateiktu "paldies" Andaz par noderīgu informāciju.
Mazais
Es jau visus atlikumus pārbadīju, un pārrēķinaju par iepriekšējo gadu, jo iepriekšēja grāmatvede pat nebija papulējusies atzīmēt kas ir maksats un kas nav.
Bet sākumā Andaz gan bija tads "laipns". Un iepriekš es jau pateicu paldies visiem kas mani izprata un deva kādu padomu.
Tātad ja esi pārbaudījusi tad arī tie konti kuriem ir atlikumi,tad tie arī pāriet uz nākošo gadu.

andaz baigi labā gr_vede

Tas ir viss ko māk - teorija, teorija un teorija, un nav pat laika pievērsties praksei, jo ir taču teorija jāapraksta.... ja nav klausītāju darbā, tad vismaz on-linā var ar to padižoties
Pilnībā piekrītu. Teorija jau ir viens variants bet reāli praksē jau ir dažādi varianti. Ne vienmēr teoriju var pielietot praksē, augstskolās teroriju māca pavisam savādāk nekā tas notiek strādājot. Strādājot ir jāpiemērojas esošajai situācijai un jāpiemeklē labākais variants.
Meitenes, bet prakse bez teorijas ir "makslinieciskā pašdarbība". Ļoti žel, ka tas nav saprotams.
Teorija jau arī ir jāizmanto, bet dažreiz jāpiever acis un jāapiet teorija / likumi.
Signija20
dažreiz jāpiever acis un jāapiet teorija / likumi.
To nu uzreiz izmetiet no galvas. Tā domā tikai vadītāji, bet ne grāmatveži
Es zinu ka vadītājam, bet ja vadītājs dod rīkojumu, tad grāmatvedim jāpakļaujas rīkojumiem, citādi var sanākt slikti
Tāpēc ir labi jāorientējas ar grāmatvedību saistošajā likumdošanā, lai varētu piekšniekam iestāstīt, citādi sanāks slikti tieši grāmatvedim, jo tieši viņš pie visa būs tas vainīgais
Jā Sintij tikai neaizmirstiet tos rīkojumus uzrakstīt rakstiski , lai vadība paraksta
"jāapiet teorija / likumi" - м-да, хорошо начинается трудовой путь!
Vitage - ne Jums par manu kvalifikāciju spriest!
Как фирме-то "повезло", что с предыдущим бухом, что с нынешним.....
Ликбез
... var arī būt, ka ... atraduši to, ko meklējuši.
* Andaz - neņemiet to ļoti pie sirds!

Nav tas to vērts.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture