Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Operatīvais līzings
Sakiet, lūdzu, kādā bilances postenī ir jāuzrāda avansa maksājums par auto (operatīvais līzings)?
Varbūt kāds ir saskāries ar šo jautājumu.
Atbildes (15)
Bet, ja tajā gadā pēc avansa apmaksas ir sekojoši nomas ikmēneša rēķini, tad pakāpeniski dzēš avansa maksājumus. Nav zināms, vai Jums tas avansa rēķins gada beigās, vai arī tam seko parastie ikmēneša rēķini tek.gadā.
Mums ir tieši tāda situācija - 1 avansa rēķins līzinga līguma sākumā (aprīlī) un pēc tam sekojoši ikmēneša nomas rēķini, kuros pakāpeniski tiek dzēsts arī avansa maksājums.
Vai tiešām avansa maksājums nav ieskaitīts maksājumu grafikā kā sākummaksājums? Varbūt ir vērts pārbaudīt maksājumu grafika matemātiku...
Liepupe - Paldies par atbildi, noteikti pārbaudīšu.
Rēķinos redzu, ka ir aprēķinātā nomas maksa minus noteikta samaksātā avansa summa = netto ikmēneša nomas maksājums. Kurā kontā Jūs liktu sākummaksājumu jeb avansu ?
Ja taksācijas gadā sedzas, tad man tādiem 219* ir avansi par pakalpojumiem. Zinu, ka daudzi nepiekritīs, bet man tā ir ērtāk, kaut gan
gr.pr 2410 man sadala pa periodiem automatic.
Es avansa maksājumu ieliku D2410 un ar nākamo rēķinu vai rēķiniem (skatoties cik liela av.summa) dzēsu pakāpeniski samaksāto avansu. (D554.. K 2410)
Jā man avansa maksājums ir tieši par tādu summu, kā pirmais rēķis par 1. maksājumu. Bet maks. grafikā tas uzrādīts kā avansa maksājums.
Paldies visiem par atbildēm !
Nu un tad, ja matemātika maks.grafikā sanāk saskaņā ar līgumu līzinga priekšmetam (ieskaitot avansu), tad avansu norakstu *kā stāv un uz vietas*...
Uzreiz pēc pavadzīmes un līguma saņemšanas.
Operatīvajam līzingam jau nav pavadzīmes. Tātad pēc līguma nodošanas akta saņemšanas? Vai ne tā?
Laboju: "līguma un nodošanas akta saņemšanas"
Sorry, jā - pēc līguma un nodošanas- pieņemšanas akta saņemšanas...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture