По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

atlikta nodokļa aprēķins Uz tēmu sarakstu

atlikta nodokļa aprēķins
Zinu, ka daudz bija runāts par atlikto, visu izlasīju, bet vienalga ir jautājums... Rēķināju AUIN pēc Ludborža norādījumiem "Bilnacē" un cik es sapratu, ka, ja uzņēmumam ir zaudējumi (mums ir salīdzinoši)lieli zaudējumi)un nav pārliecības, ka nākošajos gados šos zaudējumus uzņēmums varēs sēgt, tad, rēķinot atlikto nodokli,aprēķinā neņem vērā uz nāk.periodiem pārnestos zaudējumus, t.i. atlikto nodokli rēķinu tikai starpībai starp fin.unnodokļu noliet.unuzkrājumiem neizmant.atvaļinājumiem.Sanāk saistības, es tos atspoguļoju bilancē un P/Z. Vai es pareizi sapratu?Paldies
Inna.dan
Inna.dan 20.03.2006 14:19
79 ziņojumi

Atbildes (8)

Pareizi.
Ilma
Ilma 20.03.2006 14:28
30495 ziņojumi
Да, правильно.
Tt7
Tt7 20.03.2006 14:39
37863 ziņojumi
Lasīju forumā, ka daži uzskata, ka , ja ir zaudējumi, ko nevarēs sēgt 5-os gados, tad vispār atlikto nodokli nevajag atspoguļot bilancē un P/Z aprēķinā, tikai aprēķinu vajag pielikt. Līdz ar to nevarēju saprat, kā tad īsti labāk.
Inna.dan
Inna.dan 20.03.2006 14:46
79 ziņojumi
Так и будет. На убытки прошлых лет можно уменьшать ПНП в последующих годах. Значит, вы сможете получать прибыль, но налог платить не придется.

Но если вы и не собираетесь работать с прибылью, то и уменьшать в будущем нечего - налога все равно не будет. Потому и откладывать нечего.
Maija
Maija 20.03.2006 15:18
28223 ziņojumi
Peļņa it kā ir paredzēta, bet tā drīzāk nebūs tik liela, lai sēgtu 2005.gadazaudējumus. Tad tomēr, man vispār nevajag nekādu atlikto nodokli atspoguļot bilancē un P/Z, vai tomēr, kā "Bilancē" rakstīts par šādū gadījumu, vajag atspoguļot atlikta nodokļa saistības, kas veidojas, ja atlikto nodokli rēķinu tikai starpībai starp fin.unnodokļu noliet.unuzkrājumiem neizmant.atvaļinājumiem?Piedošanu, par nesaprašanu....
Inna.dan
Inna.dan 20.03.2006 15:38
79 ziņojumi
Если расчитанный отложенный на разницы по финансовому и налоговому и по отпускам получается положительный, то его учитывают и в П/У и в балансе.
Tt7
Tt7 20.03.2006 18:00
37863 ziņojumi
Отложенный актив по убыткам прошлых лет считается, если есть уверенность, что эти убытки будут использованы.

Если уверенности нет, то и актив на них не считается.

Считайте на то, что осталось кроме этих убытков.
Maija
Maija 20.03.2006 18:02
28223 ziņojumi
Ja peļņa nav paredzēta(tik liela), tātad nodokli nevajadzēs maksāt- kāda jēga tad rēķināt atlikto nodoli - ja viņš nebūs jāmaksā? Man šķiet, ka nav loģikas! Tiko rodas PL starpība- it kā nodokli jāmaksā - sedzam ar iepriekšējo gadu zaudējumiem- nodoklis nav jāmaksā. Kāda jēga rēķināt atlikto dodokli PL starpībai un neņemt vērā zaudējumus? Loģiskāk būtu rēķināt visam - ja rodas aktīva atlikums - pielīdzināt to nullei, jo nav pārliecības ka šo aktīvu nākotnē varēs izmantot. Vai es kaut ko ne tā saprotu?
Ane
Ane 27.03.2006 00:15
619 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.