Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Mazvērtīgais inventārs
Sveiki!
Vai driigst mazveertiigo inventaaru veertiiba zem 50 LVL sekojoshi graamatot,lai norakstiitu uz izdevumiem:
D743-mazveertiigais inventaars
K26201-banka
Paldies jau iepriekshs!
Atbildes (29)
Да как-то не очень корректно получается, я бы проводила так
Д743Х К531Х
Д572Х К531Х
Д531Х К262Х
Vai Jums, Incele, mazvērtīgā inventāra uzskaite uzņ. nepastāv? Līdz vērtībai Ls 50 apjomā var būt inventārs, kuru var 100% apjomā iegādes mēnesī norakstīt, taču uzskaiti tomēr vajadzētu vest.
Cik man zināms, par mazvērtīgo inventāru sauc to, ko nevis uzreiz noraksta, bet "glabā" kādā krājumu kontā. Kā man teica pieredzējis grāmatvedis, pie pirkšanas tādam noraksta 50 % vērtību, un atlikušos 50 % noraksta tad, kad pašu inventāra vienību. Tā kā tomēr kādi saraksti jāuztur.
Ja noraksta uzreiz visu, tad jau tas nav mazvērtīgais inventārs, bet gan uzņēmuma izmaksas.
Совсем необязательно, Renataz, учитывать малоценку на счете запасов и списывать сразу 50%, а потом остальные 50%. То, что Вам говорил опытный бухгалтер, делалось раньше. Теперь предприятие вправе выбрать свой вариант учета малоценки и метод ее списания и забалансового учета. Таково мое мнение.
Неправда Ваша. 50% давно канули в лету. Списывается все сразу и учитывается по наим. и к-ву.Даже бюджетникам предлагается сразу списывать.
Почему не правда? У каждого предприятия свои методы учета и списания: кто-то 100% списывает сразу,кто-то 50%, а могут списывать и после полного использования.Дано право выбора.
Да не дано на это никакого выбора, это с ОС выбирать можно, а с малоценкой или 100% амортизация и количественный учет потом, или все на запасах, если не используется.
Man mazveertiigais inventaars ir veertiiba zem 50.00 LVL,paarsvara tur ir kaut kaadi darba instrumenti, kuru lietoshanas laiks mazaaaks par 1.gadu.Kaadreizvisus instrumentus darb vajadziibaam norakstiiju uz 7110 kontu, bet konsulteejoties ar ar vienu graamatvedi vinja man teica, ka pareizaak esot to, ka shos instrumentus noraksta uz 7430 kontu...Kaa tad pareizaak ir?:(
Вы бы лучше название своих контов писали, почему вы думаете что у всех такие счета как у Вас?
7430-mazveertiigasi inventaars
7110-Izejvielu un materiālu iepirksanas izdevumi
Lai būtu šī inv. uzskaite, jo izdevumu apjoms tiem ir būtisks pašizmaksas noteikšanai uzņ., iesaku:
2170 - 26** - iegāde;
74** - 2180 - iegādes izdevumu 100% norakstīšana tajā pašā periodā.
2180 - 2170 - inv. norakstīšana pēc fakta ar aktu.
Pirmais konts D, otrais pēc secības (rindā) - kredits.
Un tad Jums būs viss kā pieklājas, Inceles.
Iegāde, protams, var būt veikta arī caur avansu norēķiniem - t.i. 2380.
Bet, ja raksta uzreiz D743 K 2620 vai taa ir nepareizi?
Tāda veida grāmatošana ir nepareiza gan pēc darījuma būtības, gan pēc ekonomiskā nozīmīguma. Ja tādu veiksiet turpmāk (pieņemot, ka tagad ir ļoooti mazs apgrozījums šādam inv.), tas var kļūt iemeslu, ka kāds var apšaubīt Jūsu profesionalitāti.
pilnīgi pikrītu Liepupei. Es daru tāpat
To:Liepupe
Varat luudzu pateikt pilnu nosaukumu kontam 2170 un 2180, jo man shaadu kontu kontu plaana nav.:( Nezinu vienkaarshi kaa shaadi konti vareetu saukties.PaldiesJums!Nezinu kad pienaaks briidis kad visas shis lietas kluus zinaamas...
Šie konti ir Krājumu sastāvā.
2170 - Mazvērtīgais un ātri nolietojamais inventārs;
2180 - Mazvērtīgā un ātri nolietojamā inventāra nodilums;
7440 - Apgrozāmo līdzekļu vērtības norakstīšana (izmantojams pie kontējuma 7440 - 2810)
man veel peedejais jautaajums vai shos instrumentus uzreiz noraksta tajaa pashajaa dienaaa,kad iegaadaa?
Сейчас вообще нет понятия малоценный инвентарь до 50 лат стоимости. В некоторых фирмах инвентарь может быть и 500 лат. Смотря какая фирма
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture