Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
kā pareizi norakstīt un grāmatot PL kuram ir atlikusī vērt kuru pārdod Uz tēmu sarakstu

Annijaab 13.10.2005 12:58
72 ziņojumi
72 ziņojumi
Atbildes (14)
komentāri arī interesanti! nu tad uzrakstiet kā tad īsti jābūt? tadēļ jau cilveks jautā, lai uzzinātu,nevis lai viņu apsmietu.

Principiale 13.10.2005 13:21
65 ziņojumi
65 ziņojumi
Vienīgi mulsina to, ka cilvēks pat nemēģina pameklēt atbilde už šo standarto jautājumu foruma materiālos

forumā katru jautājumu varētu saukt par standarta, jo tie atkārtojas neskaitAmas reizes, un ja katram , kas uzdod forumā kādu jautājumu pateiktu lai meklē materiālos, tad jau nebūtu nemaz jēgas risinat diskusijas un jautājumus uzdot. un tik bieži šis jautājums neparādās, lai sauktu to par standarta.
tad jau uzmanība vairāk būtu jāpievērš jautājumiem par grāmatvedības programmām.
tad jau uzmanība vairāk būtu jāpievērš jautājumiem par grāmatvedības programmām.

Principiale 13.10.2005 13:29
65 ziņojumi
65 ziņojumi
Un kas Jūs Klepa mulsina? pilnīgi normāls jautājums, varbūt iesacējam grāmatvedim. A viņu uzreiz ņem un atšuj...

Principiale 13.10.2005 13:31
65 ziņojumi
65 ziņojumi
ieņēmumus grāmato ne gluži ieņēmumu kontā saistītā ar saimniecisko darbību, bet teiksim 65XX Ieņēmumi no pamatlīdzekļu realizācijas (tas atkarīgs no tā, kāds tas konts ir Jūsu kontu plānā)
D Norēķini ar pircējiem
K Ieņēmumi no PL realizācijas
K PVN (ja nemaldos Pl realizējot aprēķināja arī PVN)Ja kļūdos tad mani palabos.
Un pēc tam iegāde
D Pamatlīdzeklis
D PVN 18%
K Norēķini ar piegādātājiem
Manuprāt būtu jāsastāda savstarpējo norēķinu un ieskaita salīdzināšanas akts, lai to iepriekšējā auto vērtību ieskaitītu, kā daļēju jaunā auto apmaksu. Bet iespējams es kļūdos.
D Norēķini ar pircējiem
K Ieņēmumi no PL realizācijas
K PVN (ja nemaldos Pl realizējot aprēķināja arī PVN)Ja kļūdos tad mani palabos.
Un pēc tam iegāde
D Pamatlīdzeklis
D PVN 18%
K Norēķini ar piegādātājiem
Manuprāt būtu jāsastāda savstarpējo norēķinu un ieskaita salīdzināšanas akts, lai to iepriekšējā auto vērtību ieskaitītu, kā daļēju jaunā auto apmaksu. Bet iespējams es kļūdos.

Cleo_ 13.10.2005 13:41
133 ziņojumi
133 ziņojumi
Доходы от продажи Lauva Auto я бы, наверно, отразила так:
Д 235 (прочие дебиторы) К 652 (доходы от продажи ОС)
Д 235 К 5721 ( НДС, если Вы его плательщик)
Списание ОС:
Д 129 К 122 на сумму износа
Д 652 К 122 на сумму остаточной стоимости
Д 235 (прочие дебиторы) К 652 (доходы от продажи ОС)
Д 235 К 5721 ( НДС, если Вы его плательщик)
Списание ОС:
Д 129 К 122 на сумму износа
Д 652 К 122 на сумму остаточной стоимости
Principiale, а не проще было бы вместо Ваших комментариев поместить свой ответ на вопрос?
Irena22!es neesmu grāmatvedis,vēl tikai apgūstu grāmatvedību, tādēļ arī mani interesē atbildes uz šo jautājumu.
Irena22!es neesmu grāmatvedis,vēl tikai apgūstu grāmatvedību, tādēļ arī mani interesē atbildes uz šo jautājumu.

Principiale 13.10.2005 14:02
65 ziņojumi
65 ziņojumi
tur jau ir tā, ka jauno mašīnu mēs ņemam uz līzingu un šo summu par veco viņi atstāj kā nevis gluži priekšapmaksu, bet pirmo iemaksu

Annijaab 13.10.2005 15:18
72 ziņojumi
72 ziņojumi
nu bet sastādiet tad savst.norēķinu salīdzināšanas un ieskaita aktu un iegrāmatojiet D Norēķini ar piegādātājiem (vai līzinga devējiem) K Norēķini ar debitoriem. Tā summa, kas Jums nonāk kā PL realizācija un debitora parāds dzēsīsies ar jaunā PL iegādi kreditoru parādu uz tā akta pamata.
paldies, tagad sapratu

Annijaab 13.10.2005 16:56
72 ziņojumi
72 ziņojumi
Principiale,
1) Этому учат на элементарных бухгалтерских курсах,
2) Это обсуждалось много раз,
3) Здесь никто никому ничего не должен.
1) Этому учат на элементарных бухгалтерских курсах,
2) Это обсуждалось много раз,
3) Здесь никто никому ничего не должен.
Aizvērt