Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
Policistu (ierēdņu) bērna piedzimšanas vienreizējs pabalsts Uz tēmu sarakstu

Olanda 07.06.2005 14:11
190 ziņojumi
190 ziņojumi
Atbildes (19)
Kas tik smieklīgs? Ierēdņiem taču tiek maksāts pabalsts sakarā ar bērna piedzimšanu. Es tikai nezinu vai apliekas ar nodokļiem ko arī gribēju uzzināt

Olanda 07.06.2005 16:15
190 ziņojumi
190 ziņojumi
es jau nesaku, ka smiekligi es saku kruto, ja parastiem maksātu. Atvainojos, es nebiju domājusi aizskart.
Domāju, ka apliek ar visiem nodokļiem, bet neesmu pārliecināta.
Domāju, ka apliek ar visiem nodokļiem, bet neesmu pārliecināta.
Мне казалось, что это не только полицейским такая компенсация за рождение ребенка положена. Слышала, что в других гос. учреждениях тоже есть похожие компенсации. В каких именно, врать не буду - точно не знаю

Bagira_lv 07.06.2005 16:26
2164 ziņojumi
2164 ziņojumi
vienkārši ierēdņiem darba vietas pabalstus maksā no nodokļu maksātāju naudas, bet parastiem nodokļu maksātājiem reti kuram trāpās tik devīgs darba devējs, kas no savas kabatas izmaksās tādu pabalstu.
Bet ja ir likums vai noteikumi par to, ka ierēdņiem izmaksā pabalstu tik un tik, tad jābūt tur arī pateiktam, vai šis pabalsts tiek aplikts ar nodokļiem. Ierēdņiem iespējams ir kādi savi noteikumi.
Bet ja ir likums vai noteikumi par to, ka ierēdņiem izmaksā pabalstu tik un tik, tad jābūt tur arī pateiktam, vai šis pabalsts tiek aplikts ar nodokļiem. Ierēdņiem iespējams ir kādi savi noteikumi.
Cleo, neaizskāra jau mani, es tikai domāju ka kaut ko nepareizi pateicu 
Visiem ierēdņiem ir tādi pabalsti, bet policistiem kaut kas drusku savādāk vismaz tāpēc ka citiem ar izmaksāšanu problēmu nav, bet policistiem kaut kā nemaksā. Manas draudzenes vīram sola drīz maksāt un tāpēc draudzene gribēja zināt vai ar nodokļiem apliekas vai ne. Bet tad jau laikam civillikumā jāmeklē atbilde.

Visiem ierēdņiem ir tādi pabalsti, bet policistiem kaut kas drusku savādāk vismaz tāpēc ka citiem ar izmaksāšanu problēmu nav, bet policistiem kaut kā nemaksā. Manas draudzenes vīram sola drīz maksāt un tāpēc draudzene gribēja zināt vai ar nodokļiem apliekas vai ne. Bet tad jau laikam civillikumā jāmeklē atbilde.

Olanda 07.06.2005 16:32
190 ziņojumi
190 ziņojumi
Nevis civillikums, bet civildienesta likums

Olanda 07.06.2005 16:33
190 ziņojumi
190 ziņojumi
9.pants. Ar nodokli neapliekamo ienākumu veidi
1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:
7) normatīvajos aktos noteiktie no budžeta izmaksājamie pabalsti, izņemot pārejošas darba nespējas pabalstus, normatīvajos aktos noteiktā atlīdzība par aizbildņa pienākumu pildīšanu un atlīdzība par audžuģimenes pienākumu veikšanu, kas izmaksājama no budžeta, kā arī citi pabalsti, kas izmaksājami no Ministru kabineta noteiktajiem fondiem;
iespējams šis pabalsts ietilpst šajā kategorijā.
1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:
7) normatīvajos aktos noteiktie no budžeta izmaksājamie pabalsti, izņemot pārejošas darba nespējas pabalstus, normatīvajos aktos noteiktā atlīdzība par aizbildņa pienākumu pildīšanu un atlīdzība par audžuģimenes pienākumu veikšanu, kas izmaksājama no budžeta, kā arī citi pabalsti, kas izmaksājami no Ministru kabineta noteiktajiem fondiem;
iespējams šis pabalsts ietilpst šajā kategorijā.
Только вот слышала, что не смотря на то, что они положены, получить их очень сложно. Якобы (не гласно)не разрешают писать заявление на их получение. Во всяком случае в полиции.:(
Об этом наверняка знает Inst.;)

H2so4 08.06.2005 13:54
1644 ziņojumi
1644 ziņojumi
а Инст молчит, у нее сына уже есть:)

Uzzi 08.06.2005 19:49
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Laikam gan pa velu, bet tomēr varu pateikt ļoti skaidri: Apliekas gan ar sociālo, gan ar ienākuma nodokļiem. Pašai ir pieredze šādu pabālstu izmaksa.

Taisska 16.06.2005 16:17
18 ziņojumi
18 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt