Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība
celtniec. pak. sniegšna Uz tēmu sarakstu

Dacis 18.05.2005 14:27
466 ziņojumi
466 ziņojumi
Atbildes (22)
Наиболее правилен 3 вариант. Списание либо при полной сдаче, либо помесячно (если работы длительные) одновременно с выставлением счета заказчику.
помесячно не всегда возможно. Можно по окончанию года, ели переходит заказ на другой год. А внутри года можна по закрытию объекта. Не обременяйте себя ежемесячным списанием. ИМХО
Tad man katram objektam ir jāatver savs konts.Betja objekti vienlaicīgi ir kādi 10-12? Darbu izpildes laiks čeku summas ir mazas, pat no 0.20 Ls.

Dacis 18.05.2005 14:39
466 ziņojumi
466 ziņojumi
darbu izpildes laiks ir no 1 mēneša līdz max 6 mēnešiem

Dacis 18.05.2005 14:40
466 ziņojumi
466 ziņojumi
Sakiet, lūdzu, kādi norm.aktišāda veida uzskaiti regulē. Vai ir kāds norm.akts kas man aizliedz šīs izmaksas uzreiz norakstīt izdevumos?

Dacis 18.05.2005 17:00
466 ziņojumi
466 ziņojumi
"О годовых отчетах" и LGS 1. Они закрепляют принцип соответствия доходов и расходов по периодам. Т.е. вы можете отразить эти расходы только тогда, когда вы отразите доходы. А по строительству у нас ничего, кроме МСФО 11 нету, мы торгуем в основном:))
Tāda gadījumā vel viens jautājums: vai 10-12 objekti Jūs nodosiet vienām pasūtītājam, vai Jums ir ar katru atsevišķi noslēgts līgums?
Un kā būs uzskaite situācijā, ja firmai A javiec apdares darbi firmā B, taču par darbu veikšanu firma A noslēdz līgumu ar firmu C. Firma C piestāda rēķinu firmai A, taču objekts firmai B vēl nav nodots. Kur šādā gadījumā firmai A likt šos firmas C pakalpojumus? Sarežģiti sanāca, bet man ir šads gadījums

Dacis 18.05.2005 17:16
466 ziņojumi
466 ziņojumi
šie 10-12 objekti ir atsevišķi pasūtītāji un atsevišķi līgumu.

Dacis 18.05.2005 17:17
466 ziņojumi
466 ziņojumi
Ну так и что? У вас договор с C, она вам и должна оплатить работы. Как она расчитывается с А - вас совершенно не волнует. Вы делете свою работу, подписываете с С акт приемки и выставляете С счет.
Tād Jums ir obligāti jāveic uzskaite par katru objektu atsevišķi, jo par katru objektu Jums ir jāzinā izmaksas un jānorakstā uz izmaksām pēc objekta pieņemšanas-nodošanas akta parakstīšanas
"A javiec apdares darbi firmā B" - а Вас и не должна волновать готовность объекта, который сдает фирма "Б", Ваша работа - Ваши отделочные работы, и по окнчанию их (а не объекта в целом) Вы выставляете счет фирме "Б".
Jautājumā par firmām A,B un C: kā lai es šo firmas C pakalpojumu attiecinu uz attiecīgo objektu, ja varu norakstīt tikai pēc objekta pieņemšanas-nodošanas? Vai man pakalpojums arī jāliek krājumos;)

Dacis 18.05.2005 22:44
466 ziņojumi
466 ziņojumi
Ja nebūtu celtniecība, es šadu pakalpojumu liktu uz 7170.

Dacis 18.05.2005 22:46
466 ziņojumi
466 ziņojumi
Почему объекта???!! Вам же говорят, что субподрядчики выставляют генеральному подрядчику счета по мере того, как они заканчивают свои работы и их совершенно не волнует когда ген. подрядчик сдаст весь объект полностью
О, пардон, так это Вы используете услуги третьей стороны. Есть такой счет "Незавершенные заказы" в составе запасов. По мере выполнения всё ставится на этот счёт, а после сдачи объекта списываются Д7ХХХ К2ХХХ.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt