Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Lietu nomenklatūra!!!!
Dobroje utro:)
Skazhite , pozhalujsta gde mozhno uznatj i pochitatj o tom kak praveljno sostavitj lietu nomenklatūru. I objazateljno li ona na firme, firme poka escho tolko tri goda.
Spasibo!
Atbildes (117)
А ВИД она -не интересует.
A pocemu VID eto dolzno interesovatj! Kak budto drugih instancij net.
lai tā būtu. Lietu nomeklatūra ir obligāta- stādiet... nu ko lai saka, manos pienākumos tas neietilpst.
Secret, vai pie Jums ir atnākuši no citām institūcijām un ir pieprasījuši uzrādīt arhīvu un lietu nomenklatūru?
Ceru, ka neatnāks. Bet piemēram, ikgadējais audits prasa uzradīt, nosūtāmo un saņemto dokumentu, līgumu reģistrācijas žurnālus, u.c. lietvedību skarošus materiālus. Darba inspekcija noteikti ielūkosies Jūsu darba līgumu reģistrācijas žurnālos, rīkojumos par pieņemšanu un atbrīvošanu no darba.
Cleo- nu beizot esmu Jūs pārliecinājusi, ka lietu nomenklatūra ir jāsastāda. Es taču nesaku, ka tas jādara tieši Jums jūsu uzņēmumā.
darba līgumu utml. dokumentu reģistrācija ir pavisam kas cits, bet audits taču neprasa Jums uzrādīt lietu nomenklatūru... Kāpēc tik svarīgi bija mani pārliecināt? Man ir lietvedības isntrukcija, bet man nav lietveža. Un dokumentu arhīvu pie sevis veido uzņēmuma vadītāji, to jau es pašā sākumā teicu, un arī to, ka lietu nomenklatūras neesamība neliecina par dokumentu neesamību.

Dokumenti man ir sakārtoti tā, kā man ir ērtāk atrast- brīdī, kad un ja vajadzēs nodod dokumentus valsts arhīvā, samaksās arhīva darbiniekam, kas sašūs dokumentus tā, kā tas vajadzīgs priekš arhīva... jo nav jau nekur garantijas, ka tas lietvedis, kas būs pieņemts darbā tās lietas sašūs pareizi un beigās sanāks vēl ne tikai lietvedim algu maksāt, bet arī arhīva darbiniekiem samaksāt par pāršūšanu.
CLEO - Bet kā Jūs dokumentus reģistrējat, piemēram rīkojumus. Jūs liekat vienkārši kārtas numuru, bez indeksa?
Jā, lieku kārtas numuru bez indeksa.
Secret СК ЛЮДЕЙ У ВАС НА ФИРМЕ И КТО ЭТИМ ЗАНИМАЕТСЯ И ЗА КАКУЮ ПЛАТУ?
arī izziņām, kases orderiem un maksājuma uzdevumiem lieku kārtas numuru bez indeksiem, vismaz man neviens nav neko par to aizrādījis.
Un pareizi dari Cleo.Nelielosuzņēmumos tas arī nav nepieciešams.
nē, nu droši vien ka nedaru pareizi, jo nepareizi šuju lietas mapēs, nepareizi numurēju, bet nu es neesmu lietvedis un mans pienākums ir kārtot grāmatvedību tā lai ekonomiskos jautājumos kompetenta trešā persona varētu izsekot darījumiem- tas ir mans uzdevums un to es cenšos nodrošināt.
Tikko biju kursos, lietas var nummurēt, kā uzņēmums vēlas, lielajos uzņēmumos vajag varbūt papildus indeksus un svītras.Maziem uznēmumiem tie rīkojumi nav daudz pa gadu, tāpat arī darba līgumi. Man paskaidroja, ka mazie visu var sakārtot vienā mapē, ja vēlas. Manā firmā ir 6 darbinieki. Mums pa 5 gadiem ir varbū kādi 10 darba līgumi.
Kamēr uzņēmums strādā tikmēr jau droši vien neviens Jums to Lietu nomenklatūru neprasīs, bet ja Jūs gribēsiet uzņēmumu likvidēt, tad gan ir vajadzīga izziņa no arhīva, ka dokumenti nodoti arhīvā. Atliek vienīgi cerēt ka tie nebūsiet Jūs kas konkrēto uzņēmumu likvidēs, bet nu tas cilvēks, kas rakāsies pa grāmatvedības papīriem un nevarēs atrast pastāvīgi un ilglaicīgi glabājamos dokumentus Jūs noteikti pieminēs ar "labu vārdu". Bez tam mazam uzņēmumam Pastāvīgi glabājamo un Personu lietu dokumentu ir diezgan maz un tur nav nemaz tik daudz darba to visu sakārtot. Dokumentus, kas nav jāglabā pastāvīgi (kā PPR, rēķini, kase, banka utt) sastādot aktu tiešām pēc 5 gadiem var sadedzināt un šo aktu aizsūtīt uz arhīvu un nav jāglabā lieki papīri, kuri aizņem tiešām daudz vietas.
un tur nav nemaz tik daudz darba to visu sakārtot.;)
Veraita а Вы сами это проделывали? Вы знаете- в каком виде их принимает архив?и как доки дожны быть подшиты?
Кстати, где-то мелькала реклама фирмы, которая занимается подготовкой документов для сдачи в архив. Для меня это очень актуально, т.к. документы с 1993 года по полкам стоят, а 2005 год хоть себе на голову клади - уже ставить некуда, нужно немного разгрузить. Коллеги, если кто увидит рекламу этой фирмы - дайте знать!
Можно договориться с девочками из архива- подработать.
Интересно, и сколько это может стоить?
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture