По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Klubs (jautājumi, novēlējumi, domas)

Это паранойя или за нами следят? Uz tēmu sarakstu

Это паранойя или за нами следят?
Давеча получила посылку в пакомат. Пошла вынимать и случайно набрала ошибочно код. Мне написали, что код неверный, повторите еще.
Стала повторять, меня выбрасывали то после второй цифры, то после третьей, то сразу. Я по-бухгалтерски на цифровой клавиатуре пользуюсь четырьмя пальцами.
Позвонила в службу поддержки. Мне сказали, что возможно аппарат глючит, приходите после обеда. Претензия зарегистрирована и в течение дня техник проверит аппарат.
Пришла вечером. Результат тот же - код вообще не вводится.
Тогда решила ввести код левой рукой. Все получилось без проблем.

У меня одна мысля - они считывают отпечатки пальцев и потом их используют для блокировки доступа. На левой руке у меня другие отпечатки, чем на правой, поэтому и пустили.
С какой целью считывают? Как их потом используют? И как на это смотрит законодальство?
Maija
Maija 05.12.2018 19:28
28223 ziņojumi

Atbildes (14)

Параноя... у меня тоже была параноя что один конкретный банкомат одной рукой вводя не принимает ПИН, а другой рукой принимает. Оказалось, разными руками по разному вводил комбинацию. Та рука, которую не принимал банкомат, вводила неправильно, цифры перескакивали через одну, тактильная память подвела. Заметил так, когда стал медленно по цифре вводить той же рукой.
Ant_lv
Ant_lv 05.12.2018 19:58
3404 ziņojumi
В банкомате кнопки металлические, там трудно встроить сканер. В пакомате не кнопки, а чувствительный экран. И не давал он вообще ничего ввести, чтобы определить правильный код или неправильный.
Maija
Maija 05.12.2018 20:14
28223 ziņojumi
Вот даже и нинаааююю, на той неделе получала, всё ввелось без проблем
Tt7
Tt7 05.12.2018 22:20
37863 ziņojumi
Паранойя. Толку сканировать отпечатки пальцев на пакомате? Как их потом сопоставить с конкретным человеком? Выбрать посылку может кто угодно: сосед, муж, сын, дочь, друг, коллега и т.д. Никто не проверяет удостоверение личности, код ввёл-дверка открылась.
Allda
Allda 05.12.2018 23:48
2909 ziņojumi
Nē, tur ir bijusi kāda cita vaina. Tik smalkas tās ierīces nav, un vēl ilgi nebūs. Padomājiet, kāda viņiem jēga no pirkstu nospieduma skanera? Nekāda. Es saņemu un nosūtu diezgan daudz paku. Pamatā gan caur Omniva. Ir diezgan grūti ievadīt vajadzīgo kodu, jo ekrāni ir nolietojušies, un arī aukstais laiks piepalīdz radīt problēmas.
Aivareno
Aivareno 06.12.2018 09:01
6641 ziņojums
У меня одна мысля - они считывают отпечатки пальцев
Maija 05.12.2018 19:28
Перед походом к банкомату одевайте кепку "аэродром" (там же, наверно, и камеры ), намазывайте пальцы клеем BF.
Главное - дайте клею подсохнуть, иначе они Вас точно выследят по волочащемуся следом пульту пакомата.
Tehnolog
Tehnolog 06.12.2018 10:27
3099 ziņojumi
Anatidaefobija – Bailes no tā, ka kaut kur pasaulē ir pīle, kas tevi vēro.Izlasot šo fobiju tiešām liekas, ka tā ir izdomāta, bet ja tiešām padomā, tad kurš gan zina vai tiešām tādas pīles pasaulē nav, un, kas zina ,varbūt tieši šobrīd viņa tevi vēro.

Chrometophobia vai Chrematophobia – Bailes no naudas.Izlasotšo rodas jautājums, vai tiešām pasaulē ir kāds cilvēks, kam ir bail no naudas, un es domāju, ka ikkatrs no jums pie sevis noteikti nodomāja ,,Viņš gan ir stulbs’’. Bet šādu cilvēku pasaulē ir ļoti daudz, zinātnieki ir aprēķinājuši, ka bailes no naudas ir katram 10’000 cilvēkam.

Ephebiphobia – Bailes no pusaudžiem.Šī jau ir reāli nopietna fobija, jo kurš gan gribētu labprātīgi pasēdēt vai patusēt kopā ar pusaudžiem. Jo, kā izrādās pat krietni iedzēris cilvēks var racionālāk domāt, nekā bariņš pusaudžu. Tādēļ padomājiet, vai jūs labprātīgi ietu atpūsties kopā ar pusaudžiem, ja nē, tad jums noteikti varētu būt Ephebiphobia.

Methyphobia – Bailes no alkohola.Šī fobija noteikti nav pusaudžiem, bet šī tā parādās cilvēkiem vecumā no 28-45 gadiem. Šie cilvēki dzīvo starp mums, un es uzskatu, ka tie, kas nelieto alkoholu patiesībā palīdz tieši savai veselībai.

Gerontofobija – bailes no veciem cilvēkiem.Šī fobija, manuprāt, apzināti vai nē ir ikkatram cilvēkam, jo mēs taču nekad nevaram zināt, kas vecajai, piemēram, omītei var ienākt prātā, un tas savukārt rada bīstamību mūsu veselībai. Šai omītei nav ko zaudēt, bet mums taču ir, vai ne? Tādēļ būsim racionāli un mēģināsim izvairīties no veciem cilvēkiem un viņu muļķīgajiem izgājieniem. Taču, pārsvarā šo fobiju neviens neizrāda un nevienam par to nestāsta.

Glenofobija – bailes no lelles skatiena.Šīs fobijas slimnieki pārsvarā ārstējas psihenē, bet tiem, kam vienkārši nepatīk, vai tiešām ir bailes no lelles skatiena es iesaku konsultēties ar ārstu.
Andaz
Andaz 06.12.2018 11:00
27892 ziņojumi
Clinophobia – Bailes no iešanas gulēt.Šī ir fobija, ko jaunieši var izmantot par iemeslu, lai neietu gulēt, ja vecāki to liek. Taču, šo fobiju nevajag uztvert tikai smieklīgi, jo statistika liecina, ka ikdienu nomirst vismaz 100 cilvēki, kas slimo ar šo fobiju.

Bibliophobia – Bailes no grāmatām.Laikam ļaunākais, ko šī fobija nodara cilvēkam ir iespēja mācīties un strādāt normālā darbā, jo gan skolā, gan darbā cilvēki saskaras ar grāmatām, un tas nozīmē, ka šie cilvēki neko no tā nevar izdarīt. Viņiem bieži vien trūkst izglītības, tātad arī zināšanas. Pārsvarā šie cilvēki uzturas mājās un dzīvo uz savu radinieku un paziņu apgādībā.

Ergophobia – Bailes no darba.Šī ir ļoti laba fobija lai izvairītos no darba apmeklēšanas, taču, manuprāt, vajag atcerēties cik grūti mūsdienās ir atrast darbu, un to, ka bez naudas dzīvot nav iespējam. Taču tie, kuriem šī fobija ir reāli, ir nepieciešama ārsta vai psihologa konsultācija.

Vestiphobia – Bailes apģērbties.Smieklīga fobija, taču tā neattiecas tikai uz garīgi slimiem cilvēkiem, jo kāds franču zinātnieks ir pierādījis, ka invalīdi, kas paši nespēj apģērbties slimo ar šo fobiju. Taču es tam nepiekrītu, jo viņi nespēj, nevis baidās apģērbties
Andaz
Andaz 06.12.2018 11:00
27892 ziņojumi
Visvairāk man par to pīli patīk
Andaz
Andaz 06.12.2018 11:01
27892 ziņojumi
Надо работать в перчатках, профессионально. И никаких проблем
Makssoft
Makssoft 06.12.2018 11:39
24094 ziņojumi
Man pēdējo reizi OMNIVA pankomātā uz ekrāna parādījās uzraksts, ka nepareizs kods, bet skapīša durtiņas atvērās
Ambera
Ambera 06.12.2018 15:34
21759 ziņojumi
Я могу допустить, что именно этот аппарат глючный, хоть он и новый - поставили в конце прошлого года.
Или я натыкала кнопок, что ему мозг снесло.

Но почему он стразу стал глючить вечером, пока я еще ничего толком не успела нажать? За день там могло пройти несколько десятков человек, в том числе приезжал курьер для закладки посылок.
И как раз передо мной женщина отправляла посылку и все у нее было нормально.
Maija
Maija 06.12.2018 17:33
28223 ziņojumi
стразу
Maija 06.12.2018 17:33
Именно поэтому!
Tehnolog
Tehnolog 06.12.2018 19:29
3099 ziņojumi
Labai rokai bija nosaluši pirksti
Ambera
Ambera 06.12.2018 23:03
21759 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.