Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Gada pārskats
Максимальный период таксации для годового отчета Uz tēmu sarakstu
Atbildes (10)
14.pants
Как осуществить за 2015-2016 не знаю. Ваше мнение Viksa чем подтверждено. Нет варианта сдать на новых бланках с примечанием про период 01.10.2015.-31.12.2016, например?
No vienas puses, tā šogad būtu ērtāk, no otras puses - nākamgad - grūtāk.
Neiešu taču iesniegt kaut kā savādāk, ja likumā skaidri ir pateikts par gada pārskata periodu pirmajam gada pārskatam - līdz 18 mēneši.
Ja VID nevar sataisīt atbilstoši likumam formas, tad kas vainīgs? Vai man būtu jāķibinās pa 2 gadiem. Turklāt 2015.g.parskatsjau būs pirmais iesniegtais un 2016.g. jau būs jāmaksā minimālais UIN 50,- kaut arī ir zaudājumi.
Redzēs vai VID cels iebildumus. Tad iesniegšu kā pievienoto failu - informācija VID KAC.
Neiešu taču iesniegt kaut kā savādāk, ja likumā skaidri ir pateikts par gada pārskata periodu pirmajam gada pārskatam - līdz 18 mēneši.
Ja VID nevar sataisīt atbilstoši likumam formas, tad kas vainīgs? Vai man būtu jāķibinās pa 2 gadiem. Turklāt 2015.g.parskatsjau būs pirmais iesniegtais un 2016.g. jau būs jāmaksā minimālais UIN 50,- kaut arī ir zaudājumi.
Redzēs vai VID cels iebildumus. Tad iesniegšu kā pievienoto failu - informācija VID KAC.
2. Šā likuma noteikumus piemēro gada pārskatiem un konsolidētajiem gada pārskatiem, sākot ar 2016. pārskata gadu (pārskata gadu, kurš sākas 2016.gada1.janvārī vai 2016. kalendāra gada laikā).
Es to saprotu tā- ja pārskata periods ir no 29.10.2015, tad lieto veco formu, to, kuru lietojām 2015.gadapārskatiem. Tāpat būtu tiem, kam pārskata gads nesakrīt ar kalendāro gadu, bet ir piemēram no 01.12.2015 līdz 30.11.2016
Теперь старая форма разрешает занести период, например, no 2015.gada15.augustalīdz 2016.gada31.decembrim видимо, поправили что-то программисты, в январе не проходило.
Получается, в данном случае годовой отчет составляется по нормам старого закона и в старых формах 2015 года. Так мне пояснил работник ВИДа.