Ilze Palmbaha ir ne tikai dokumentu kārtotāja, bet arī viena no erudītākām Latvijas grāmatvedēm, kas vada Latvijas Grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēju asociāciju. Latvijas prezidentūras laikā savu zināšanu dēļ viņa par eksperti bija noalgota arī Finanšu ministrijā.
Palmbaha arī pamanāma sasaistē ar Šķēles uzņēmējdarbību. Piemēram, viņa kā grāmatvede apkalpojusi arī tādu uzņēmumu kā “Vaļņu nams 11”, kurā šobrīd viena no valdes loceklēm ir Andra Šķēles meita Madara Šķēle-Dupate, liecina “Lursoft” informācija.
Tātad “Baltic taxi” lielo mikrouzņēmumu tīklu grāmatvedības ziņā pārvalda augsta līmeņa speciālists un var arī nojaust, kā interesēs. Zīmīgi, ka publiski Ilze Palmbaha kā eksperte ir sūdzējusies par augsto ēnu ekonomikas līmeni, kas traucē Latvijai attīstīties, un iebildusi pret uzņēmēju shēmām nodokļu optimizēšanai.
Tehnolog savā sarakstā pieminējis arī mani.
Atzīšos - es esmu tikai strādnieks, un man līdz šīs Ilzes P. nosauktajam 100-niekam kā līdz Ķīnas robežai - no šejienes nevar redzēt.

Arī nevienā asociācijā neesmu (strādniekus nepieņem šādās smalkās asociācijās). Mana vienīgā "saikne" ar asociācijām - smukā Anda, viņas smukās frizūras un smukās kleitas...

Pēdējā seminārā, ko skatījos, Anda gan izskatījās nedaudz sagurusi.

Acīmredzot, vadīt šādas smalkas asociācijas ar smalkiem ļaudīm tajās, nav visai viegli... Katrā ziņā neapskaužu.