По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Aktuālā diskusija

Kādus grozījumus noteikumos un likumos vajadzētu? Uz tēmu sarakstu

Kādus grozījumus noteikumos un likumos vajadzētu?
Skatos, šodien tiek diskutēts par dokumentu ievades datumu.
Gribētos dzirdēt jūsu viedokļus, kādas izmaiņas būtu jāveic grāmatvedības kārtošanas noteikumos.
1. "Nost" ar dokumentu ievades datumu, kā milzīgu pārkāpumu!
2. Dokumentu reģistrācijai jābūt atkarīgai no atskaišu iesniegšanas, piemēram, ja PVN termiņš mēnesis, tad reģistrēšanas laiks ir līdz 20.datumsm ja ceturksnis - tad līdz PVN atskaites perioda 20.datumam(ceturkšān), ja MUN maksātājs, tad realizācijai jābūt reģistrētais līdz 15.datumam bet, ja PVN maksātājs, tad papildus jāskatās PVN datumi (jo, manuprāt VIDs neļaus izslēgt reģistrācijas datumu kā tādu, jo, viņiem vien saprotamu iemeslu ēc, tas ir kaut kāds ārkārtīgi svarīgs datums!).
Andaz
Andaz 13.03.2015 17:39
27892 ziņojumi

Atbildes (134)

(jo, manuprāt VIDs neļaus izslēgt reģistrācijas datumu kā tādu, jo, viņiem vien saprotamu iemeslu ēc, tas ir kaut kāds ārkārtīgi svarīgs datums!).

Visi piekrīt, ka grāmatvedībai jābūt sakārtotai un laicīgi. Kas tad būs, ja nebūs nekādu termiņu. Katrs darīs kā ienāks prātā. Runa ir par to, ka 15.datumsir ātru.
Es piekrītu, Jūsu versijai.
Am14
Am14 13.03.2015 17:46
385 ziņojumi
против прописывания какой-либо даты, ибо сразу возникает вопрос, что делать с документами, поступившими позже
выкидывать? не брать в учет?
смысл в подобном ограничении?
тем более, что это нарушает и право бухгалтера на отпуск и больничный
Kel
Kel 13.03.2015 18:04
12066 ziņojumi
Да идиотизм все эти даты. Ну мало ли почему документы с опозданием приходят. Вообще вычеркнуть. Вместе с подписями и печатями на чеках.
Albina
Albina 13.03.2015 18:06
64576 ziņojumi
Я тоже считаю, что даты проводки - это внутреннее дело предприятия. Если начальству надо, чтобы все граматалось в реальном времени, пусть обеспечивает регулярное поступление документов.
Для контролирующих органов есть налоговые декларации и годовой отчет. Вот их пусть и пересчитывают. А как их собрали и в какое время - не их дело. Главное, чтобы циферки в нужный период попали.

Правила о бухучете писались еще в лохматом 91 году с каких-набудь советский инструкций. Так тогда владельцем предприятий было государство, оно и устанавливало правила. Да и о компьютерах тогда мало кто слышал.
Maija
Maija 13.03.2015 18:38
28223 ziņojumi
Согласен с предложением по исключению фиксации даты проводки, т.к. большинство мелких фирм, использующих "приходящих" бухов не обеспечивают своевременное предоставление документов. Правда не уверен, что это как-то решит вопрос "откапывания" ...milzīgu pārkāpumu...
Придерутся к чему-нибудь другому, т.к. в последнее время VID превратился из органа контроля за сбором налогов в орган, котролирующий порядок ведения бухучёта, при чём не гарантирующий соответствующий уровень знаний своих работников именно во всех нюансах бухучёта.
Поэтому, если хотим облегчить себе жизнь, то надо сосредоточиться на тех вопросах, которые занимают много лишнего времени. Например, требование надписи на чеке при недостающих реквизитах. Мало того, что задерживается очередь при покупке, так и в большинстве случаев бух дома сам и подписывает сам и реквизиты вписывает. Так же - требование "контировки" на документе. Есть требования к файлу из программы - достаточно. Тем более сам же VID в последнее время всё чаще просит его предоставить. Или они хотят проверить - совпадает ли проводка в программе с проводкой на документе?!
И т.д. и т.п.
Tehnolog
Tehnolog 13.03.2015 20:51
3093 ziņojumi
Вычеркнуть требование о дате регистрации документа вообще. Есть же сроки подачи деклараций и отчётов, этого для контролирующих госорганов достаточно.
А в программе дата регистрация нужна как техническая информация для нужд предприятия - кто из работников когда ввел или изменял.
Allda
Allda 13.03.2015 23:25
2908 ziņojumi
Вычеркнуть требование о дате регистрации документа вообще. Есть же сроки подачи деклараций и отчётов, этого для контролирующих госорганов достаточно.
А в программе дата регистрация нужна как техническая информация для нужд предприятия - кто из работников когда ввел или изменял.
Allda 13.03.2015 23:25
Особенно для VID чтобы сравнить рабочее время с табелем
Elecbird
Elecbird 14.03.2015 10:00
2599 ziņojumi
Piekrītu, ka VID pēdējā laikā pārkāpj savas kompetences robežas. Cik man zināms, neviens likums neuzliek viņiem par pienākumu kontrolēt dažādu procesu, tajā skaitā dokumentu apriti, uzņēmumā. Viņu pienākums ir sekot līdzi pareizai un pilnīgai nodokļu aprēķināšanai (deklarēšanai) un to samaksai valsts budžetā.

Par dokumentu iegrāmatošanas datumu - bija laikam vēl viena atsevišķa diskusija.
Es pagājušajā gadā paņēmu nelielu uzņēmumu apkalpošanā. Dažādu "dzīves apstākļu" dēļ pirmo 2 mēnešu grāmatvedības uzskaite bija "pazudusi". Tad nu no esošajiem dokumentiem martā visus janvāra un februāra dokumentus ievadīju programmā, deklarācijas precizēju, un it kā viss kārtībā.
"Uzpeldēja" tematiskā pārbaude (citā jautājumā), nebija pie kā "piekasīties". Tad ar smaidu uz lūpām palūdza atnest grāmatvedības programmas log žurnālu - pat parādīja paraugu, kādam tam jāizskatās. Aiznesu. Un ko? Uzņēmuma vadītājam uzlika sodu par dokumentu nesavlaicīgu iegrāmatošanu. Kaut arī es viņām teicu - meitenes, tāda situācija, es tikko kā saņēmu, visu sakārtoju, tie ir tikai šī gada pirmie 2 mēneši, utt. Negribēja nemaz dzirdēt - jo ir ieciklējušās uz sodīšanu, un Āmen!

Šim kokam ir 2 gali - svītrot šo punktu par 15 dienām - tas būtu vieglākais, bet tad "sama buxgalter"-šas ar to 'bakstīs degunā" - noteikumi atļauj iegrāmatot kaut vai pēc 2 gadiem. Jāmeklē kāds vidusceļš. "Uz sitienu" pat nezinu, kādu variantu ieteikt. Droši vien jāsaglabā esošais teksts ar kaut kādām atkāpēm izņēmuma gadījumos.
Aivars007
Aivars007 14.03.2015 10:12
26981 ziņojums


Šim kokam ir 2 gali - svītrot šo punktu par 15 dienām - tas būtu vieglākais, bet tad "sama buxgalter"-šas ar to 'bakstīs degunā" - noteikumi atļauj iegrāmatot kaut vai pēc 2 gadiem. Jāmeklē kāds vidusceļš. "Uz sitienu" pat nezinu, kādu variantu ieteikt. Droši vien jāsaglabā esošais teksts ar kaut kādām atkāpēm izņēmuma gadījumos.
Aivars007 14.03.2015 10:12
Iegrāmatot līdz nākošā mēneša pēdējam datumam - vidusceļš.
Japaina
Japaina 14.03.2015 10:20
10269 ziņojumi
А кто-нибудь знает - как с этой датой, например, в той же пунктуальной Германии? Может хотя бы требовать исключения в нормах для фирм с оборотом..., или количеством работников..., или ...
Tehnolog
Tehnolog 14.03.2015 10:31
3093 ziņojumi
И как вы собираетесь сдавать годовой отчет, если последние записи, относящиеся к прошлому году можно вносить до конца января? Зачем тогда на подготовку годового отчета дается от 4 до 7 месяцев, если в это время нельзя делать никаких уточнений по прошлому году?

А как быть со сделками, которые обнаружились после сдачи годового отчета? Про них целый стандарт писан. А как быть с исправлениями налоговых деклараций - не исправлять или после каждого исправления платить штрафы.

Ответственность за достоверность данных несет руководитель. И как он будет эту достоверность обеспечивать - это личное дело. Не каждое предприятие имеет возможность держать бухгалтера на постоянной основе, чтобы он делал проводки.

Убрать этот пункт вообще и закрыть дискуссию.
Maija
Maija 14.03.2015 10:38
28223 ziņojumi
Закрыть дискуссию - это мы можем. С первым пунктом сложнее!!
Tehnolog
Tehnolog 14.03.2015 10:42
3093 ziņojumi
Vēl variants- vai nevar savienot ar PVN deklarācijas periodiskumu.
PVN deklarācijas periods 3 (seši) mēneši grāmatošanas datums ...
Šiem "utītēm"nu nekāda praktiska rezona ( izņemot bailes no VID pārbaudes ka dokumenti nav savlaicīgi reģistrēti) nav. Tik un tā šie "UTĪTES " SAVU FINANŠU PLŪSMU UN DARĪJUMUS KONTROLĒ PAŠI PĒC SAVĀ SAPRAŠANĀ VESTAS GRĀMATVEDĪBAS NEVIS PĒC MŪSU ( GRĀMATVEŽU) PROGRAMMAS DATIEM ( reģistri grāmatojumi... tamlīdzīgas muļķibas viņu izpratnē viņiem nav vajadzīgi ) JO VIŅIEM AKTUĀLAIS JĀZIN ŠODIEN UN TAGAD NEVIS TAD KAD GRĀMETVEDIS SAŅEMS DOKUMENTUS UN IEVADĪS, PĀBAUDĪS, IZPĒTĪS VAI IR VISS ATDOTS ) Un ziniet lielākais absurds ir tas ka peridodiki veicot informācijas salīdzināšanu vienīgais ko atrod- aizmirsu atdot grāmatvedim nevis īpašnieks nezin kas notiek uzņēmumā.
Un vēl par kavētiem dokumentiem: nu ir uzņēmējam niķis kaut ko " pasēt" nu kas ir labāk ievadīt ar kavēšanos un nepieciešamības gadījumā precizēt deklarāciju jeb kā jau šeit teica kolēģi mest musorņikā uzskaitē turēt nepamatotas pārmaksas piegādātājiem ( naudu ta samaksāja) rēķins iesniegts grāmatvedībā ar kavēšanos grāmatvedis atsakās reģistrēt ar kavēšanos dokumentus jo tas taču ir peļņas avots VID)
Manuprāt sīko uzņēmumu gadījumā grāmatvedības uzskaite tiek kārtota ar mērķi la treša persona ( VID...) spētu izsekot darījumācijas termiņu piesaistīs atskaišu termiņam.???
Guntagermane
Guntagermane 14.03.2015 12:57
1303 ziņojumi
"spētu izsekot darījumācijas termiņu piesaistīs atskaišu termiņam.???"- atvainojiet atkal rokas netiek līdz galvai
Spētu izsekot darījumiem un norēķiniem par tiem kā arī nodokļu aprēķināšanas pareizībai no veiktajiem darījumiem . Kādēl ši gadījumā lai dokumentu reģistrēšanas periods netiktu sliktākajā gadījumā piesaistīts atskaites ( PVN) iesniegšanas termiņam .
Un par kavētajiem ierakstiem manuprāt uzskaites datiem ir jābūt pārskatāmiem, pamatotiem ar dokumentiem un jādod informācija par uzņēmuma patieso finanšu stāvokli. Kāds var būt patiesums ja tādēļ ka dokuments nav savlaicīgi iesniegts grāmatvedībā tas netiks reģistrēts.
Guntagermane
Guntagermane 14.03.2015 13:06
1303 ziņojumi
Я бы вообще отменила эти правила.
Бухгалтерский учет - чисто технические операции для достижения определенного результата. Результат в виде финансовой и налоговой отчетности нормативными актами определен. И для общества этого достаточно.

С таким же успехом можно писать правила КМ о технологии жарки котлет и пошива одежды.
Maija
Maija 14.03.2015 13:18
28223 ziņojumi
Citādi tieši tā arī ir, ja nav kur citus piekasīties - ar smaidu uz lūpām - atnesiet System Log un droši gaidiet sodu pēc AL 166.panta
Ilma
Ilma 14.03.2015 14:55
30495 ziņojumi
Patiesībā likumi atļauj precizēt deklarācijas pat 3 gadus atpakaļ un nav noteikts kādu iemeslu pēc drīkst precizēt un kādu ne, tad kāda nozīme tam ievades datumam? Ja tiks precizēta janvāra deklarācija novembrī, tad tur ne tikai 15 dienu termiņš pārkāpts- tad sodīt varēs katru. Kādreiz sodus lika tiešām par būtiskiem pārkāpumiem, tagad ka tik uzrēķināt vienalga par ko. Skumji...
Cleo
Cleo 14.03.2015 22:02
19234 ziņojumi
Aivaram007!

Cik liels bija šis sods?
Am14
Am14 15.03.2015 08:09
385 ziņojumi
С таким же успехом можно писать правила КМ о технологии жарки котлет и пошива одежды.
Maija 14.03.2015 13:18
Майя, сплюньте!
Tehnolog
Tehnolog 15.03.2015 12:22
3093 ziņojumi
Aivaram007!

Cik liels bija šis sods?
Am14 15.03.2015 08:09
LAPK 166.6.p. - 70 EUR.
Administratīvā soda mērķis - personu audzināt likumu ievērošanas un sadzīves noteikumu ievērošanas garā - tā rakstīts lēmumā. (LAPK 22.p.)
Aivars007
Aivars007 15.03.2015 13:30
26981 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.