По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Gada pārskats

IIN Uz tēmu sarakstu

IIN
Ir sasāpējis jautājums!
Ja ir z/s, pašnodarbinātā persona un pvn maksātāja.
Šogad ir l/s ieņēmumi lielāki par diviem tūkstošiem( IIN deklarācijā uzrāda tikai neapliekamos ienākumus no l/s jeb uzrāda gan to gan gada neapliekamo ienākumu?????). Piemēram, ieņēmumi ir lielāki par izdevumiem par četriem tūkstošiem. 2 tūkst. ieliek kā neapliekamos ienāk. no l/s. Tad iznāk, ka jāmaksā ir valstij 25 % no otriem 2000 Ls ieņēmumu. Un tie ir jānomaksā noteiktajā kārtībā.

Bet vai šos ieņēmuma 25% procentus, var nomaksāt no iepriekšējo gadu pvn uzkrājuma, kas ir novirzīts nodokļu nomaksai.
Vai ir jāraksta iesniegums par šo procesu, jeb tas notiek jau automātiski?
Norab
Norab 07.03.2012 14:41
8 ziņojumi

Atbildes (5)

Jāsadala izdevumi attiecībā pret ieņēmumiem un tad no starpības starp pārsniegumu-izdevumi jānomaksā nodoklis.
Andaz
Andaz 07.03.2012 16:12
27897 ziņojumi
Vai deklarācijas D lapā es ierakstu gan neapliekamos ienākumus 2000Ls un vēl arī lieku gada neapliekamo minimumu 540 Ls??? Tad man tā summma sanāk mazāka:)))))
Norab
Norab 07.03.2012 16:32
8 ziņojumi
Kāds sakars ar D lapu? Saimnieciskai darbībai ir D3 pielikums, kur tas viss ir jāsaliek.
Andaz
Andaz 07.03.2012 16:35
27897 ziņojumi
Bet protams, ka vispirms aizpilda D3, bet tālāk seko arī D lapa, kur parasti ir gada neapliekamais minimums.
Nu lūk un par šo arī jautājums! Vai D lapā ir jāieraksta gada neapliekamais minimums, jeb ja ieraksta neapliekamo ieņēmumu no l/s tad gada vairs nespīd?????
Man nekad saimniecībai nav bijuši ieņēmumi vairāk par diviem tūkstošiem, tāpēc esmu nedaudz apmulsusi:))))
Norab
Norab 08.03.2012 10:50
8 ziņojumi
Gada neapliekamais minimums nezūd. Variet to ierakstīt D veidlapā.
Ilma
Ilma 08.03.2012 11:38
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.