Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Metodiskais materiāls Uzņēmuma vieglo transport nodokļa maksātājiem Uz tēmu sarakstu
Metodiskais materiāls Uzņēmuma vieglo transport nodokļa maksātājiem
Ieliku tēmu, pat nezinu, ko gribēju...
Laikam jau tikai pašausmināties, ka atkal jaunas tabuliņas jātaisa, jo tik sīkus aprēķinus neveicu un uzskaites reģistrus netaisīju:-<
Bet lasot to visu tā arī nesaprat, kas notiek ar auto, kas iznomātas/patapinātas no fiziskas personas... Nu nekur nebija teikts, ka uzņēmumam jāpārreģistrējas kā turētājam...
Vienīgais piemērs, ja firma firmai nomā...
Un vēl nesapratu - tagad arī pāsnodarbinātiem jāmaksā tas nodoklis? Agrāk VID skaidroja, ka 100% nav
Atbildes (5)
Neredzu kur Jūs esiet to ielikusi.
Fiziskam personām vieglo a/m nodoklis nav jamaksā.
Ko es neesmu ielikusi?
Es sapratu, ka jāmaksā arī visiem tiem, kas grāmatvedību kārto vienkāršajā ierakstu sistēmā - individuālajiem komersantiem.... Nu pašnodarbinātie gan nav individuālais komersants...:-/
Es sapratu, ka jāmaksā arī visiem tiem, kas grāmatvedību kārto vienkāršajā ierakstu sistēmā - individuālajiem komersantiem....
Можно платить по желанию.
Bet es vēl nesapratu, kas notiek, ja firma nomā mašīnu no fiziskas personas, tipa patapinājuma līgums... Tur neviens piemērs nebija dots:-S
ā es domāju kādu pielikumu esiet ielikusi.
IK ir reģistrēts KR tāpēc uz vieņiem attiecas vieglo a/m nodoklis. Bet saimn.darbības veicējs nav reģistrēts KR, tādēļ uz viņiem šis likums attiecas.Jūtiet atšķirību.
Ja nomā vai patapina, tad a/m nonāk uzņēmuma turējumā un jāieraksta tehniskajā pasē turētājs uzņēmums un jāmaksā vieglo a/m nodoklis.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture