Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts
VID incaso:) Uz tēmu sarakstu
nav ziņojumu
Atbildes (41)
У меня такое очучение, что в столб мы влипли бы по любому, с мировым кризисом или без него.
Я ни разу не слышала об инкассо без предупреждения.
Если есть долг по налогам, то давно надо было мчаться в ВИД и решать проблему.
nav ziņojumu
246 ziņojumi
nav ziņojumu
Тань, с этого места поподробней плиз
Pagaidām, paldies Dievam, patiešām nav gadījies, ka būtu nolikuši kāda fakta priekšā. Izņemot, protams, nokavējuma naudas, jo ne vienmēr ir nauda, lai precīzi termiņā samaksātu visus nodokļus. Fiziskajām personām arī dažkārt vienkārši aizmirstas kādu nodokli samaksāt, vai pieļauj maksājumā kļūdu par 1 latu, un sāk krāties nokavējuma nauda. Inspektori vienmēr ir piezvanījuši.
Es nezinu, vai VIDā atceras katru nodokļa maksātāju, bet pēc jebkura zvana es patiešām metu visu pie malas un cenšos viņu piezīmi novērst cik ātri vien iespējams. Varbūt tāpēc man nenākas uz viņiem turēt ļaunu prātu.
Bet saku vēlreiz - situācijas ir dažādas, uzņēmumi dažādi, VID inspektori dažādi.
Augstāk minētā sakarā pagaidām neesmu plānojis iesaistīties revolūcijā vai emigrēt.
Kaut gan revolūciju laikam vajadzētu gan - ne iekārtas maiņai, bet valdošo maiņai. Diemžēl, man nav ticības ne jaunajai Saeimai, ne arī jaunajai valdībai. Tāds es pesimists.
Komentējot konkrēto gadījumu - domāju, ka tieši grāmatvedim bija savlaicīgi jāinteresējas, kas draud, ja ilgstoši nemaksā nodokļus. Gan jau kāda nianse šajā jautājumā tika noklusēta. Vai nu parāda summas ir neadekvāti lielas, vai kavējumi ļoti ilgstoši, varbūt arī ar pārskatiem ir problēmas (kavējumi, bieži un daudz precizējumi), grūti spriest. Saulainā vasaras dienā ļoti reti nogrand pērkons.
MVVNACFDV