По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Kalkulācijas Uz tēmu sarakstu

Kalkulācijas
Labdien!Kur varētu iegādāties grāmatu priekš ražošanas-kā veidot kalkulācijas ,aprēķināt nepieciešamos prod.kulinārijai.Paldies!
Zita10
Zita10 12.10.2010 15:15
173 ziņojumi

Atbildes (12)

Это вам надо не сюда. Это - в кулинарный техникум. Там учат рассчитывать количество продуктов. Вот и спросите своих поваров как они это делают и по каким книгам готовят.
Maija
Maija 12.10.2010 15:35
28223 ziņojumi
Es domāju varbūt var ieteikt kādu adresi internetveikalā, kur var iegādāties.Paldies!
Zita10
Zita10 12.10.2010 15:46
173 ziņojumi
www.kulinarijas_tehnikums.lv
Aivars007
Aivars007 12.10.2010 17:27
26984 ziņojumi
Kalkulācijas ŠEFPAVĀRS taisa, jo viņš māk gatavot, nevis grāmatvedis, direktors...

Nevajag līst visām pudelēm par korķi!
Andaz
Andaz 13.10.2010 09:33
27897 ziņojumi
un vēl - ir tāds jēdziens kā VADĪBAS GRĀMATVEDĪBA, kurā māca pašizmaksas aprēķina principus.

Bet arī tas ir JĀMĀCĀS - koledžā, tehnikumā....

Jums, kā juristam, taču jāsaprot, ka ne tikai juristi mācās 5 gadus, lai savā profesijā strādāt varētu, bet arī grāmatveži, ekonomisti, šefpavāri...
Andaz
Andaz 13.10.2010 09:35
27897 ziņojumi
Valdas Kozules mācību līdzeklis "Uzturs"vairākās daļās. Izdevis Latvijas lauksaimn.konsult.unizglītības atbalsta centrs. Daudz vērtīga par produktu ielikumiem utt.
Abra
Abra 13.10.2010 09:39
2292 ziņojumi
Andaz
Andaz 13.10.2010 09:40
27897 ziņojumi
Produktu kalkulācijas patiešām sastāda cilvēks, kas to prot - šefpavārs, virtuves vadītājs vai tml. Ārstniecības iestādēs (slimnīcās) šo darbu veic dietas māsa.

Pamatojoties uz kalkulāciju, noliktava izsniedz virtuvei pārtiku.

Pēc tam kalkulācijas "izceno" - aprēķina izsniegto produktu summu, pamatojoties uz iepirkuma cenām un noliktavas uzskaites kartītēm. Produktu uzskaites kartītēs jāuzskaita gan saņemtie produktim, gan izsniegtie (pamatojoties uz kalkulācijām).

Rezultātā - "izcenotās" kalkulācijas iesniedz grāmatvedībā, uz to pamata grāmatvedis izlietotos produktus grāmato uz izdevumiem, samazinot krājumus noliktavā D7xxx K21xx.
Aivars007
Aivars007 13.10.2010 11:02
26984 ziņojumi
Точнее, технологические карты составляет специалист-технолог (шеф-повар, диетолог и пр.). Кроме него никто точно не знает, сколько и какого сырья необходимо для получения готовой продукции. Потом бухгалтерия только циферки может подставить, и получится калькуляция.
Maija
Maija 13.10.2010 11:53
28223 ziņojumi
Paldies visiem.
Zita10
Zita10 14.10.2010 11:54
173 ziņojumi
Lūdzu vienai.
Aivars007
Aivars007 14.10.2010 13:15
26984 ziņojumi
www.bilance.lv tur ir normāla kalkulāciju programma
Storno
Storno 14.10.2010 16:41
1392 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.