Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Iesācējiem
Darbinieka atlaišana Uz tēmu sarakstu

Shainia 16.03.2010 20:40
12 ziņojumi
12 ziņojumi
Atbildes (8)
Un ir jāraksta pamatojoties uz LR DL 101. panta 1. daļas un tad kāds no apkšpunktiem?
Vai to apakšpunktu var arī neuzrādīt, jo LR DL 47. pantā teikts "Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu".
Droši vien jautājumi šķiet muļķīgi, bet šī ir mana 1. darbavieta pēc skolas beigšanas, tāpēc trūkst praktiskas pieredzes šādās lietās!
Vai to apakšpunktu var arī neuzrādīt, jo LR DL 47. pantā teikts "Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu".
Droši vien jautājumi šķiet muļķīgi, bet šī ir mana 1. darbavieta pēc skolas beigšanas, tāpēc trūkst praktiskas pieredzes šādās lietās!

Shainia 16.03.2010 22:36
12 ziņojumi
12 ziņojumi
Vai arī par pamatojumu var ņemt 47. panta 1. punktu?

Shainia 16.03.2010 22:42
12 ziņojumi
12 ziņojumi
Visos rīkojumos par darba attiecību pārtraukšanu vēlams norādīt DL pantu.
Vismaz es tā vienmēr daru.
Vismaz es tā vienmēr daru.
Kurš tieši no pamtiem šādā situācijā ir jāraksta?

Shainia 17.03.2010 10:23
12 ziņojumi
12 ziņojumi
47.pants. Pārbaudes sekas
(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.
(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.

Lana68 17.03.2010 10:55
854 ziņojumi
854 ziņojumi
Paldies Lana68!

Shainia 17.03.2010 11:00
12 ziņojumi
12 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt