По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

darbinieka stundas tarifa likme Uz tēmu sarakstu

darbinieka stundas tarifa likme
Labdien!

Man ir jāapmaksā darbiniekam visstundas, un pēc DL man ir jāreizina virsstundu skaits ar darbiniekam noteikto stundas tarifa likmi.

Jautājums ir:

Vai rēķinot darbiniekam stundas tarifa likmi darbinieka d/algu ir jādala ar konkrēta mēneša darba stundu kopsummu vai ar vidējo mēneša darba stundu skaitu 2010.gadam

Piemēram, ja rēķināt pēc 1.varianta tad stundas tarifa likme būs 2010.gadafebruārī 300 Ls : 160 stundas = 1,875 Ls/st., bet ja pēc 2.varianta- 300 Ls : 167,42 st. = 1,79 Ls/st. Kā Jūs domājat, kurš variants ir pareizs?
Julijaiv
Julijaiv 01.03.2010 12:20
4 ziņojumi

Atbildes (8)

d/algu ir jādala ar konkrēta mēneša darba stundu kopsummu
Ambera
Ambera 01.03.2010 12:30
21759 ziņojumi
bet kādos noteikumos tas ir atrakstīts?
Julijaiv
Julijaiv 01.03.2010 12:38
4 ziņojumi
Darba likumā
Ambera
Ambera 01.03.2010 12:39
21759 ziņojumi
Darba likumā ir rakstīts:

68.pants Piemaksa par virsstundu darbu vai darbu svētku dienā

(1) Darbinieks, kas veic virsstundu darbu vai darbu svētku dienā, saņem piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — ne mazāk kā 100 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.

bet to var interpretēt dažādi... vai nu piesaistīt pie konkrēta mēneša (kā Jūs iesakat), vai nu ņemt vidējo stundas tarifa likmi. Jo noteikumos par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi ir atrunāta konkrēta tarifa likme un viņa nemainās katru mēnesi, tāpēc es aizdomājos...

bet vienalga paldies par Jūsu viedokli!
Julijaiv
Julijaiv 01.03.2010 12:56
4 ziņojumi
Jūs taču viņam virsstundu apmaksu rēķinat par konkrētu mēnesi.

Vispār nezinu, kādos gadījumos dala ar gada vidējo mēneša darba stundu skaitu
Ambera
Ambera 01.03.2010 13:44
21759 ziņojumi
Vidējo izpeļņu izmaksā tikai gadījumos, kad darbinieks NEVEIC DARBU attaisnojošu iemeslu dēļ.

Kad, kā un kādos gadījumos rēķina vidējo izpeļņu, sīki aprakstīts darba likumā.
Ambera
Ambera 01.03.2010 15:01
21759 ziņojumi
Kaut likumdošanā nekur nav rakstīts, faktiski būtu jāizmanto gada vidējais stundu skaits 167,42. Es, piemēram, rēķinu pēc mēneša stundu skaita, jo man datorprogramma vienkārši tā ir ieprogrammēta, bet domāju, ka daru nepareizi!
Mdaina
Mdaina 01.03.2010 21:14
250 ziņojumi
Jūs taču algu nemaksājat vidējo par gadu.Jumsir darba līgums kurā noteikta alga un darba laiks. Ir konkrēts atskaites periods - mēnesis un šajā mēnesī ir nostrādātas virsstundas. Tā jau var visu grāmatvedību interpretēt un beigās sanāks, ka visu maksā visi nepareizi.Espiekrītu Amberai.
Aivareno
Aivareno 01.03.2010 22:22
6641 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.