По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

увольнение и лист В Uz tēmu sarakstu

увольнение и лист В
Здраствуйте! Работник принят на работу на определённый срок 1,5 месяца. Отработал 1 день и ушол на больничный сначало А, потом В.

Договор закончился 04,02,2010. А больничный В продолжается. Можно ли уволить по окончанию договора? или по обоюдному согласию? так как работник сам принял решение , что не будет работать и принёс сам заявление.

И как правильно расчитать компенсацию? мы расчитываем исходя из седнеминимальной з.п за 1,5 месяца?
Bukaska
Bukaska 04.02.2010 14:00
nav ziņojumu

Atbildes (6)

По-моему, уволить по окончании срока договора, можете и по соглашению сторон. Компенсацию считать из расчета среднедневной зарплаты за отработанный период.
Irena22
Irena22 04.02.2010 14:13
42998 ziņojumi
во время болезни, мне кажется, уволить нельзя
Vgkvgk
Vgkvgk 04.02.2010 14:21
227 ziņojumi
Ирена22 права,

а после того как этому человеку закроют больничный, и он уже не будет ваш работник, ему надо будет подписать у Вас В лист и его надо заполнить таким образом:

начало периода- А листа первый день, конец периода- день увольнения.
Julijaabd
Julijaabd 04.02.2010 15:03
1285 ziņojumi
Договор на определённый срок, работник сам пришёл, больничный ему оплачиваеться будет и дальше. Думаю правильно будет подписать соглашение о прекращении договора.

Компенсация у меня получилась большая, отрабатал только один день:-) ..проверте

принят по часовой ставке 1,083 х 1 день = 8,66

1,67 х 1,5дня компенсация за отпуск = 2,505 ( 2,5 дня)

2,5 х 8,66 = 21,65 - компенсация
Bukaska
Bukaska 04.02.2010 15:06
nav ziņojumu
Ja darbinieks pats izvēlējās iet prom un atnesa iesniegumu - tad tas būs pēc paša vēlēšanās, nevis vienošanās. Vienošanās būs tad, ja būs RAKSTISKA abpusēja vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu. Jebkurā gadījumā - neredzu iemeslu, kāpēc nevarētu atbrīvot slimības laikā nevienā no šiem gadījumiem. Īpaši jau tad, ja darbinieks pats izteicis vēlmi iet prom - un nav paudis pretēju vēlmi.
Xau
Xau 04.02.2010 16:35
297 ziņojumi
B lapu apmaksās arī tad, ja darbinieks būs atlaists no darba (līdz 26 nedēļai, ieskaitot)
Mu-maija
Mu-maija 04.02.2010 16:38
15946 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.