Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Atsauce uz PVN pantu transporta pakalpojumu rēķinā Uz tēmu sarakstu
Atsauce uz PVN pantu transporta pakalpojumu rēķinā
Sveicināti,
Latvijas apliekamā persona sniedz transporta pakalpojumu Latvija - Vācija Vācijas personai, kas veic saimniecisko darbību, PVN nepiemēro, kādu atsauci uz LR "PVN" likuma pantu lai lieku????
Lūdzu palīdziet!!!
Atbildes (34)
Исключена 28 статья, все, что касается услуг.
Если вам это поможет...
Хотя вряд ли. Закон полностью переписали.
Tas ir tas pants par pakalpojumu sniegšanu ES!
N-tās reizes jau apspriesta tēma.
Albina, ja navernoe nepravil'no virazilas, gde skazano v zakone , chto 4¹.(4)rabotaet toko na ES i na tretji strani ? chto etot punkt ne rabotaet na uslugi , okazannie nashim LR saimn.darbības veicējiem?
Varu ieteikt palasīt pēdējo "Bilanci" Nr.2(230) 1.2010. Tur ir FM Nodokļu politikas departamenta PVN nodaļas vadītājas S.Āmares - Pilkas raksts uz 6 lapām par PVNlikuma izmaiņām, kur tieši arī skaidrots par PVN piemērošanu pakalpojumiem.
vot paldies, man ka reiz ir priekš acim, tikai nav laika vēl izlasīt :'( jāatrod šodien kāds laiciņš.
Ксения, почему не работает? Еще как работает. Вот только местом оказания услуг будет внутренняя территория, а значит и ПВН 21%.
vot vidite, Albina, opjat "znachit". Vezde nado vivodi delat. Ja kogda matricu so stavkami dlja svoih raboynikov risovala toko na vivodah i obosnovivalas. Tak zhe kak s reversom po ES. Sejchas delaem revers po okazanii uslugi, a ne " i po polucheniju scheta". I gde skazano chto eto (=prdenalog) ne otnositsa na "mestnih"? Gde skazano, chto za uslugu po ES, esli mne vistavljaet mestnij perovozchik, ja mogu ne nachisljat sama sebe etot PVN i chto on mozhet etot schet vipisat mne v sledujuschem mesjace, esli usluga okazana skazhem 30.chisla dazhe v noteikumah , v primere, skazano, krome uslug, kotorie opredeljautsa po 4¹.(4). Ja kogda s Podvinskoj govorila, otvet bil takov " kosvenno".Prjamo nigde ne skazano v zakone nichego.
I gde skazano chto eto (=prdenalog) ne otnositsa na "mestnih"
______
Ja vot tozhe ne mogu ponjatj. Po povodu nachislennogo naloga vsjo jasno skazanno. A vot po povodu prednaloga netu utochnenija, chto mozhno provoditj po date schjota, jesli usluga poluchenna na vnutr. territoriji. I vot gadaj kak hochesh
Ne znaju, mi stali uzhe shparitj scheta dlja ES klientov i ukazivajem statju 4.1.2 , vipisivajem scheta bez PVN. Poka PVN deklaraciju ne nastraivali, ne do etogo poka
А другого варианта пока и нет.
Ну что делать, надо учиться читать законы не как инструкцию по эксплуатации электровеника, а как нормативку, от первой строки до последней:-)
Likuma „Par PVN” 4.¹ panta ceturtā daļa nosaka, ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi, ir:
pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta;
pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā;
pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
Tādejādi, ES teritorijā, sniedzot pakalpojumu Latvijā reģistrētai personai, piemērojama nodokļa 21% likme, ES dalībvalsts reģistrētai personai, maksā ES persona. Latvijas uzņēmums neuzrāda nekādu likmi un atspoguļo tikai PVN 2 pielikumā.
Likuma 7.pantapirmās daļas 2.punktsnav mainījies, eksporta un importa darījumos transporta pakalpojumiem piemērojama nodokļa 0 procentu likme.
VID RNA Vidzemes priekšpilsētas nodaļas konsultanti
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture