Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
strahovaja premija Uz tēmu sarakstu
40 ziņojumi
Atbildes (73)
Nejauciet apdrošināšanas gadījumu ar parastu sadzīvisku situāciju.
varbūt vērts arī kādreiz izlasīt apdošināšanas līgumu , ne tikai paskatīties uz polises sākuma un beigu datumiem,ko?

Кстати, я его читала

И страховой случай - это обычная хоз.деятельность фирмы. Ничего сверхнеобычного здесь нет.
Jūs jaucat mazliet (neatkarīgi no lapdrošināšanas likuma lasīšanas)
Apdrošināšanas atlīdzība būs apliekama ar nodokli (UIN), ja nebūs iztērēta remontam. Bet saņemto atlīdzību nebūt nav obligāti tērēt.
Vienīgais gadījums, kas to jādara obligāti ir tāda atlīdzība, kura saņemta par bojā gājušo nekustamo īpašumu. Tad pirmajā taksācijas periodā AIe samazina, bet, ja pēc 12 mēnešiem nav atjaunots (iegādāts) analogisks NĪ, tad AIe tiek palielināts.
Šādas prasības nav attiecībā pret parastajiem PL.
manuprāt loģiski ja saņem apdrošināšanas atlīdzību par saviem zaudējumiem, kurus tad arī izlieto zaudējumu segšanai, nevis maksā nodokli par apdrošināšanas atlīdzību.Nu parēķiniet ,kas tad rezultātā sanāk izdevīgāk!!!
Es vismaz grāmatvedībā konkreti nodalu ;
- a/m remonta un citus izdevumus,kas radusīes saimnieciskās darbības rezultātā
- a/m remonta izdevumus, kur iestājies apdrošināšanas gadījums
Katram no šiem ir savs grāmatojums un perfekti var redzēt, kādi izdevumi radusies darbības laikā un atsevišķi nodalīti citi izdevumi, kur darbojas apdrošināšana. manuprāt loģiski. Un kā teiciu, to man ieteca zvērinātais revidents un pie VID pārbaudes, starp citu, kārīgi izķidāja visas apdrošināšanas atlīdzības un par šadiem izdevumu grāmatojumiem nebija nekādu pretenziju. Man gadā bija 7 apdrošinašanas atlīdzības, jo a/m ir ļoti daudz.
Ремонтировать или просто положить страховое возмещение в карман решать вовсе не вам, а руководству предприятия. Бухгалтер дожен проводки граматовать, а не решать, что делать с разбитой машиной.
Es domāju ar savu galvu un tikai uzklausu ieteikumus- nekad neko nedarīšu ,ja nebūšu pārliecināta, ko laikam nevar teikt par dažiem komentētājiem.
Neko tamlīdzīgu nekur neesmu rakstījusi!!! Ja neproti lasīt, tad tās jau vairs nav manas problēmas.
arī grāmatvežu kvalifikācijas kursos tika apspriesti šie darījumu un arī tur bija konkēts viedoklis par apdrošināšanas alīdzības grāmatojumu atspoguļošanu grāmatvedībā. Ši nebūt nav mana personiskā versija.
Man svarīgi , lai grāmatvedībā viss būtu kārtībā un katra indivīda īpašās domas mani neinteresē.