Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
dāvana minimālās mēnešalgas apmērā Uz tēmu sarakstu
dāvana minimālās mēnešalgas apmērā
Labdien!
Varbūt kāds zina pateikt, kur tieši ir rakstīts, ka dāvana darbiniekam minimālas mēnešalgas apmēra ar nodokļiem neapliekas? Liels paldies!
Atbildes (20)
Es zinu. Ldzu! Nav par ko!
MK noteikumos nr.112 (1998.g. 31.III)
Ilma - paldies. Ambera, ja tu tā tad kapēc neprecīzi atbildi uz jautājumu, jo mans jautājums bija, vai kāds zina peteikt, kur tieši atrodas, nevis vai vienkārši kāds zina
3. Ienākumi, par kuriem jāmaksā algas nodoklis, ir šādi:
3.3. darba devēja dāvanas un balvas darbiniekam, kuru kopējā vērtība taksācijas gadā pārsniedz minimālās mēnešalgas apmēru
MK not.112
Vai tur gadījumā valdība tikko nav izcepusi izmaiņas dāvanas summā?
Nē. Vel tikai plāno....nākamajam gadam....:-D
Tikai neaizmirstiet palielināt apliekamo ienākumu (UIN)par dāvanas summu (tas katram gadījumam, ja nu kāds pēkšņi aizmirst

)
Likumā nav aizliegts dāvanu izmaksāt naudas veidā, bet no otras puses no tāda izmaksas veida uzņēmumi bieži vien izvairās (pārsvarā lieto dāvanu kartes).
Tam ir kāds racionāls iemesls, kaut kādas nerakstītas represijas var sagaidīt, ja dāvanas izmaksā naudā, vai vienkārši cilvēki baidās no kaut kā, paši nezinot no kā?
Prasu tāpēc, ka mums būtu visvienkāršāk dāvanas pārskaitīt no firmas konta uz darbinieka algas kontu ar norādi "dāvana darbiniekam saskaņā ar tādu un tādu rīkojumu", bet varbūt tiešām pastāv kāds man nezināms iemesls, kura dēļ saprātīgāk būtu izmantot dāvanu karti?
Я пишу в рикоюмсе- подарок в денежном выражении, думаю, что этого достаточно и выплачиваю по банку...
Piedošanu par tādu primitīvu jautājumu, bet kā pareizi iegrāmatot naudisku dāvanu darbiniekam pie aprēķināšanas?
D kaut kur 8.grupā un K 561X (norēķini par attiecīgā darbinieka darba algu) derēs vai ne visai?
D kaut kur 8.grupā un K 561X (norēķini par attiecīgā darbinieka darba algu) derēs, на мой взгляд.
Nu jau par vēlu jautāt par dāvanām. Ja pagājušajā gadā neizmaksājāt, tad šogad vairs nav tādu atvieglojumu.
Paldies, Irena22. Man nekas labāks par 829X "Dāvanas darbiniekiem" prātā nenāk.
Andaz - izmaksājām jau decembrī, tagad tik tas decembris jāsakārto
Jāliek tādā kontā, lai pēc tam var atrast
Tā, kā es esmu slinka (slinkums virza cilvēci! Citādi, joprojām, kokos karātos), labāk uztaisu atsevišķu kontu, lai UIN deklarāciju taisot, nav kaut kādi matemātiski aprēķini jātaisa dalot kontu 8290 ka UIN pozīcijām.
Bet katrs dara kā ērtāk un pierastāk
Manz zalktis 8290 un 8291 skaita kā atsevišķus kontus, apakškonti sākas ar 5.ciparu
Как вы думаете,если рапоряжение о подарке было в декабре,а из банка выплатят в январе...не придерутся ли к ПНС?
на всякий случай ...если,например,задолженность по счёту зарплата на сумму подарка закрыть в декабре на прочие кредиторы
Д5610 К 555.0 180 Лс ???
Ау!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture