Laipni lūdzam jaunajā VGK. Vietne ir atjaunota: ieeja, parole un abonements — tie paši. Kas mainījies

Безналичные расчёты с 01.07.2009

Uz tēmu sarakstu
AllegroAtbildes: 165Saņemti «Paldies»: 1
Pirmā ziņa
Пожалуйста, подскажите, каким конкретно документом юридическим лицам запрещены покупки за наличные.Кроме правил №312 ничего не нашла, а в них тоже толком ничего нет и они теряют силу с 01.07.2009.

Atbildes 38

MarxAtbildes: 1 134Saņemti «Paldies»: 49
#1
закон о налогах и пошлинах
OlegatorAtbildes: 1 912Saņemti «Paldies»: 1
#2
30 pants
NatahaAtbildes: 1 150Saņemti «Paldies»: 1
#3
12) Nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti vai nav reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējas, vairumtirdzniecībā veic tikai bezskaidras naudas norēķinus (to skaitā ar maksājumu kartēm).

Скорее, запрещена продажа за наличные, а не покупки.
AllegroAtbildes: 165Saņemti «Paldies»: 1
#4
Спасибо
AllegroAtbildes: 165Saņemti «Paldies»: 1
#5
В 30 статье говорится об ограничении сделок в наличных.Мне говорят, что с 01.07.2009 запрещено вообще рассчитываться наличными.Кто-то об этом слышал?
IlmaAtbildes: 30 495Saņemti «Paldies»: 371
#6
Lasiet meklētājā, garas tirādes bija par šo tēmu.
GalaivAtbildes: 655Saņemti «Paldies»: 59
#7
- сделки в наличных (ст.30): теперь ограничения касаются всех физических лиц, которые зарегистрированы в СГД. В статью из правил КМ от 31.08.1999 N 312 «Порядок организации оптовой и розничной торговли» перенесена норма о запрете расчетов в наличных деньгах для предприятий оптовой торговли. Здесь же дается определение оптовой торговли (из тех же правил). Данные изменения в силе с 1 июля 2009 года;
Irena22Atbildes: 42 998Saņemti «Paldies»: 63
#8
Allegro, прочитайте сами 30 статью (целиком) Закона о налогах и пошлинах, там все сказано, больше ничего нету.
MartinasAtbildes: 38 532Saņemti «Paldies»: 23
#9
"Мне говорят, что " - а почему не говорят, где? 😂
Tatjana77Atbildes: 7 478Saņemti «Paldies»: 2
#10
"наличные" это сколько ?8-)
Mu-maijaAtbildes: 16 043Saņemti «Paldies»: 1 510
#12
Вообще-то в 30 статье, скорее всего похоже на то, что говорится: нельзя принимать наличные, а не расплачиваться наличными.
MartinasAtbildes: 38 532Saņemti «Paldies»: 23
#13
Представляю себе эту картинку: покупатель назойливо пытается засунуть наличные во все предметы туалета продавца, а продавец сопротивляется и истошным голосом вопит про 30-ю статью. 😂
Tatjana77Atbildes: 7 478Saņemti «Paldies»: 2
#14
порядочный продавецLOL
AllegroAtbildes: 165Saņemti «Paldies»: 1
#15
Всем большое спасибо. Лично Martinas:когда человек просит помощи, если не хотите отвечать по существу - лучше не отвечайте совсем.Уважаемые господа бухгалтеры - пожалуйста, уважайте Ваших коллег, даже если они чего-то не знают.
GuntagermaneAtbildes: 1 303Saņemti «Paldies»: 81
#16
Tika uzdots jautājums vai ražošanas uzņēmums drīkst pārdot pašražoto preci ražošanas vietā par skaidru naudu- saņemts

FM VIEDOKLIS

"Ar grozījumiem likuma par Nodokļiem un nodevām"30.pantā to papildinot ar ...,.daļām netika plānotas izmaniņas attiecībā uz vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības skaidrojumu pēc būtības. Tādēļ arī pēc likuma ..... grozījumu spēkā stāšanās

tirdzniecības uzņēmumam (arī individuālajam komersantam) iegādājoties no ražošanas uzņēmuma pašražoto preci tieši nav aizliegti norēķini skaidrā naudā.

PZ atbildi citēju fragmentāri (teksta dalas aizvietotas ar daudzpunktiem) - rakstu tikai būtiskāko.

BET VIŅI IR IEVĒROJUŠI PIESARDZĪBU ATBILDOT- NEVIS APSTIPRINA KA VAR BET IZSAKA VIEDOKLI ŠAI JAUTĀJUMĀ.
AllegroAtbildes: 165Saņemti «Paldies»: 1
#17
Guntai liels paldies
MartinasAtbildes: 38 532Saņemti «Paldies»: 23
#18
Лично Allegro: не надо мне указывать, что мне писать, а что нет. Это Вы, а не я, пользуетесь источником "мне сказали" вместо того, чтобы нормативку читать. Так идите и читайте! 😡
Mu-maijaAtbildes: 16 043Saņemti «Paldies»: 1 510
#19
Ir atšķirība: tirgot (svešu mantu) un veikt savas produkcijas realizāciju.
LineteAtbildes: 3 001Saņemti «Paldies»: 109
#20
SIA nodarbošanās ir sabiedriskā ēdināšana. Vai, ņemot vērā normatīvajos aktos noteikto (t.sk. arī grozījumus ar 01.07.09. likumā "Par nodokļiem un nodevām") SIA drīkst produktus ēdnīcas vajadzībām iepirkt mazumtirdzniecības tīklā?

Atbild SIA Primum: Balstoties uz MK noteikumiem Nr. 312 un 01.07.2009. Grozījumiem likumā "Par nodokļiem un nodevām" var secināt, ka likumdošana neaizliedz iepirkšanos mazumtirdzniecības tīklu veikalos sabiedriskās ēdināšanas vajadzībām, bet ierobežo skaidras un bezskaidras naudas norēķinu ar mazumtirdzniecības tīklu veikaliem.

Vispārējās ekonomiskās darbības klasifikatorā restorānu, bāru, ēdnīcu darbība un gatavo ēdienu piegāde nav klasificēta kā vairumtirdzniecība vai mazumtirdzniecība, jo sabiedriskajā ēdināšanā preces pārdod pārveidotā veidā.

Juridiskas personas drīkst iepirkties mazumtirdzniecības uzņēmumos savam patēriņam, bet ne preču tālākpārdošanai bez pārveidošanas. Noteikumi neierobežo mazumtirdzniecības uzņēmumu pircēju loku.

Iepērkoties mazumtirdzniecībā sabiedriskās ēdināšanas pārstāvjiem ir obligāti jānorēķinās bezskaidrā naudā, t.i., saņemot pretī preču-pavadzīmes rēķinu vai arī samaksājot ar uzņēmuma norēķinu karti.

Vēlaties atbildēt vai pajautāt?

Lasīt forumu var visi. Lai atbildētu vai pajautātu, ieejiet savā kontā.