По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Uzņēmuma līgums Uz tēmu sarakstu

Uzņēmuma līgums
Sakiet lūdzu, pieņemu darbā palīgstrādnieku uz uzņ.līg. pamata, ierakstot, ka tas cilvēkam nav pamatdarbs un cilvēks strādās kā pašnodarbināta persona, maksāšu stundu likmi min noteikto. Kā man to vadīt grāmatvedībā, man viņs ir jāpieņem darbā sniedzot VID ziņas par darba ņēmēju? Kā pareizi izmaksājama alga?
Idc
Idc 23.07.2009 13:16
nav ziņojumu

Atbildes (33)

Slazdai sis forums lai izgaztu savu zulti... :)))))))))))

Tavai zinasanai Slazda, kamer tu te " cepies" tikmer normali cilveki man savu padomu deva, ko gan no tevis nesanemu. Ja jau esi tik gudrs vai gudra, tad pastasti, lai parejie noverte tavu gudribu, visa foruma neviena jedziga varda no tavas puses nav....

un vel kads sakars Kukainim ar Kapraci, tas ari laikam katram individuali...
Idc
Idc 23.07.2009 21:20
nav ziņojumu
Sen nebiju tik garšīgi smējies.

Pareizi Mu-maija saka - ola māca vistas.

ldc vai kā jūs tur

Kādu gan kvalificētu atbildi jūs cerat šeit sagaidīt, ja jūs savā jautājumā esat sajaukusi visus iespējamos terminus kopā. Paldies Dievam, ka esat atradusi kādu, kuram ir izdevies saprast, ko īsti jūs gribējāt pajautāt. Bet ja tas kāds jūsu nosauktais "normālais" saprata visu precīzi jau no tā vien, kā jūs šeit uzrakstījāt savu jautājumu, es spēju iedomāties cik "kvalificētu" atbildi jūs saņēmāt.

Kādu dienu VIDā vaicāju - ko jūs darīsiet, kad visi sāks pārskatus iesniegt EDS-ā?

Man atbildēja - nešaubieties, mums būs ko darīt.

Pēc šī jautājuma man patiešām šaubu vairs nav, nekādu.

Patiesā cieņā - viens no nenormālajiem, no bērnudārza, kurš nav neko daudz gudrs, jo neviena jēdzīga vārda no manas puses nav utt., kā mani tur... Aivars
Aivars007
Aivars007 23.07.2009 21:59
26984 ziņojumi
[img]http://smiles.dolf.ru/dolf_ru_416.gif[/img]]
Andaz
Andaz 23.07.2009 22:21
27897 ziņojumi
Ļ.c.Kukainis vai kā tevi tur,Idc un t.t. http://s10.rimg.info/3752e347ff3a659eca6dbc86bae351b2.gif У меня то как раз с zulti всё в порядке. Как и с уважением к другим членам клуба. В отличие от Вас http://s.rimg.info/577c34f725c978b9bc1a144a2d17c0c9.gif никого не кусала,...до сих пор. Действительно,советов особо не раздаю,тем более никого не поучаю и не пытаюсь оскорбить.Наоборот,очень благодарна старожилам-профессионалам за полученную информацию.Давно ориентируюсь в том"кто есть кто"на вгк,что меня и возмутило,когда попытались izgazt savu zulti на человека,помогающего всегда дельным советом.Не похоже,что Вы здесь способны сориентиро-ваться,а уж тем более novertet gudribu.Ganjau esmu tik gudrs vai gudra и не плюю в колодец...За сим прощаюсь и не буду тратить время на перебранку с полудурками!
Slazda
Slazda 24.07.2009 14:02
1616 ziņojumi
Par uzņēmuma līgumiem un pašnodarbinātajiem vairāk var lasīt http://***censored***/

Tur atrodami vairāi labi raksti par šo tēmu.
Elissa
Elissa 28.07.2009 11:19
9 ziņojumi
Помогите пожалуйста, я правильно понимаю, что если физюлицо по догору подряда, то я его со всеми налогами удержанными показываю в ежемесячном отчёте по соцю и подоходному?
Jekabu
Jekabu 17.11.2010 20:07
745 ziņojumi
физюлицо - kas tas tāds;-)

Ja darbuzņēmuma līgums VSAOI - 3.pielikumā, IIN nē - tas Paziņojumā par FP izmaksātām summām.
Ilma
Ilma 17.11.2010 21:07
30495 ziņojumi
Если самозанятый, зарегистрированный в ВИДе- составляю с ним договор, оплачиваю его счета, за год подаю отчет о выплаченных суммах.

А если не зарегистирован- то могу заключить darbuzņēmuma līgums и плачу все налоги кроме риска нодева?
Tatajna
Tatajna 23.03.2011 15:02
4215 ziņojumi
очень может быть, что в обоих случаях трудовой договорчик будет...
Bateikin
Bateikin 23.03.2011 15:07
10823 ziņojumi
А он на работу к нам ходить не будет- по нашему заданию будет что-то конкретное делать, используя свой инвентарь;-)
Tatajna
Tatajna 23.03.2011 15:15
4215 ziņojumi
вау! классно! и на работу ходить не надо, и инвентарь есть!:-D
Bateikin
Bateikin 23.03.2011 15:17
10823 ziņojumi
А если не зарегистирован- то могу заключить darbuzņēmuma līgums и плачу все налоги кроме риска нодева?

----------------------

Ваще-то договор называется uzņēmuma līgums независимо от того, зарегистрирован ли исполнитель самозанятым лицом в ВИДе или нет.

darbuzņēmuma līgums - это у строителей. У них там есть разделение - генеральный подрячик, субподрядчик, подрядчик работ...
Maija
Maija 23.03.2011 15:58
28223 ziņojumi
ой, ну да.... uzņēmuma līgums
Tatajna
Tatajna 23.03.2011 16:21
4215 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.